Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Information om att lämna kommentarer på vår sida


Sweden Confidential växer så det knakar, antalet kommentarer ökar dagligen vilket vi självklart är glada över. Sweden Confidential stävar efter att ha det så högt till tak som är möjligt under de lagar som finns runt om i världen.

Vi är för att alla ska få uttrycka sina åsikter på ett så fritt sätt som möjligt. Bara för att en hel del artiklar handlar om samhällets avskum behöver inte betyda att vi ska sjunka ner till deras nivå.

Vad krävs för att skriva kommentarer?
För att kommentera hos oss krävs nu att man har ett registrerat bloggkonto. Dom som fungerar hos oss idag är Disqus, Google, Twitter, Facebook, Yahoo eller Openid. Har ni inget konto eller inte vill logga in med ert personliga konto går det utmärkt att starta ett nytt anonymt konto på Disqus. Ni behöver ange en fungerande e-mailadress, välja ett användarnamn och lösenord för att få ett konto som fungerar att skriva kommentarer med. Ni måste själva hålla reda på era uppgifter då inget registreras hos oss.

Hur skriver jag kommentarer?
Under artikeln finns ett kommentarsfält, tryck på symbolen till höger där det står Disqus, välj logg in, välj med vilket konto ni vill logga in med, fyll i era uppgifter och tryck på Login. Skriv er kommentar och skicka som. KLART.

Viktigt att tänka på!
Vi varken lagrar eller registrerar något om läsarna. För oss är ni helt anonyma. Men tänk på att ni alltid lämnar spår efter er på internet tex. det ni skrivit och er ip-adress. Sådant lagras i databasen på webbsidans webbhotell. Om en myndighet anser att en läsare har begått ett brott i det den skrivit i sin kommentar och vill få tillgång till vår datatrafik så måste vi lämna ut den. Ni är själva ansvariga för vad ni skriver. Vi har inget ansvar för vad som skrivs. Vem som helst kan göra en polisanmälan.

Vad ”bör” jag tänka på?
Ni bör inte skriva inlägg som strider mot svensk lag eller goda seder. Ni bör alltså inte förtala, smäda, trakassera, diskriminera, förfölja eller hota andra eller på något annat sätt kränka andras rättigheter. Ni bör inte sprida information eller material som innebär hets mot folkgrupp, förtal, barnpornografibrott, olaga våldsskildring, brott mot tystnadsplikt eller uppmaningar till brott.

Vilket kommentaransvar har vi?
Då vi inte förhandsmodererar (godkänner) inläggen innan de publiceras har vi inget ansvar för en kommentar som bryter mot lagen när den är publicerad. Ni är själva helt ansvariga för vad ni skriver. Däremot är vi skyldiga att ta bort kommentaren när den upptäcks. Så ser ni en olämplig kommentar, eller känner er påhoppad av andra läsare, tryck då på anmäl så att den kommer till vår kännedom.

Regler och avstängning!
Iakttag vanlig nätetikett. Håll en trevlig ton och en hyfsad nivå på argumenten. Håll er till ämnet i artikeln. Kommentarer som innehåller hot mot läsare eller våra skribenter kommer att raderas och personen får en varning. Vid upprepning spärras personen från möjligheten att kommentera hos oss. Kommentarerna ska vara på svenska. I speciella fall går det bra med engelska, norska och danska.

Det är inte tillåtet att länka till sidor som inte berör ämnet i artikeln. Vi har inget ansvar för vad som finns på externa webbplatser. Vi förbehåller oss rätten att plocka bort inlägg, som vi anser strider mot våra enkla regler. Vid upprepade eller allvarliga överträdelser förbehåller vi oss också rätten att blockera användare. Användare som hyllar våldsbejakande islamism eller kriminalitet blockeras direkt.

 • Vi vill verkligen understryka att Sweden Confidential är för nästan total yttrandefrihet, tyvärr är inte alla lika okänsliga som vi. Det finns lagar och regler som måste följas. De flesta som idag missköter sig är oregistrerade användare.

Åsikter, synpunkter och frågor går att lämna nedan. Ni kan även kontakta oss per email här.

 • http://www.facebook.com/people/Peter-Nilsson/100002161299559 Peter Nilsson

  Så, en VPN är att rekommendera….;-)

  • Guest

   Vad är det?

