Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

15-årig dansk utvisas efter grov narkotikasmuggling


GROV NARKOTIKASMUGGLING Simon är sedan flera år missbrukare av cannabis. Dagen före smugglingen erbjöd han en okänd person på Christania att transportera en väska till Sverige via Öresundsbron. Han blev lovad 4 000 kr för att utföra transporten. Följande dag kom Simon till Christiania där han fick väskan.

Han misstänkte att det var cannabis i väskan. Han begav sig sedan till Hovedbangården där han tog ett Öresundståg till Sverige. Han skulle ta tåget till Malmö C där någon skulle möta honom. Man hade inte sagt hur han skulle bli kontaktad på Malmö C, eller bytt telefonnummer med någon. På tåget greps han med väskan innehållande 8 725 gram cannabisharts av tullen.

Det Statoilkvitto från Statoil Malmö Spillepengen avseende inköp gjorda den 10 mars 2012 som anträffade i hans fickor och på vilket adressen Stensjögatan 24 – 40 antecknats på baksidan vet han inte varifrån han fått.

Rätten anser att hans uppgifter i historien inte kan anses som sanningsenliga. Det är snarare troligt att han på grund av rädsla för repressalier inte vill avslöja sin uppdragsgivares identitet.

Malmö tingsrätt dömde:

 • Simon Holm Johansson, 960827, c/o Gitte Holm Jensen, Perikumhaven 163, Herlev. Medborgare i Danmark. För grov narkotikasmuggling till sluten ungdomsvård tre månader. Den tilltalade utvisas ur riket och förbjuds att återvända hit före 2017-05-29.
 • Advokat Bengt Harling tillerkänns ersättning av allmänna medel med cirka 59 000 kr.
 • Malmö tingsrätts dom den 29 maj 2012 i mål nr B 2573-12 överklagades till hovrätten som sänkte utvisningen till 2014-05-29.

Gärningen har, som tingsrätten funnit, ett straffvärde motsvarande två och ett halvt år för en vuxen person.  Simon Holm Johansson har den 7 februari 2012 dömts i Danmark för våldsbrott till tre månaders fängelse.

 • Saxtorparen

  Och vem i hela världen skall kontrollera att Simon inte återvänder till Sverige före utsatt tid ?

 • mkultra

  Haha, kan inte sluta skratta åt ”a joint a day is as bad as 20 cigarettes”. Det rapporten kom fram till var “It is difficult to ascertain whether or not the inhalation of cannabis causes damage to the lungs and airways independently of the tobacco smoke or not.” Så tidningsrubriken är helt sjukt vinklad och rent felaktig, plus att den utgår från att alla blandar med tobak. Använder man en vaporizer slipper man to.m rök helt åt och hållet. Cannabis har helt andra egenskaper än tobak, man har kommit fram till att det öppnar upp luftvägarna bl.a, medans tobak har exakt den motsatt effekten. Är ingen drogliberal, men rätt ska vara rätt och man ska inte sprida vinklad och lögnaktig propaganda, det är ju därför man avstår från att läsa slaskmedia, börja inte göra samma misstag…

 • Andersonszkan

  Han borde ha våldtagit en småtjej och rånat en åldring också, så hade han fått en klapp på axeln – eller gäller det bara analfabetiska blattar?