Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Libanesiska terroristen med svenskt pass inför rätta i september


ISLAMSK TERRORISM Den svenska medborgaren med libanesisk härkomst som nyligen greps på Cypern misstänkt för att ha planerat att attackera israeliska turister i landet kommer att ställas inför rätta den 12 september, sade myndigheterna på fredagen.

Reuters rapporterade att den misstänkta araben, som ännu inte har identifierats men misstänks tillhöra Hizbollah, står inför nio anklagelser om säkerhetsrelaterade brott i samband med att spåra förflyttningar och områden som besöks av israeliska besökare till semesterön Cypern.

Han greps den 7 juli som misstänkt hot mot allmänna säkerheten. Israel har sagt att mannen planerade en attack som liknar självmordsattacken i bussbombningen i den bulgariska staden Burgas den 18 juli som dödade fem israeler.

Cypriot authorities have acknowledged the suspect showed behavioral patterns similar to the incident in Burgas, in which the attacker waited for Israeli holidaymakers to board a bus at an airport before detonating a backpack of explosives. During court hearings held behind closed doors, Reuters reported, police have maintained the Cyprus suspect is a member of Hizbullah, which Israel has fingered as being behind the Bulgaria attack. Hizbullah is considered a terrorist organization by Israel, the United States and other countries, but not by Cyprus. The report said the suspect was detained two days after his arrival to Cyprus via London, following a tip-off from British intelligence services. In his fourth court appearance since his detention, a district court in the southern coastal city of Limassol on Friday ruled the man would remain in custody until his trial in September, the semi-official Cyprus News Agency reported.

israelnationalnews

 • Mariah_Magdalena

  Svenskt pass….of course…..
  Vårt tidigare fredliga land är numera en sopstation för mänskligt avskräde.

  • Xjoson

    Och vem blir lidande för detta Carl Bildt med sitt pass? tror inte det. Utan det blir Johansson och Svensson som får stå i utländsk tull och bli ifrågasatta.

 • ledsenfarmor

  Har undrat länge om svenska pass finns i corn flakes paketen?