Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Fattigdoms-trams ånyo – denna gång ojas det i Malmö


FATTIGSVERIGE BREDDAR Igår avhandlade vi ”fattigdomen” i Tomelilla i en post som kan läsas här. Idag kan vi läsa i Sydsvenskan om hur ”Fattigdomen breder ut sig”. Och det är inte helt förvånande att det är Malmö det ”breder ut sig i”.

Barnfattigdom enligt vår mening

Antalet familjer som får ekonomiskt stöd, så kallat socialbidrag, av kommunen har den senaste tiden ökat dramatiskt. Siffrorna är tydliga – inte på över tio år har så många som nu levt på socialbidrag i Malmö. Och det kanske inte är så svårt att räkna ut varför eller vilka detta berör. Sen kommer vi till själva ordet ”fattigdom”, ett ord som är relativt. Jämför man med Donald Trump är alla fattiga, jämför man med stackarna på bilden är ingen fattig.

Med denna farten får Sverige snart ansöka om ekonomiskt bistånd från EU. Man kan ju fråga sig hur det kommer att bli när 100 000 nya somalier invaderat landet. Socialkontoret vid Möllevången har bara varit öppet i några timmar när siffran 805 plingar till med röda streck.

– Det är klart att humöret påverkas när man inte har råd till hyran, säger Emelie Anegaerd som står och fyller i en ansökan om bidrag.

Antalet hushåll med försörjningsstöd i Malmö har aldrig varit så högt innan, och antalet fortsätter öka. I maj passerades antalet 9 000 på hushåll som lever på socialbidrag i mångkulturella Malmö .

– Det här är alarmerande och vi måste ta detta på största allvar, säger Sandra Grahn, enhetschef i Västra Innerstaden där antalet hushåll som lever på socialbidrag ökat med 26,1 procent det senaste året.

 

Under förra året betalade stadsdelarna tillsammans ut 770 miljoner kronor i ekonomiskt bistånd. Det är en ökning med nästan 100 miljoner sen året innan. I Husie stadsdel ligger ökningen på 42,6 procent jämfört med förra året.

– Tillströmningen började öka i början av 2011 och har hållit i sig sen dess, säger Carina Opasiak, individ- och familjeomsorgschef i Husie.

Den stora ökningen i Husie tror hon beror på att stadsdelen haft en stor befolkningsökning, men vilka det är som flyttat in säger varken Opasiak eller skrivs det i Sydsvenskan.

– Sen har vi ett försämrat försäkringssystem i hela Sverige, många har blivit utförsäkrade, det är också en av orsakerna, säger hon.

Malmös ekonomi urholkas i takt med att utbetalningarna eskalerar, och budgeten spräcks hela tiden.

– Det är en bekymmersam situation, säger kommunalrådet Carina Nilsson (S), som ansvarar över vård och omsorgsfrågor.

Hon säger att i det här läget är det barnfamiljerna som måste prioriteras. Och vilka är det som är barnfamiljer? Vilka är det som har tre, fyra, fem eller sex barn? Inte Svenssons eller Andersson.

– Det är ju inte tänkt att barnfamiljer ska gå på socialbidrag en längre tid, vilket de gör nu. Det värsta är ju att det här sätter spår hos barnen. Att de till slut identifierar sig med att det aldrig finns några pengar och att alltid vara fattig, säger Carina Nilsson (S).

Men kommunalrådet ser ingen lösning i sikte. Att de själva i kommunen, och Ilmar Reepalu framför allt, har stor del i ansvaret som tar emot invandrare lika ofta som man delar ut godis på barnkalas verkar hon inte alls förstå, utan lägger allt på regeringen.

– Det är regeringen som har försämrat trygghetssystemet och det vältrar över på oss kommuner. Därför är det också regeringen som borde göra något åt den här situationen, säger hon.

Och ingen vill lösa problemet, eller ta tag i det, för det är beröringsskräck överallt. Socialdepartementet vill inte ta i frågan. Socialminister Göran Hägglund (KD) skickar problemet vidare till socialförsäkringsminister Ulf Kristersson (M) som i sin tur skickar det vidare till barn- och äldreministern Maria Larsson (KD), som via sin pressekreterare upplyser att hon inte är tillgänglig.