 • http://twitter.com/Kulturz Kulturen Z

  Borde inte ni eftersöka folk som bor där skiten händer och kunna bidra med bilder ifrån ”händelsen” etc? t.ex jag som bor i Göteborg området brukar ha möjligt att bidrag med material ibland 
  http://img.ly/images/Kulturz 

  • scarface_sweden

   Hej!
   Tack för förslaget.
   Vi får ta upp det i gruppen och se om vi kan komma på någon lösning.

 • Orregyllensnorre

  Härligt att ni växer !!!
   
  Litet förtydligande angående IP-adresser… För att en myndighet ska kunna kräva ut uppgifter så krävs att brottet bakom har ett straffvärde på minst 2 års fängelse. (än så länge…)
   
   

  • Andersonszkan

   Om man använder sig av ”SDs hemliga ordlista” så minskar man risken att bli anklagad för förtal och hets mot folkgrupp.

   En muslimsk bidragsparasiterande invandrare kallas sålunda för berikare, zigenare för egendomsutjämnare och den muslimska kvinnans påtvingade klädsel för huckle osv osv.

   • Orregyllensnorre

    Och en samhällsomstörtande kartell kallas sålunda för sjuklöver…

    • Oberst

     Sjuk-klöver

   • Andersonszkan

    Felpost :(

   • Oberst

    Ensamkommande barn = nyfrälse

 • http://armamodersvea.blogspot.com/ Bo Ålander

  Har Ni någon lista med ”fy-ord”?
  I så fall, publicera den, det besparar Er arbete och kommentatorerna frustration.
  MVH

  • scarface_sweden

   Hej!
   En sådan lista kommer, och fylls på efterhand på länken Kommentarsregler.

   http://www.swedenconfidential.info/regler-for-kommentarer-pa-sweden-confidential/

   • http://avpixlat.info/ Morningstar

    Snälla, tillåt åtminstone neger, ty det är ett värde-neutralt ord som betyder svart. Blir det ordet förbjudet så får jag PI/Avpixlat vibbar. Att det skulle vara rasistiskt är bara PK-trams.

    • http://www.facebook.com/people/Jonathan-Lejonhjärta/100001516719804 Jonathan Lejonhjärta

     Jag får nog ta ner flaggan , är aningen för rå ibland och negrer finns det i hela världen lika väl som kineser :)  

    • http://swedenconfidential.wordpress.com Sweden Confidential

     Det är väl mer djurreferenser som vi vill ha bort.

 • SM811

  ”Det är inte tillåtet att länka till sidor som inte berör ämnet i artikeln.”????
  Ibland dyker det upp intressant information som användare vill delge andra.
  Många gånger kommer det sedan upp som en ny artikel. Var skall man skriva?

  • Jarnsida

   Jag skulle inte tro att de kommer att ta bort kommentarer bara för att de har länkar till yttre källor, så länge de håller sig till ämnet – vanligtvis invandringspolitik osv. Det lär ju inte vara någon fara så länge man inte länkar till något vitt främmande som t.ex. snowboardåkning i sin kommentar till en artikel om islamisering…

   • scarface_sweden

    Hej!
    Tack för ett klokt svar :-)

    • SM811

      Jag får säga tack också.

 • http://www.facebook.com/people/Gunhild-Larsson/100003462692025 Gunhild Larsson

  Härligt att  ni växer och att sidan uppmärksammas. Ser ni en seriös tillväxt eller har det även ökat med troll?

  • scarface_sweden

   Hej!
   Ju mer uppmärksamhet det blir kommer en ökning av båda sorter, men självklart mest av seriösa läsare, läsare som vill ha ocensuerade nyheter och information.

   Alla får läsa våra artiklar, men för att få bort troll och tjaffs bland kommentarerna så måste vi nu styra upp det på detta sätt.

   Alla har rätt till sina åsikter, vilket vi bör respektera utan att bli påhoppade eller hoppa på någon för sin åsikt på ett oseriöst sätt.

   Att kommentera varandras åsikter är helt ok så länge det sker på ett seriöst och städat sätt.

