Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

De hemlösas tidning ”Situation Sthlm” tar parti för Kartellen-Sebbe


Cyril Hellman

SD-HATET Cyril Hellman är en prisbelönt journalist och författare som skriver krönika i de hemlösas tidning ”Situation Sthlm”. I förra numret som kom den 1 juli tar Hellman ställning för den kriminelle förortsgangstern, knivmarodören och värdetransportrånaren Sebastian ”Sebbe” Stakset.

Denna Sebbe dömdes 2009 till ett års fängelse för medhjälp till rån och vapenbrott samt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Hellman tar inte bara parti för denna ligisten Sebbe, utan tar öppet parti mot Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson, som vid flera tillfällen mordhotas av Sebbe.

Sebbe

Texten är direkopierad från Hellmans artikel så stavfel etc är hans.

”Jag hade skrivit en artikel om Kartellen som kallade sig Sveriges första gangstarappare. Det blev ramaskri efter den, ledarsidor, rubriker, oseriösa reportage i P1…/…/ Så helt plötsligt stod jag ensam med killarna. På idiotiska frågor som om de här rapparna ville ta makten i samhället svarade jag ”det handlar inte om det, det handlar om att ta makten över sina egna liv, ge röst åt de som inte har, om de här killarna får en miljon lyssningar på myspace inom en månad betyder de lika mycket som Ebba Grön för er generation, vänta fem år ska du se att de har samma kulturstatus”.

[...]

I fjol gästade jag P3 och programledarna fnissade och skakade på huvudet när de lyssnade på grannkanalen P1:s gamla ”granskning” av gruppen som spelades upp jämte Siewert Öholms gamla ”granskning” av hårdrock. Kartellen har förvisso fortsatt att provocera, men nu mest Sverigedemokrater.

Jimmie Åkesson har nyligen polisanmält Sebbe för att ha twittrat ett mordhot (efter att han hängts ut på Åkessons åsiktsfränders sajter). Och nu fortsätter det även för mig land journalistermed journalister som har tid för att twittra. Expressens politiske reporter (tidigare dömd för brott mot socialdemokratiska partiet) insinuerar att jag inte ska försvara någon som uttalat något som kan uppfattas som hot mot politiker (vilket inte ens Sebbe hade gjort när jag skrev den debattartikel han syftar på).

För det är tydligen OK med brott mot socialdemokratin men inte Sverigedemokrater… Jimmie Åkesson är inte vilken politiker som helst och jag skulle kunna säga att Sebbe borde vara stolt över att ha blivit polisanmäld men säger det inte. Allvarligt, ett twitter, ska Sverigedemokraterna spela på någon offerroll över det? Vad jag vet har de senaste tio årens verkliga politiska mord i Norden begåtts uteslutande på 77 unga socialister, utförda av någon med samma ideologiska värdegrund som Jimmie Åkesson.

 Bortsett från det här är Sebbe enligt egen utsago skötsam. Som han säger i Kulturnyheterna, ”nu när jag sysslar med det här förstår jag inte ens varför jag har varit kriminell”.  Hans kommande pjäs har i dagarna även uppmärksammats i TV4 och SvD Kultur. Vad politiker och politiska journalister tycker om pjäsen låter jag vara osagt, men deras reaktioner kan man se den 5 juli på urpremiären i Almedalen. Jag kommer vara där. Jag kommer att vara stolt. Men det tog inte fem år för Sebbe att bli lika inflytelserik som Ebba Grön, det tog fyra. Även när jag har fel så har jag rätt.”

