Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Ystads Allehanda ojar sig över ”barnfattigdom” igen


ETT EVIGT ÄLTANDE Enligt Ystads Allehanda så visar färsk statistik visar nästan 30 procent av barnen i Tomelilla riskerar att hamna i fattigdom. I Rädda Barnens rankning hamnar Tomelilla på plats 202 av 290 kommuner, och är alltså en av de kommuner där barn är mest utsatta ekonomiskt.

I förrgår skrev vi en post om kommunalrådet Torgny Larsson (S) i Tomelilla, som ansåg att den stora turkiska turistorten Alanya har mycket gemensamt med lilla Tomelilla. Tydligen hade Larsson då inte tagit med denna tragiska nypåfunna ”fattigdom” som media i stort sett uppfunnit själva. Tittar man på bilden i artikeln, så ser man ingen lintott direkt.

Ystads Allehanda ojar sig extra över att 43,1 procent utländsk bakgrund. Varför inte skriva att 56,9 procent har svensk bakgrund. YA skriver:

”I Tomelilla är drygt 13 procent av alla barn fattiga. Det betyder att de lever i hushåll med försörjningsstöd eller låg inkomststandard. Av samtliga fattiga barn i Tomelilla kommun har 43,1 procent utländsk bakgrund. Det visar Rädda Barnens rapport för 2012.

Även färsk statistik från SCB framtagen för Sveriges Radio målar upp en dyster bild. Nästan 30 procent av barnen i Tomelilla riskerar att hamna i fattigdom. Av Skånes 33 kommuner hamnar Tomelilla på plats 24. Bland de sydskånska kommunerna har Tomelilla högst antal fattiga barn.”

Är det inte så att många gånger är det deras egna fel som är nöjda med sina bidrag och vill helt enkelt inte integrera sig, ej heller jobba eller bli en del av Sverige. Samtidigt är det de styrandes fel som öser på och överfyller alla svenska kommuner med invandrare. Och vad är gränsen för ”fattigdom”? Kanske Sverige borde söka bistånd då vi är så fattiga.

Bildtexten i YA lyder: ”För den som inte har så mycket pengar är biblioteket en bra tillflykt. Här kan man låna böcker, filmer, musik och använda datorerna.” Betyder det att alla som går till biblioteket är fattig? Då har vi säkert 80 procents fattigdom i landet. Biblioteket är tydligen en fattiginstitution, vilket hån mot alla biblioteket. Enligt oss är biblioteket ett komplement för alla i hela Sverige.

 

Denna så kallade ”fattigdomsgrupp” som egentligen inte finns, består till stor del av invandrare – och varför? Ofta är det väl så att de är inte nöjda med en ”standardutrustning” hemma, utan det ska även vara smarttelefoner, senaste X-box, iPod, 47″ platt-TV etc etc. Och ”semester” till sitt hemland kan de också åka på. Något som en svensk ensamstående trebarnsmamma kan drömma om i många fall.

Vi har sett i mängder av ”hemma-hos-reportage” hos invandrarfamiljer, hur det är möblerat med nya möbler, stora platt-TV:s, spel, inlines och annan lyx som en svensk låginkomsttagande familj inte har råd med.

Nej, Ystads Allehanda, sluta med era politiskt korrekta artiklar där man ser ett kolsvart huvud på bilden, som ska symbolisera och väcka fel känslor, gärna med en tår, för att måla upp en falsk bild av att det är synd om dessa ”fattiga” invandrare. Det är våra pensionärer och ensamstående mammor som har det svårast i detta svenskhatande land. Skriv om dessa i stället.

Relaterat
Det “fattiga” Sverige – vart går gränsen?
Kommunalråd i Tomelilla vill ha utbyte med turkiska Alanya

YA

 • Andersonszkan

  Skicka hem berikarna och ge deras pengar till dom svenska behövande så är barnfattigdomen avskaffad.

 • diedummenschweden

  Om man tog emot lite färre ”ensamkommande flyktingbarn” och somalier (vilka kommer att bli en belastning för kommunernas socialbidragsbudgetar i årtionden eftersom de dels inte kan läsa, dels är oerhört svåra att integrera och heller inte VILL integrera sig) så kanske kommunernas pengar kunde gå till lite mera välfärd och ”lyx” åt de som byggt upp landet istället!

