Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Snart är vi tio miljoner pga indvandringen av lycksökare


BEFOLKNINGSÖKNING Befolkningen i Sverige passerade nyligen 9,5 miljoner invånare. Enligt SCB:s nya prognos beräknas tiomiljonersgränsen uppnås redan år 2018. Då har det tagit 14 år för befolkningen att öka med en miljon. En folkökning på en miljon har aldrig skett så fort.

Folkökningen har de senaste åren varit ovanligt stor både till följd av invandring och stora födelsekullar. År 2011 ökade befolkningen med 67 000. De närmaste fem åren väntas befolkningen öka med mer än 80 000 årligen.

På 2020-talet beräknas sedan befolkningstillväxten avta, bland annat till följd av minskad invandring. I slutet av prognosperioden, år 2060, beräknas befolkningen ha ökat till 11,6 miljoner. Det är en ökning med drygt 2,1 miljoner, eller 22 procent.

I framtiden förväntas en något förändrad befolkningsstruktur. Andelen äldre ökar. År 2011 var 19 procent av befolkningen 65 år eller äldre. I slutet av prognos­perioden beräknas 25 procent vara i dessa åldrar. Andelen barn och unga 0–19 år förväntas hålla sig kring samma nivå som i dag, 23 procent.

Det är befolkningen i de mest yrkes­aktiva åldrarna, 20–64 år, som minskar i andel. År 2011 bestod befolkningen till 58 procent av personer i dessa åldrar. År 2060 beräknas den andelen ha minskat till 52 procent.

Ytterligare en förändring som förväntas inträffa är att antalet män kommer överskrida antalet kvinnor. Historiskt har det hittills varit något fler kvinnor än män i befolkningen. År 2011 fanns det 29 000 fler kvinnor än män. I slutet av prognosperioden uppskattas det finnas drygt 120 000 fler män än kvinnor.

Upplands nyheter

 • http://www.facebook.com/einar.revhejm ulven2

  hjälp …

 • ledsenfarmor

  Otäck bild, men sann. Fasar för hur vi har det idag, hur ska det bli framöver när de verkligen börjar välla in över gränsen.
  Hur många nya bränder, våldtäkter, överfall, djursex, kasta fruar o döttrar över balkongräcken, mm?

 • YOTHI_TARZAN

  Många blivande pensionärer med bra pension känner till detta
  Dom har en villa i Stockholm värd 3,7 mille som dom säljer >>>>> flyttar till Spanien 
  Alicante >>> köper en nyproducerad  2:a med gemensam simpöl och trädgård och dom har 3 mille över. Nästan allting är billigare i Spanien mat bensin nöjen frissa massage el etc. Kostnaden för deras lägenhet är mindre än 2000 kr i månaden – dom kan nu leva lyxliv.
  Alltså smårika pensionärer och folk med något i skallen flyttar utomlands – in kommer khattuggare analfabeter lycksökare kriminella krigsskadade etc etc etc.
  - Det kommer att gå åt helvete för Sverige.

 • TrazanApansson2

  Inbördskriget kommer allt närmare…

 • http://misslyckande.wordpress.com/ Misslyckande

  Befolkningen ska öka med 500.000 år 2018

  År 2020 behövs 420.000 nya jobb