    

 • http://pulse.yahoo.com/_GSZACX4IJOYGXWRHLKIQVJ3UYU Kenneth

  Bra med detta förtydligande! Tycker att SC är en utomordentlig sida men har noterat att kommentarerna verkar ha eskalerat i grovhet den senaste tiden. Skall man föra debatt och nå framgång måste debatten ske på ett sakligt sätt baserat på fakta. Att använda primalskriks argumentation leder ingen annan vart än att det väcker folks avsky.

  • scarface_sweden

   Hej!
   Tack för era kloka ord. :-)

  • geeezen

   Instämmer till 100% men ibland är det lätt att tappa besinningen när man läser hur vissa orosmoment skövlar och våldtar vårt samhälle.

   Jag brukar vänta med att kommentera och låta pulsen gå ned innan jag skriver..men det är inte lätt alla gånger

 • Absolutsvensk

  Så det är därför ni själva är inne o skriver så lite själva nuförtiden!!

  • http://swedenconfidential.wordpress.com Sweden Confidential

   I mitt fall beror det på att jag är en livsnjutare, och älskar att bada, segla och göra annat på sommaren. Men jag kommer tillbaka efter sommaren är slut.

 • Fiona1177

  Bra initiativ. Att det är högt i tak behöver inte betyda hur plumpa fjortis-kommentarer som helst.  Hittills har Avpixlat känts lite bättre att läsa, hoppas Svecon följer samma väg! Jag har hittills tyvärr undvikit kommentarerna här men ser fram emot att kunna läsa dem i fortsättningen!

 • Andersonszkan

  De som loggar in med FB bör nog vara exyta försiktiga:

  ”Du kan bli betalningsskyldig
  Enligt Facebook-avtalet kan man också bli betalningsskyldig: ”Om någon kommer till oss med skadeståndsanspråk som rör dina handlingar, ditt innehåll eller dina uppgifter på Facebook, ska du ersätta oss för alla skador, förluster och kostnader av alla slag (inklusive rimliga juridiska avgifter och kostnader) som uppstår ur sådant anspråk.”

  Om någon vänder sig till FB och klagar på något som man skrivit tar dom sig alltså rätt att ta över över skadeståndsprocessen. Läs gärna den här artikeln – intressant!

  http://www.svt.se/2.22620/1.2547352/sa_ager_facebook_din_information

  • scarface_sweden

   Hej!
   Tack för informationen.

   Storebror blir värre och värre.

   Ett Disquskonto är att rekomendera då de flesta tidningar och bloggar använder det.

   • Andersonszkan

    Hej och grattis än en gång till den makalösa framgången med bloggen – hoppas att man inte behöver vårda ihjäl sitt språk för att få hänga kvar:)

    Ja Disqus känns lite säkrare, även om jag inte lusläst villkoren – jag använder jobbets datorer och det kan ju vara lite svårt att spåra kommentarerna till just mig (egen företagare; jag äger alla datorerna). Har man skapat ett FB-konto med rätta personuppgifter så sitter man ju lite löst – kanske bäst att göra som våra minderåriga barn; uppge falska personuppgifter så blir det ju lite svårare för storebror den dagen han ska ordna räfst och rättning i leden.

    Från det ena till det andra; när man går in på Google så möts man av käcka bilder med OS-anknytning – men var är alla burkor och hucklen som OS-kommittén tycker ska vara ett naturligt inslag i de olympiska spelen som har sitt ursprung i Grekland – Grekland som har lyckats stå emot dom muslimska invasionshorderna i hundratals år – är dom rasister på Google, eller kommer det snart att dyka upp en käck kvinnlig olympier i huckle och pyjamasbyxor när man går in på deras sida.

    Håll utkik!

    • scarface_sweden

     Hej igen!
     Mot själva innehållet och personerna i artiklarna kommer taket att vara högt som vanligt, de får stå för sina handlingar som de går ut med i media.
      
     Det vi mest vill styra upp är de få, men ack så otrevliga kommentarerna mot varandra i kommentarsfälten.
      
     Det är helt ok att argumentera emot mm, men det skall göras på saklig nivå utan att kalla varandra både det ena o det andra.
      
      

 • kirre

  Kul att det går bra för Swecon. Ser att ni klättrar duktigt på Alexa ranking. Med det här flytet så kommer bloggen sannolikt att hamna på top 50 till årsskiftet. Den snabba uppdateringen tror jag är nyckeln till eran framgång och att man får kommentera relativt fritt.