Relaterat
Ystads Allehanda ojar sig över “barnfattigdom” igen
Det “fattiga” Sverige – vart går gränsen?
Kommunalråd i Tomelilla vill ha utbyte med turkiska Alanya

SDS

 • http://misslyckande.wordpress.com/ Misslyckande

  Som sagt – detta är massimporterad med massinvandringen, och inte tusan löser man problemet ta in 20.000 fattiga somaliska ungar vi kunnat hjälpa på plats i stället?

  Marxism är en sjukdom

  • Observanten

   Marxismen är inte bara en sjukdom utan det mest djävulusiska näst efter Islam som människan hittat på!

   • http://profile.yahoo.com/MWUJOU55E236UM264KRPTEV3PY Afasi

    Du vet tyvärr inte vad du pratar om.
    Mycket snack om Islam men ingen annan religion är vidare bra så du vet. Alla tillhör en tid som vi inte längre lever i, inklusive din kristendom (antar att du följer den, om inte så ber jag om ursäkt för) förhindrade den mänskliga utvecklingen i flera sekel eftersom Bibeln inte klarade av sanningen.

    • Observanten

     Västerländska samhällen vilar på Kristen grund! Muslimska är en produkt av en sjuk mans hallucinationer! Marxismen en lära som orsakat flest offer i världshistorien! Moderna Turkiets grundare Kemal Ataturk sa:”Islam denna absurda Gudalära från omoraliska beduiner, är ett ruttnande kadaver som förgiftar våra liv!

  • http://profile.yahoo.com/MWUJOU55E236UM264KRPTEV3PY Afasi

   Marxism har inte riktigt med saken att göra men jag håller absolut med om att de ska hjälpas på plats istället för här.

 • TorgnySund

  Nu står Malmös politiker i skamvrån och vältrar över allt ansvar på ”någon annan”. Alla tycker läget är förfärligt – men vad och vem ska/kan göra något? Reinfeldt, är den som har det yttersta ansvaret för förd politik – även i Malmö! Hans allians är fullt upptagen med att kasta grus i ögonen på väljarna och föra fram dum-dum-förslag till invandrarnas (valboskapen) fördel. Klarar vår pajas till statsminister, att vinna nästa val? Näää, han kommer att tvingas avgå innan dess! Förhoppningsvis gäller detta även Eu´s union, i sin iver att globalisera allt och alla.

 • Harold_the_Barrel

  Emelie Anegaerd  och Thomas Aabo = typiska socialbidragskunder :-)

  Typiskt svenska tidningar att vilseleda och försöka mörka. Man känner att man är tvungen att skriva om ”fattigdomen” men vågar inte vara ärliga med vilka det är.

  Skulle inte förvåna mig om dom var tvungna att vänta till nr 805 för att hitta någon som  passade den redaktionella censuren.

 • Lasselito

  Hur kan våra politiker göra så här med skattebetalarnas pengar? Försöker de sänka landet i Östersjön? Visst ska vi ha invandring, men det ska vara självförsörjande invandrare med kompetens för vår arbetsmarknad.

  Det här kommer sluta med att staten måste gå in med miljardbelopp för att stötta kommunernas invandrare.

  • http://avpixlat.info/ Morningstar

   Nä vi ska inte ha nån invandring alls. Repatriera den skit som redan finns här. Vi klarar oss lika bra utan dem.

   • http://profile.yahoo.com/MWUJOU55E236UM264KRPTEV3PY Afasi

    Var ligger det här fantasilandet du lever i? Jag vill också dit:)

  • http://profile.yahoo.com/MWUJOU55E236UM264KRPTEV3PY Afasi

   Självförsörjning innebär antingen jobb eller kriminalitet. Eftersom jag nog korrekt kan anta att du inte vill ha fler kriminella så menar du nog jobb. Det är lite svårt när arbetstillfällena saknas och just nu så är världen i en lågkonjunktur vilket innebär….