  • http://www.swedenconfidential.info/ AnnaKonda

   Men de är duktiga på en sak, nämligen…  ”På fredagskvällen blev en 13-årig flicka rånad i Kärnankiosken av två gärningsmän. De ska ha hotat henne med ett yxliknande föremål.”

   http://hd.se/helsingborg/2012/07/28/14-aring-ranades-i-kiosk/

   • http://avpixlat.info/ Morningstar

    De är även duktiga på att producera nya mussar.

 • http://www.facebook.com/people/Eva-Andersson/596985605 Eva Andersson

  Stackars barn, han är så fattig så att han inte har råd att köpa boken på sitt hemspråk.

  • http://avpixlat.info/ Morningstar

   Men han är ju analfabet och behöver ingen bok. Däremot hade nog ett nytt X-box suttit fint.

 • denaknakejsarna

  Om man inte tagit hit de 43,1 procenten hade det funnits mer pengar till de svenska barnen. Kanske är något att fundera över. Eller, asch, varför krångla till det.

 • Meizter

  Alla barn är fattiga för dom har ingen inkomst.

  • NissenN

   I Kina så har barn inkomst!

 • YOTHI_TARZAN

  Alla de svenska företag som flyttar ut nuförtiden kommer göra att antalet fattiga ökar

 • Bajen666

  Bra rutet Kroken…!

  SD 2014.

 • http://misslyckande.wordpress.com/ Misslyckande

  ”Fattigdom” är vidrig importerad skällsord från kommunistvänsterns vidriga marxist propaganda.

  Och vadå ”fattigt”? I jämförelse vad de kom ifrån?

 • Xjoson

  Skicka hem de 43,1 procenten med utländsk bakgrund, så blir det mer över till de 56,9 procenten med inhemsk bakgrund. Oj vad enkelt det var att lösa det problemet.

  • xbenedictx

   Om de löser problemen vad skall alla ”goda” människor då pyssla med.
   De är precis som läkemedelsföretagen som inget hellre egentligen vill än att folk missköter sig så de blir sjuka så de kan sälja piller till dem, som ger biverkningar, som de kan sälja piller mot, som ger fler biverkningar, osv, osv.

 • Mariah_Magdalena

  Alla barn är fattiga om man jämför med de som har det bättre.
  Jämför med hur Wallenbergsläktens barn har det, kan man snabbt komma till resultatet att 99,9 % av alla barn i Sverige är urfattiga.

  Men detta nonsensprat är lika relevant som att säja att om jag står med ena foten i frysboxen och den andra på kokplattan, så har jag det i genomsnitt mycket komfortabelt.
  Man kan få statistik till vad man vill, och siffror att tjäna ens syften.

  • 585961

    Eller så vill dom inte arbeta

 • ghost22

  Köp eller prenumerera inte på dylika
  skittidningar som bara älltar samma gammla PK-SKIT.

 • 585961

  Jag har också varit ensamstående 3 barns mor , heltidsarbetat samtidigt som jag uppfostrat barnen till ansvarsfulla skötsamma arbetade personer,  aldrig fått några bidrag men det duger väl inte den nya svenska adeln till , hade varken råd till varken de ena eller andra och allra minst de lyxartiklar som dessa apungar fått , så ni politiker borde skämmas och nu har jag en pension som man nätt och jämt klarar sig på och får betala högre skatt  procentuellt än någon annan i Europa, det är tacken det nej SD 2010 och 2014

 • Pica Pica

  Familjen Rashid ser inte ut att leva i fattigdom;  Lap Top, feta skinnsoffor och fåtöljer, sonen tar körkort osv. Varje gång v får en inblick i nysvenskarnas förläggningar ser det lika flott ut!
  Dessutom har vi fått många rapporter om hur de flesta av dem skickar hem pengar till ”sina länder” varje månad. Var är lojaliteten med deras nya hemland?

 • Pingback: Fattigdoms-trams ånyo – denna gång ojas det i Malmö « Sweden Confidential