Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Ännu ingen gripen för våldtäkterna i Gävle – polisen håller inne med signalementet


SIGNALEMENT Drygt 40 förhör har hållits. Men än finns ingen misstänkt för våldtäkterna i centrala Gävle. Samtidigt har flera kvinnor anmält ofredande och polisen utreder nu samband.

Under natten till torsdag gick en 23-årig kvinna på Drottninggatan i Gävle. Plötsligt stod en man vid en klädbutik och bad henne följa med in på en sidogata. Hon upplevde att han var obehaglig och alldeles för påflugen, så hon tog av sig skorna och sprang därifrån. Samtidigt ringde hon polisen som mötte upp en bit bort.

Mannen ska ha följt efter henne men när polisen kom var han försvunnen och kvinnan kunde inte ge något signalement. Det här ofredandet är bara ett av många som har anmälts till polisen den senaste tiden. Man misstänker nu att det rör sig om samma man.

 • Vi har ett signalement men vi vill behålla det för oss själva för tillfället.

Vi tror att den här personen måste ha antastat fler kvinnor som aldrig hört av sig till oss, säger Mikael Hedström, presstalesman för polisen i Gävleborg.

Polisen utesluter inte att ofredandena hör samman med de två våldtäkter som skedde på Kyrkogatan natten till den 12 juli. Fyra ofredanden har skett i närheten av platserna.

Efter våldtäkterna har det kommit in sex tips på personer och bilar och några av dem har varit intressanta, men ingen är misstänkt. Cirka 40 personer har förhörts och ju längre tiden går desto besvärligare blir det med trovärdiga uppgifter.

I två till tre av fallen finns ett signalement som kan peka mot ett visst håll. Vi är väldigt angelägna om att allmänheten hör av sig med tips. Vi har ett pusselarbete framför oss för att kunna närma oss ett svar, säger Mikael Hedström.

GD 

 • jojje09

  ”Vi vill inte lämna något signalement men vi tar tacksamt emot tips från allmänheten som kan leda till att gripa förövaren.”

  Jaha, lycka till då. Annars är det ju bara att invänta det tillfället då förövaren drabbas av akut samvetsångest och går till polisstationen där förövaren frivilligt överlämnar sig till den samvetsbefriande rättvisan.

 • Oberst

  ”Polisen håller inne med signalementet”. Vad brukar det betyda?

  • NissenN

   Att dom inte vill avslöja något pga spaningstekniska skäl!

 • http://misslyckande.wordpress.com/ Misslyckande

  Ja kommunister, vem har människosyn? Ska fler riskera bli våldtagna för ni hotar med ”rasist” om signalement kommer ut?

 • http://www.facebook.com/ragnar.jellback Ragnar Jellback

  ”Inget signalement” ! Det är då man med säkerhet vet att någon (eller några) MENA-typer varit i farten !!