 • Andersonszkan

  Inte så konstigt att Malmö är så fattigt med tanke på hur nära Afrika det ligger – och sen har vi ju närheten till Öresundsbron och avsaknaden av fritidsgårdar också :(

 • http://misslyckande.wordpress.com/ Misslyckande

  Vi ser ”fadder” reklam varje dag så jag spyr åt det

  • xbenedictx

   Jo, de priviligierade kändisarna reser världen runt, och känner sig goda.
   Och tigger våra pengar för UNICEF:s,SOS Barnbyars, mfl, mfl, räkning.

 • kirre

  Begreppet ”barnfattigdom” är ett nyspråk som har uppfunnits av sossarnas spin doctors. Det hela började med Juholt (S) sen hakade Ohly (VpK) på tåget sen vidare till Romson (MP).

  Hur har ansvariga politiker tänkt lösa det här problemet egentligen? Till Sverige väller det in analfabeter och lågutbildade människor från MENA länderna, utan möjligheter att kunna kvala in på arbetsmarknaden. Egen försörjning fungerar inte på den här gruppen, och då blir det svenska skattebetalare som får stå för notan.

  • GudrunSpyman

   Och det fylls på med flera hela tiden. Av den anledningen kommer den så kallade barnfattigdomen aldrig botas, den kommer pågå för evigt i och med att det ständigt fylls på med nytt. Samma gäller arbetslöshetssiffrorna, det är omöjligt att bekämpa den där procentsiffran när staten hela tiden fyller på med fler fåraherdar.

   • http://profile.yahoo.com/MWUJOU55E236UM264KRPTEV3PY Afasi

    Arbetslöshetens viktigaste faktor är inflation. Hög inflation innebär låg arbetslöshet och vice versa. I ett land med en centralbank som har ett inflationsmål (som Sverige) så kommer arbetslösheten aldrig att vara låg eftersom det skulle innebära en hög inflation. Det är anledningen till att centralbanken ibland reglerar penningmängden i landet och då via ett verktyg som du kanske känner till som Reporäntan.
     
    Tvärtemot så bidrar invandring till fler arbetstillfällen då fårherdarna också måste äta.

  • http://profile.yahoo.com/MWUJOU55E236UM264KRPTEV3PY Afasi

   Barnfattigdom bestäms av Röda Korset och inte av Socialdemokraterna. Känns nästan som att de skulle ha koll på konceptet bättre än dig men vad vet jag.

   Att tillhöra arbetskraften kräver ingen speciell nivå av utbildning då det vore korkat, finns många jobb där utbildning inte spelar någon roll.

 • Oberst

  Var är bilden tagen? Rosengård?

  • Tigeraldrig

   Nääää ,,,bilden är tagen i Vivalla.i Örebro
    Där ser dom ut sådär.

 • http://kommentaren.myopenid.com/ Sven

  Om man krävde att alla med socialbidrag jobbade heltid i statlig/kommunal produktion skulle 75% av dem försvinna. Jag jobbar själv med dessa människor och vet att många jobbar svart eller är helt ointresserade av att jobba överhuvudtaget. Antalet bidragstagare är ingen indikator på fattigdom.

  • ledsenfarmor

   De kan under sommaren, plocka bär, (så slipper vi zigenare),
   under hösten, sopa gator rena från löv, och nerskräpning,
   under vintern, hålla alla trottoarer rena från snö och is.,
   Finns massor för dem att göra, så de kan betala tillbaka de pengar de får till skänks .
   Inget soc-bidrag ska betals ut, utan enbart samma fastställda lön, som gäller för oss svenskar.
   De ska arbeta mellan kl 07:00-17:00 med avbrott för lunch och kafferast 2ggr.

   • Absolutsvensk

    Dem ska inte vara här!! Punkt slut.

    • ledsenfarmor

     Det är absolut det bästa som kan hända om de säger tack o farväl. Redan idag. Men innan dess, tycker jag de kan göra nytta. Kan jag inte påstå att de gör idag. Tvärtom.

