Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Invandrarkvinna blev av med ”plugg-lya” – bidragsfusk?


MISSTÄNKT BIDRAGSFUSK En 27-årig invandrad kvinna hyrde sedan 2010-11-01 en lägenhet om 24 m² i Hässelby. Hyresvärden sa upp hyresavtalet och yrkade att kvinnan ska flytta då hon saknar behov av lägenheten.

Värden anförde att Fatemeh Ghasemi, ganska säkert en iranska, sedan 2010-05 varit folkbokförd och boende med sin make och deras gemensamma dotter på två år i Bagarmossen (bilden), och endast använde lägenheten för att studera i. Hyresnämnden fann att kvinnan hade att visa att hon hade ett skyddsvärt behov av lägenheten, vilket hon inte kunde. Ghasemi uteblev även från mötet då hyresnämnden kallade henne.

Vad Fatemeh Ghasemi anförde var, enligt hyresnämnden, inte skyddsvärt enligt lagens mening. Det kunde därför inte anses oskäligt att låta hyresavtalet upphöra varför värdens talan bifölls. Invandrarkvinnan överklagade givetvis och menade även i hovrätten att hon använde lägenheten till att studera i för att få lugn och ro. Hovrätten instämmer dock i nämndens bedömning och avslår nu överklagandet.

Av utredningen har det framkommit att Fatemeh Ghasemi inte bor i prövningslägenheten, som är en etta med kokvrå. I stället bor hon, hennes make och deras gemensamma tvååriga dotter i en lägenhet i Bagarmossen där de också är folkbokförda sedan maj 2010. Det märkliga är att även tre personer till är skrivna på samma adress. Är det så att herrskapet har lägenheter som hyrs ut svart i andra hand.

SweCon grävde lite på ytan och fann detta på Ratsit. Personer under 16 år är ej med.

Enligt mail från Jenny Nordenståhl-Hjelmar på AB Svenska Bostäder framgår det att Fatemeh Ghasemi meddelat att hon bor med make och barn på Svartågatan i Bagarmossen och att hon använder prövningslägenheten till studier samt att hon vill byta den mot en lägenhet om två rum och kök inom AB Svenska Bostäders bestånd via den interna kön (aktbil.9).

AB Svenska Bostäder upplyser Fatemeh Ghasemi att man måste ha behov av sin lägenhet för att få behålla den. När hyresgästen tar kontakt med AB Svenska Bostäder senare uppger hon att hon ska skiljas och att hon inte vågar bo ensam i lägenheten och att hennes klasskompis ska bo med henne i den lägenhet som hon önskar byta till. Vem betalade hyran i Hässelby? Och vem betalar hyran i bagarmossen?

Från hyresnämndens protokoll: När ärendet ropas på infinner sig inte Fatemeh Ghasemi. Hyresnämnden beslutar att avgöra ärendet utan hinder av Fatemeh Ghasemi utevaro.”

Svea Hovrätt dömde i saken:

 • Fatemeh Ghasemi, 850321-424*, Svartågatan 42, Bagarmossen. Hovrätten avslår överklagandet. Fatemeh Ghasemi är därmed skyldig att flytta genast.
 • Mål nr ÖH 4674-12
 • Domen här.

 • YOTHI_TARZAN

  Blattar är experter på att fuska och ljuga för myndigheter

  • jojje09

   Ja, de tänjer hårt på spelreglerna men den här gången räckte det tydligen inte. Blev riktigt förvånad av artikelns slutord ”flytta genast.”

  • http://www.aktualia.wordpress.com/julia-caesar Cavatus

   Det ligger i generna.

 • ejpk

   känner du inte till ordet: Socialen?

 • rinkeby

   Man hyr ut sin etta till tre till sex illegala för 3000 per skalle och vipps har man lite svarta slantar att röra sig med varje månad..

 • ledsenfarmor

  Ofattbart beslut. Ett Mena-patrask som får: NEJ.
  Konstigt. Men perfekt beslut.
  Undrar hur många fler lägenheter familjen hyr?
  De är fem i familjen. Många sköna svarta slantar att håva in varje månad.
  Fy f**n för Mena-patrasket.
  Ut med skräpet omedelbart. De har förverkat sin rätt att vistas i vårt land.

 • 585961

  Svenska skattebetalar står för betalningen och sen hyr hon ut den stor summa till andra blattar, hög extrainkomst för de utsugande monstren , utvisa skiten , detta har pågått länge i Umeå, kan vara 10-12 personer SKRIVNA på samma adress i en etta

 • boonkaan

  Hon tjänade naturligtvis pengar på lgh. Det har nog, forutom socialbidraget, kommit väl till pass. Fyfan.