Kommentarer under artikeln:

Torgny 2012-07-28 10:27:36 
Vilken obehaglig och vedervärdig inställning Cyril Hellman har, som som beskrivs i krönikan ovan. Nu är det stopp med min sponsring av Situation Stockholm.
Hans 2012-07-28 10:05:58 
Redan i andra meningen kände jag avsmak för denna skribents tankebana. Stackars barn :-(
Isak 2012-07-28 07:29:20 
Efter en stunds googling ser jag att Niklas Svensson på Expressen dömts för dataintrång. Jag upprepar: dataintrång. Menar Situation Stockholm på allvar att detta dataintrång är lika allvarligt som de upprepade mord- och dödshot som kriminelle Sebbe utsätter en folkvald svensk politiker för regelbundet?
Åke Tobiasson 2012-07-29 02:15:19 
Då var det färdigdonerat till denna rasisttidning.
Caesar A 2012-07-28 11:08:14 
Får jag starta en gangstarapband och sedan skriva Facebook-inlägg om att skjuta Situation Stockholm-arbetare? Nej, tänkte väl det (och inget jag skulle vilja heller – min morbror dog som hemlös, slagen till koma av… ja, gissa vilka).
Robin 2012-07-28 10:43:02 
Politiskt korrekt media hyllar politiskt korrekt våld. Det är inte ens underhållande ironiskt, utan bara trist konsekvent. Inse att det är ni som är hegemonin. Ni, etablissemanget, sitter på ett intellektuellt våldsmonopol.

 • http://www.facebook.com/einar.revhejm ulven2

   där  missa dom många  kunder .hahaha  jävla idioter 

 • kirre

   Då behöver man inte köpa den tidningen längre. Tråkigt att Situation Stockholm beter sig på det här sättet. Det blir tidningens försäljare som kommer att förlora sin enda inkomstkälla.

 • Kalle Anka

  Bojkotta!!

 • TorgnySund

  Ännu ett varumärke som misskrediseras – med all rätt dock – på grund av ett felaktigt och ogenomtänkt val. Vad är det för dynghuven, som ställer sig på Sebbes kriminella sida, mot lag och ordning? Situation Stockholm, har genom detta blivit synonymt med vad Sebbe och hans likasinnade presenterar. Resultatet blir att vare sig jag själv, eller alla de jag kan påverka, inte öppnar plånboken för att stödja de hemlösa. Resultatet går ut över dem.

 • HOTorpeden

  Nästa gång nån försöker sälja blaskan skall han få svaret att ha kan köra upp den någonstans!

 • Facetoface

  situation stockholm tycker inte jag man ska bojkotta , dem hjälper hemlösa med mat och kläder osv ,

  • Steinbo1t

   Man kan ju ge den hemlöse en peng direkt i handen i stället, utan att pengarna ska gå omvägen via extremvänsteranhängarna på tidningsredaktionen.

 • http://misslyckande.wordpress.com/ Misslyckande

  Det är i såna här situationer jag hånar hemlösa med att flyktingar får bostäder före er och bidrag utan motkrav i flera år ni inte får

 • 585961

  Ja Hellman har gjort sitt val stödjer kriminella framför fattiga svenskar, det blir bojkott skyll dig själv pucko

 • Steinbo1t

  Ska bli intressant att se hur länge kommentarerna under artikeln får stå kvar imorgon förmiddag när redaktionen kommer till jobbet. Ingen nådig läsning. Läs dem här:
  http://www.situationsthlm.se/Blogg/Cyril-Hellman/Kronika–179/

  • ledsenfarmor

   De kommentarerna som finns här, är redan bortagna. Var precis inne och läste.
   Detta är vad som finns, just nu kl.11:20.

   Ellu 2012-07-29 11:04:43 ellu@uvtcmail.se   En till köpare förlorad för all framtid! Ellu 2012-07-29 11:04:02 ellu@uvtcmail.se   En till köpare förlorad för all framtid! En Kulturlös 2012-07-29 10:58:04 a@b.se   ”Du har som skribent ett ansvar gentemot dom du skildrar.”"Sebbe borde vara stolt över att ha blivit polisanmäld”Artikelförfattaren ställer sig bakom att det är helt ok att mordhota demokratiskt invalda riksdagsledamöter?