     • http://profile.yahoo.com/MWUJOU55E236UM264KRPTEV3PY Afasi

      Min vän, du har absolut noll koll på konsekvenserna av ditt uttalande. Lär dig lite om varför man ens har invandring innan du uttalar dig.

     • ledsenfarmor

      Jag har full kontroll på vad jag säger. Denna ”invandring” är enbart ett utbyte av den genuina svenska befolkningen. Riktiga flyktingar, ca 5-6%, är välkomna. De behöver skydd. Men hittar sällan hit. Och utbildade personer är också välkomna. Självklart förekommer det invandring, det är naturligt. Men som det sker nu i Sverige, är det mycket onaturligt. De som kommer hit är analfabeter, tjuvar, mördare, islamister, våldtäktsmän, pedofiler, mordbrännare, pederaster, tidelag, som har escalerat ngt fruktansvärt. Visst, det har förekommit här i landet i en mycket liten mängd, det var mest förr i tiden.Nu är det förfärligt. Varför tror du lagen om tidelag togs bort? För att det knappt förekom. Nu behöver vi en ny lag om tidelag. Det är bara att du läser tidningar, ej PK-blaskorna, för de talar sällan sant.
      Finns många bra invandrare, tex de från Asien även fr andra länder. De är som vi svenskar.
      Resten av dem, som väller in över gränserna idag, det är de jag är totalt emot. Det är de som utför 70% av alla brott,
      Inkl de politiker som beslutat detta.  
      Kontentan av detta är nog, att det är du som behöver lära dig en hel del. B.la om hur vi svenskar är och vad vi kräver av de som kommer hit.
      P.s Varför tror du att för bara 20 år sedan hade vi svenskar aldrig några problem i ngn tull i världen. Idag är det ett rent helvete emellanåt, att få tillstånd att komma in i landet du vill semestra i. Inte är det vi svenskar som ställt till det.

     • http://profile.yahoo.com/MWUJOU55E236UM264KRPTEV3PY Afasi

      Jag håller med dig. Inte den demagogiska delen men absolut behövs det sållning. Just nu är är invandrar vi kriminalitet men det har mycket med EU att göra. Gamla östblocket bidrar med många medborgare som faktiskt vinner på att vara här, i fängelse eller på annat vis.

      Men det har inte med invandrare och göra för här ska du lära dig nåt om invandrare. Ingen av oss vill ha de här heller.

      Istället för att kvida så kanske du bör skaffa lite bättre argument, några som människor äldre än 5 år kan tro på, och ändra det politiskt?

     • ledsenfarmor

      Ja, jag ändrar på det politiskt. Är politiskt aktiv.
      Oroa dig inte. Jag kvider inte. Utan gör ngt istället.
      Vem är: oss?
      Var kommer du ifrån?

    • http://profile.yahoo.com/MWUJOU55E236UM264KRPTEV3PY Afasi

     Hade inte invandrarna funnits här så hade landet kraschat!! Punkt slut.

     • ledsenfarmor

      Skitsnack. Jag gillar ditt nick. Säger massor om dig. För du vet väl vad afasi är?

     • http://profile.yahoo.com/MWUJOU55E236UM264KRPTEV3PY Afasi

      Haha min vän, du är verkligen ute och cyklar. Vet du vad miljonprojektet gjorde med Sverige? Till och med USA kraschade nu i senaste krisen, till största delen på grund av överbebyggelse.

      Nej vad betyder det, jag är ju som vissa andra som pratar utan att veta vad jag säger:)

     • Absolutsvensk

      Ditt punkt slut kan aldrig någonsin väga upp mot mitt punkt slut.

      Subject: [swedenconfidential] Re: Fattigdoms-trams ånyo – denna gång ojas det i Malmö

   • http://profile.yahoo.com/MWUJOU55E236UM264KRPTEV3PY Afasi

    Det vore ju faktiskt att ge invandrarna jobb och det finns många som väntar på det. Socialbidrag ger inte så mycket som ni främlingsfientliga verkar tro.