 • http://pulse.yahoo.com/_QCW52FUFBEK33ETCCCODKX2H3A Västanfläkt

  Fast ni lämnar väl aldrig ut datatrafiken till PK väl? Raderar ni det inte regelbundet? Det är inte förbjudet att radera den!?

  • scarface_sweden

   Hej!
   Vi lämnar självklart inte ut något till någon så länge vi inte blir tvungna av polisen. Det där om att radera får vi skicka till de mer tekniskt kunniga för att se om det går att radera efter hand.  

   • http://pulse.yahoo.com/_QCW52FUFBEK33ETCCCODKX2H3A Västanfläkt

    Tack för svar. Jag läste om en tillhandahållare av dolda ip-adresser att de sparar så lite som möjligt för att helt enkelt inte ha någonting att lämna ut. Kolla era möjligheter att spara så lite info som möjligt samt om möjligt radera efter hand.

    • http://swedenconfidential.wordpress.com Sweden Confidential

     Som jag sa, skydda er själva så gott det går, i och med att vi använder DISQUS så har vi få möjligheter att radera innehåll.

   • http://avpixlat.info/ Morningstar

    Vad skulle hända om ni börjar obstruera och vägrar lämna ut det till Kling & Klang?

    • scarface_sweden

     Hej!
     Ingen aning faktiskt, men det får vi kolla upp då om det händer, inte lägger vi oss helt platt.

  • http://swedenconfidential.wordpress.com Sweden Confidential

   Vi kommer naturligtvis försvåra detta så mycket som möjligt. Vill dock rätta ett fel som står här, det är naturligtvis inte VI på SweCon som sparar IP-adresser från kommentarer. Det är DISQUS, kommentarssystemet vi använder som gör det. Det ligger på en helt annan server och är inget vi kan styra över.

 • nitohu

  Tycker det är fel att blockera folk som är pro Islam.Låt istället oss här, få bemöta deras verklighetsfrånvända åsikter i kommentatorsfältet på ett sakligt sätt.Det är så lätt att slå hål på deras argument. Så att en portning känns väldigt onödig.Givetvis så ska Muslimer som uppmanar till våld portas.Men låt dom med lite mer ”normala” synpunkter få framföra dom i vart fall.Finns nog inte nån av SWECON`s vanliga besökare som inte är beredda att ta debatten.

  • scarface_sweden

   Hej!
   Ni har rätt, så länge det sker på ett sakligt sätt är det ok.

   Men oftast så har de spårat ut på andra ordet :-)

   Men visst, vi ger dem en chans, men blir det för mycket för oss att göra så tar vi tillbaka den stränga regeln.

   • http://avpixlat.info/ Morningstar

    Har Adam blivit bannad? Eller Osama? Har inte sett dem på länge.

    • http://swedenconfidential.wordpress.com Sweden Confidential

     Svar nej. Ingen av dem har blivit bannad. Osama har skrivit privat till oss och bett om ursäkt för sina hot dock. Han ämnar inte besöka oss igen.

 • Buttington

  Slut på det roliga för mig och mina extrema åsikter om hur folkförrädare skall behandlas :(

 • http://avpixlat.info/ Morningstar

  Så det är därför alla länkar fastnar numera? Så det är ej längre tillåtet att t ex posta en video som ironisk kommentar till en annan kommentar, bara för att den helt eller delvis räknas som OT till ämnet i övrigt?

  • scarface_sweden

   Hej!
   Det är inte meningen att länkar ska fastna, vi får kolla upp det under dagen imorgon.

 • http://avpixlat.info/ Morningstar

  Tack, skall kolla in det senare.

 • Sven Olsen – (argdansk)

  SC är mycket trevlig och taket är ju skyhögt här, jämfört med de flesta andra – nog en delorsak till att ni blir mera och mera populära, – grattis till framgångarna.

  SC har en stor fördel – nämligen att man inte, som Avpixlat, automatiskt sättes ”i bås” med SD, något som tyvärr lett till att Avpixlat sänkt taket betydligt – med något svängande ”moderations-kvalitet” som resultat.

  En del av det som framkommit under kommentarerna skulle även kunna tillfogas som klargörande i själva inlägget.

  SC blir bara bättre och bättre.

 • Arbetande svensk man

  Vad kostar dessa olika förslag?
  Utrustning?