Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Eleverna väljer bort Brännkyrka gymnasium


SKOLPROBLEM Antalet sökande är så få att skolan inte kommer att starta några utbildningar i samhälle och natur till hösten. Jag kan inte svara på varför Brännkyrka har drabbats så hårt. Skolan är relativt nyrenoverad och har fina lokaler som lämpar sig särskilt för naturkunskap, säger Britt-Marie Holmström.

På Brännkyrka gymnasium finns Språkintroduktion för nyanlända ungdomar. Den utbildningen kommer att starta till hösten. En tänkbar framtida lösning är att utöka språkintroduktionsklasserna. Den elevgruppen minskar inte, säger Britt-Marie Holmström.

Brännkyrka gymnasium är den enda kommunala gymnasieskolan i Hägersten-Liljeholmen. Skolan hade omkring 700 elever förra läsåret och erbjuder flera inriktningar inom de samhällsvetenskapliga och naturvetenskapliga programmen. I höst startar inga av dem. Det blev i princip inga sökande alls. Det var för litet underlag för att kunna starta, säger Britt-Marie Holmström, handläggare på Stockholms stads antagningsenhet.

Trots spännande inriktningar som ”crime scene investigation” och lokaler som genomgick en omfattande renovering 2006 valde eleverna att söka sig till andra skolor. Det sammanlagda antalet sökande räckte inte ens till att fylla en klass.

Vi såg redan i februari-mars att det var väldigt få som sökt men vi valde att hålla det öppet till ändringsperioden i maj. Det kom inte fler sökande, säger Britt-Marie Holmström.

Brännkyrka gymnasium har haft svårt att attrahera sökande även tidigare år. Det fria gymnasievalet gör att konkurrensen mellan skolorna är stenhård och mest lockar gymnasierna i innerstaden. Även Kärrtorps gymnasium står högt i kurs bland ungdomar i Hägersten-Liljeholmen och Älvsjö.

Enligt prognosen kommer gymnasiekullen att minska ytterligare de närmsta åren, vilket tyder på att läget inte kommer att förbättras till nästa läsår.

En annan eventuell lösning är att göra om gymnasiet till grundskola. Just nu finkammar utbildningsförvaltningen Midsommarkransen för att hitta en lämplig plats för en sådan. Det är inte otänkbart att det finns med i resonemanget, säger Britt-Marie Holmström.

DP

 • Saxtorparen

  http://www.val.se/val/val2010/valnatt/K/valdistrikt/01/80/3902/index.html

  0% SD
  Smygrasister.

  • grisslyman

   20% SD

  • a128

    MPK 22,3% VPK 14,9%  :-(

 • diedummenschweden

  De styrande ansvariga kanske inte har tillräcklig förståelse för att just den stora ”horden” av elever i ”språkintroduktionsklasser” negativt inverkar på attraktiviteten?  För vem vill låta sin dotter gå i samma skola tillsammans med stora gäng av ointresserade men mycket kaxiga och spänniga, sextrakasserande arabiska ynglingar 15 år och uppåt?

 • j_london

  Den där Britt-Marie Holmström borde man nog snarast byta ut. Hon tycks varken begripa eller förstå någonting!

  Jag får den uppfattningen att Holmström är riktigt ordentligt korkad – eller politiskt korrekt, fast det är ju i princip precis samma sak!

  • http://avpixlat.info/ Morningstar

   Same shit, different names.

 • TorgnySund

  ”Enligt prognosen kommer gymnasiekullen att minska ytterligare de närmsta åren”, säger handläggaren i Stockholms stad. Det är lätt att dra slutsatsen att minskningen står i relation till massinvandringen och allt vad det innebär för samhället i stort. Inte ens ett så ”spännande” gymnasieinriktning som ”Crime investigation” (!?) har kunnat locka – inte ens invandrarna! Och denna satsning, med renoverade lokaler för ändamålet, har skattefinansierats. Absurt!

 • kalle008

  Det finns nästan ingenting så sant som när människor röstar med fötterna. Här är det eleverna som vet vad de gör.
  I kommunen Vindeln var det befolkningen som mangrannt undvek att ställa upp som faddrar till ensamkommande s k ”barn”, trots att kommunen vädjade …

  När verkligheten tränger sig på blir det så.

 • Talibananas

  Brännkyrka, ödets ironi eller en uppfordrande profetia? Bränn ner skolan, bränn ner eventuella kvarvarande kyrkor? Öppna plånböckerna, svenska samvetsfångar.

  • Andersonszkan

   Och sen kan dom dra till Fittja och lätta på pungen.

   • Talibananas

    Fittja, är det inte Fittja som har en vänort i Österrike, Fucking? Kanske det borde göras en film, Fucking Fittja.

    • Andersonszkan

     Man undrar ju vad alla berikare som bor i Fittja tycker om det ortnamnet.

     • http://avpixlat.info/ Morningstar

      Dom får väl täcka över alla skyltar med svarta lakan.

 • Andersonszkan

  Hahaha…vilken underbar bild!

 • ledsenfarmor

  Hade mina barn varit i den åldern, hade de aldrig fått sätta sina fötter i denna skola.

 • von mansson

  ”Det kom inte fler anmälningar” säger Britt-Marie Holmström..
  Nu undrar man VARFÖR ???

 • http://twitter.com/KraftJohan Johan Kraft

  Britt-Marie Holmström: Lägg ner språkintroduktionsklasserna, så ska du se att elevunderlaget ökar.

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=568591707 René Olsson

  Det är ju skönt att våra ungdomar ännu kan bestämma vart de vill gå i skolan. Det är våra ungdomar som är framtiden och som har växt upp i mångkulturen, där de har sett vad den bär med sig. Vi lär se resultatet i valet 2014. Problemet kommer efter valet då staten och PK-eliten inte kan acceptera valresultatet vilket innebär att det kommer att satsas X antal miljoner på Expo för indoktrinering i skolorna..

  • http://avpixlat.info/ Morningstar

   Mulla Svinfeldt, ledare över muslimträsket Sverige kommer säkert lagstifta så att inga svenska barn slipper undan berikelsen.

 • Pingback: ”Många hör att det är många invandrare som går här” « Sweden Confidential