    

   • Steinbo1t

    Nej, alla finns faktiskt kvar men man kan bara se tre åt gången. Finns små pilar att klicka på för att ”bläddra” bland inläggen.

    • ledsenfarmor

     Aha. Det visste jag inte. Får kika imorgon igen. Tack för upplysningen. Bra att veta.

 • ledsenfarmor

  Brukar alltid köpa ett eller flera ex av tidningen när jag är i närheten. Men nu är det slut med det. Behöver pengarna bättre själv.

 • Oberst

  Kaka söker maka.

 • http://www.facebook.com/people/Peter-Nilsson/100002161299559 Peter Nilsson

  Alla som säljer tidningen, säg nu tack till Cyril för att ni tappar kunder….

 • PFEP

  Skrämmande läsning får man säga, tyvärr kommer detta drabba de hemlösa där kommer se sin tidnings upplaga minska och därvid förlora väl behövliga medel.

 • Tant_Stina

  Det är ju märkligt att en prisbelönt, säkert välavlönad journalist är mer okunnig än jag själv: en icke-journalist och medel-svensson-tant som ställer krav på mig själv att vara sanningsenlig och noggrann med fakta. För att inte tala om kunnigheten hos skribenter på denna sida.  Där har du något att ta efter, Cyril Hellman!
  Men, men.., det förutsätter naturligtvis att du ställer krav på dig själv.

 • Harold_the_Barrel

  Köper ALLTID Faktum när jag är i Göteborg och Situation Sthlm när jag är i Stockholm, oftast 2-3 ex. Nästa gång jag är i Huddinge centrum kommer jag INTE att köpa någon Situation Sthlm.

 • arch_a

  Tragiskt nog finns det hemlösa i Sverige. Många har hamnat där efter lite otur och en del felbeslut. Tror inte alla hemlösa tycker SD är kass. Men vill man ha lite stureplans cred ska man sparka på dom. SD alltså. 

 • http://pikd.myopenid.com/ pikd

  Han ser ut att vara en raring i klass med Sebbe själv. Nu slipper jag känna samvetskval när jag går förbi tidningsförsäljarna utan att stödköpa blaskan.
  Skönt!

 • Steinbo1t

  Eftersom länken till tidningen är lite svår att hitta ovan så kommer den även här:
  http://www.situationsthlm.se/Blogg/Cyril-Hellman/Kronika–179/

 • http://tveklost.wordpress.com/ Tourni

  Tydligen har den mannen inte alla indianer i kanoten som man så fint säger. Snacka om självmål, påminner lite om det Brandos gjorde men detta är snäppet värre. Vilken dåre.

    Skönt att veta dock så man slipper köpa tidningen och skänka pengar till demokratihatarna.

 • http://swedenconfidential.info/ Kapten_Krok

  Ser att Avpixlat varit inne och läst här och tagit samma artikel, trots att den funnits i snart en månad på nätet…. Smickrande… :)

 • Roland X

  Sluta köpa tidningen Situation Stockholm, medverka inte till att sprida Cyril Hellmans våldsideologi.

 • johnnyblitz

  Gangsterrapp vad fan är det? Lika stora som ebba grön!Patetiskt att ens jämföra.Har aldrig hört talas om den där fubbicken sebbe.Dessutom kan krönikören dra åt helvete,aldrig mer att jag kommer köpa tidningen.ALDRIG!!!!

 • Sven Olsen – (argdansk)

  Hellman kanske borde avstå från att vare sig kommentera eller skriva inlägg tills han lärt sig vanlig grundläggande svenska? Det är ju patetiskt för en invandrare som jag att läsa sådant svammel, fullt med stavfel, åsiktsfel och nonsens.

  Att hylla denne Sebbe – en (före detta?) kriminell som ju uppenbarligen inte har förmågan att hålla sig inom lagen (hot av den typ Sebbe framspytt är ett brott) är ju så infantilt och löjligt att man – tyvärr – endast behöver titta på de två mug-shots som finns i inlägget för att konstatera: Jaha – såna!