Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Skottlossning nära Malmö stadion – polis masade sig dit efter 60 minuter


WILD WILD WEST En man sköt idag under lördagens eftermiddag vid 17.40-tiden med en pistol i stadsdelen Lorensborg i Malmö. Enligt ett vittne sprang en man från platsen med en pistol nedstoppad i byxlinningen. ”Folk som såg händelsen sade att han sköt rakt upp i luften”, berättar ett vittne.

Mannen stod utanför höghuset på Hallingsgatan och avlossade nio skott rakt upp i luften – som sedan visade sig vara lösa. Efter det ska han enligt vittnen ha lämnat platsen i en röd bil. Polis fann senare nio tomhylsor på Hallingsgatan i närheten av Malmö stadion. Troligtvis är det en startpistol det rör sig om, tror polisen. Ingen person har kommit till skada. En timme(!) tog det innan polis kom efter larmet.

Vid 17.40-tiden iakttog några personer på Hallingsgatan en mysko man som satt på en parkbänk och betedde sig märkligt. Efter en stund gick han och ställde sig utanför höghuset och sköt nio skott rakt upp i luften.

– Jag hörde minst fem smällar, först trodde jag att det var fyrverkerier. När jag gick ut på balkongen såg jag en ung man som rusade till en liten röd bil och körde iväg. Det är väldigt obehagligt eftersom här är så mycket barn som ofta är ute. Jag har aldrig varit med om något liknande, säger Yvonne Malmlöf som bor i området.

En man som bor i huset berättade för polisen att han upplevde att skotten var ett hot mot honom. Det mest anmärkningsvärda i detta fallet är att det tog en timme från det att polisen fick larmet om skottlossningen, innan den första patrullen var på plats. Då hade redan flera personer trampat omkring bland hylsorna som var svåra att upptäcka.

– Vi skickade dit sju patruller men man åker inte till sockerbiten direkt så att säga. I det här fallet spanade vi efter den röda bilen innan vi åkte till platsen där det skjutits, säger Peter Martinsson, vakthavande befäl på Skånepolisen.

En av de sämre ursäkterna vi hört. Nästa gång föreslår vi att de skickar en patrull direkt till platsen, och använder de sex andra för spaning. Nu är ju garanterat bevismaterial förstört eller försvunnet.

SVT, SDS

 • Oberst

  Polisen tänkte väl att apajävlarna kunde få skjuta ihjäl varandra. win-win

 • SWEbuilder

  Tog det tid för dem att få på sig sina nya snygga slöjor?

  • Gaggas

   Undrar hur lång tid det tar innan svenska poliskvinnor också tvingas att ta på sig slöjor? Annars kan ju de kriminella musslorna bli kränkta av att handfängslas av otäckta (otäcka?) kvinnor!!!  ;D

 • NissenN

  Sluta gnäll att det tog tid, vet ni själva hur svårt det är att följa alla matlagningsregler och fixa tillstånd för korvbjudning?

 • Saxtorparen

  OS på tv .

 • jojje09

  I Malmö är det väl snart inget brott att skjuta skarpt upp i luften? Polisen lär nog bara se skäl för utryckning när någon skjuter mot människor.

  • RobertSt2

   Och knappt då ens, de träffar ju inget och ingen. Skicka de små liven på en skjututbildning!

 • svartamalin

  Har vi redan arabpolis ? Polisen ljuger värre än en kamel travar:/

 • Mariah_Magdalena

  Nej, man åker inte till platsen för brottet direkt, för det kan vara farligt.
  Brottslingarna kan ju gudbevars vara kvar om man har för bråttom……

  • Saxtorparen

   Helt rätt.
   Det enda polisen rycker ut på medetsamma är om det begås hastighetsöverträdelser på motorvägen.
   Då är det säkert någon Svenskjävel som kör för fort och dom brukar inte skjuta på polisen så dom kan vi sätta åt .
   Och som en bonus brukar fortkörarna ha jobb och det innebär ju att böterna blir betalda.

 • http://www.facebook.com/people/Maria-Lindstrom/630692648 Maria Lindström

  Vad blir det härnäst? Brandbilen kommer när huset är nedbrunnet till grunden?

 • World Traveller

  ”En timme(!) tog det innan polis kom efter larmet’
  Taenk pa att det tar tid att vaerma upp korvgrillen.

 • j_london

   
  ”Troligtvis är det en startpistol det rör sig om, tror polisen.”

  Jag utgår nu direkt från nyhetsartikeln.

  Alltså… så ”tror” polisen att det rör sig om en startpistol! Jag menar, vad är detta för amatörer som ingår i Malmö-polisen.
  Kan man visuellt inte omedelbart konstatera i fall det handlar om hylsor från en startpistol eller en riktig pistol, bör man nog ganska omgående fundera på att byta jobb!

  Bortsett från den stukade hylsmunnen på hylsorna till en startpistol, sitter det inuti hylsan en (ofast) grön plastplugg med kryssformad öppning, som visar att patronen är avfyrad.
  Plastpluggens funktion i hylsan är att stoppa upp krutgaserna, i det att gastrycket höjs så pistolen kan repetera och fungera precis som en autentisk halvautomatisk pistol.

  • NissenN

   Byta jobb för att man inte kan allt om vapen?

   • j_london

    ;-)

 • ledsenfarmor

  En av de sämsta ursäkter jag hört på länge.
  Gör ert jobb, för tusan. Det är det vi betalar er för.

 • tokless

  Men å andra sidan vad ska de dit och göra. de skriver troligtvis av ärendet, för någon gripen eller misstänkt kommer de inte få tag i, inte ens om GM skulle stå kvar på plats. Såvida det inte är en etnisk svensk förståss. Ursäkten var skrämmande och tragisk, men det fanns säkert en tanke bakom, nu slipper de utreda pga förstörda bevis.