    • ledsenfarmor

     Ja, det vore att ge dem jobb. Det är bara bra. De måste lära sig att allt inte är gratis varken här i Sverige, eller ngn annan stans i världen

     • http://profile.yahoo.com/MWUJOU55E236UM264KRPTEV3PY Afasi

      Jag håller med dig, problemet är att jobben inte finns förstår du väl själv? Du tror väl inte att kommunen delar ut pengar till människor som tackar nej till jobb?  

     • ledsenfarmor

      Inte finns? De finns visst. Läs vad jag skrev. Men nya adeln är tydligen för fina för att smutsa ner sina händer.
      Bättre då tydligen att ligga med baken i vädret och gå ut och våldta o stjäla från våra gamla, som inte kan försvara sig.

  • http://profile.yahoo.com/MWUJOU55E236UM264KRPTEV3PY Afasi

   Heltid med samma lön som socialbidrag? Det vore närmare slaveri så visst hade många slutat och blivit kriminella. Om du jobbar inom området så bör du byta yrke för du är helt fel ute.

 • http://misslyckande.wordpress.com/ Misslyckande

  Illmar är bara intresserad att muta röster med bidrag för invandrarna

  • http://avpixlat.info/ Morningstar

   Som tur är så är han så pass gammal att han står med ena foten i graven och är på god väg ned med resten också.

 • nilsanders

  man får ta i beaktande att väldigt många lever av det allmänna från andra bidragskällor än Socialen..”I maj passerades antalet 9 000 på hushåll som lever på socialbidrag i mångkulturella Malmö .

  Det var ju detta som B Westerberg blev ålagd av Alliansen att strukturera upp så att säga…Tex Etableringsbidrag som inte har så mycket med etablering att göra utan bara är ett annat namn på Soc bidrag…Tänk om vi nångång kan få reda på hur det är ställt i bidragsdjungeln som vuxit upp omkring våra ”Nya landsmän”….

 • Andersonszkan

  Tröttsamt, tröttsamt – låt mig få avsluta min kväll med ett klassiskt ordspråk: 

  ”Vinum subtrahit mentis – profugus eroding ripam.”

  (Vinet urholkar förnuftet – flyktingen urholkar plånboken.)

  God natt :(

  • Absolutsvensk

   Betyder både subtrahit samt eroding urholkar?? Eroding låter mer engelskt för mig.

 • Leikin

  Sanningen: Ni politiker pratar om fattigdom. Jag är etnisk svensk som har arbetat och betalat skatt sedan jag var 18 år. Dessutom har jag varit hederlig och aldrig legat samhället till last. Vad tror ni att jag får i pension efter skatt? Kronor 6.900. Undrar hur många invandrare som skulle överleva på denna summa? Fråga: Är det lönt längre att vara hederlig i Sverige?

  • http://avpixlat.info/ Morningstar

   Betrakta samhällskontraktet som uppsagt. Berika dig så mycket du bara kan. Ändamålen helgar medlen.

  • http://profile.yahoo.com/MWUJOU55E236UM264KRPTEV3PY Afasi

   Lögnen: Finns ingen möjlighet att du får så lite i pension om du jobbat hela livet.

  • http://profile.yahoo.com/MWUJOU55E236UM264KRPTEV3PY Afasi

   Lögnen: Finns ingen chans att du har så lite i pension om du jobbat hela livet då garantipensionen ligger på den summan.

   • Leikin

    Jättebra. Då kanske du kan hjälpa mig att få den höjd! Tack så mycket för hjälpen!

    • ledsenfarmor

     Han begriper ingenting. Måste vara en av berikarna som Mulla Reinfeldt släppt in i landet.

     • http://profile.yahoo.com/MWUJOU55E236UM264KRPTEV3PY Afasi

      Jag begriper raden där det står garantipension som står för 8100/mån brutto för tillfället (elr ngt liknande). Det är lägstabeloppet i Sverige snäckan, du kanske borde lära dig lite om landet innan du pratar.
      Sen att berikare skulle ha 4 ggr det beloppet, vetefan vad du snackar. För att få garantipension i Sverige så krävs det att du bott här i x antal år. Tror det är 25 år för tillfället och summan är densamma.

      Men jag håller absolut med om att det är sjukt att de som byggt landet får så lite i pension. Men denna fråga berör inte invandringen i så hög grad som ni tror, eftersom den bekostas på annat vis.

      I övrigt så har pensionerna över hela världen fallit tack vare den senaste krisen, på samma vis som många andra ggr förr så inte heller är det invandrarnas fel.

      Lär dig siffror den ledsna farmorn, lite historia, lite nationalekonomi o slå ihop allt. Du kanske till och med lär dig nåt.

     • ledsenfarmor

      det är inte lägsta beloppet

     • http://profile.yahoo.com/MWUJOU55E236UM264KRPTEV3PY Afasi

      Extremt få får det beloppet du pratar om och det är de som tillhör det gamla systemet. Folk som är födda före 1945 eller så. Finns inte riktigt så många.
      Som sagt, för att få pension så krävs det att man bott i landet x antal år.

      Hela garantipensionen inklusive allting ska ligga runt 8000 SEk men jag kan ha fel.

      Det är utlandslån till stor del skulle jag tippa på. Du ska inte heller se det som kostnader eftersom det egentligen är omfördelning av resurser som hamnar närmare investeringar.
      Så funkar det i slutna system så medan du säger KOSTNAD KOSTNAD så är det bara pengar som byter händerna i landet och fortfarande får staten skatter med mera.

      Läs nationalekonomi och lite redovisning så ser du flödet bättre.

      Och att det är resten av världens bekymmer, jag försökte förklara för dig att pensionspengarna ligger i diverse fonder o andra finansiella instrument. Därför påverkas de enormt av kriser såsom den senaste, en stor del av Sveriges pensionspengar flög nu senast. Sånt händer oavsett om du har invandrare här förstår du väl själv.

     • ledsenfarmor

      Vi är många som är födda -45 o tidigare. Jag t ex. Du behöver inte ”undervisa” mig som om jag vore sämre vetande.
      Vi är totallurade på våra pensionspengar och utlänningar som kommer hit idag, (i pensionsåldern,) FÅR 15 000/mån
      Våra pensionpengar är i fonder, jag vet det sedan många år. Men dessa fonder har skötts på ett vansinnigt illa sätt. De enda som tjänat på fonderna är de som hanterat våra pensioner. Jag är inte intresserad av hur folk har det i andra länder. Det är vad som sker här i landet som är intressant. De andra kan leva i överflöd eller svälta, bryr mig inte.
      Däremot bryr jag mig om bedrägerierna som förekommer inom statskassan. Med Mulla Reinfeldts goda minne. Omfördelningar är bara till för att dölja vad som verkligen sker.
      Vi har nog världens mest oinelligenta politiker.
      Min historia kan jag. Tvivla inte på det.
      Ha det bra i din värld. Jag försöker överleva i min

   • ledsenfarmor

    Uttala dig inte om sådant du inte har en aning. Det är sant det Leikin säger.
    Men du som berikare, har garanterat det beloppet x 4

 • http://profile.yahoo.com/MWUJOU55E236UM264KRPTEV3PY Afasi

  Till er alla, läs lite innan ni uttalar er. Om ni verkligen vill ändra på dessa saker så måste ni vara bildade, annars tar ingen er på allvar. Vilket är synd eftersom vissa av era argument är faktiskt valida och problemen blir större eftersom våra politiker försummar sina arbetsuppgifter.

  Så lär er lite mer om verkligheten så vi tillsammans kan höja kraven på våra ledare.

 • Aha Bjorn

  Att det inte finns pengar i barnfamilen är väl en skröna ? Om 770 miljoner gick ut till färre än 9000 i Mlmö enligt artikeln blir det ju minst 85.000 per familj förra året. Bara det är mer än vi har i pension vi över miljonen svenska fattigpensionärer. Sedan tillkommer ju barnbidrag och hyran är väl betald för inflyttarna ?