Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Kommunalråd i Tomelilla vill ha utbyte med turkiska Alanya


Torgny Larsson (S)

SVAMMEL Alanya är en känd turkisk turistort med drygt 380 000 invånare. Staden omsätter årligen mer än 500 miljoner dollar i turistintäkter och har sex miljoner övernattningar om året.

Med detta facit i hand tycker kommunalrådet Torgny Larsson (S) i Tomelilla att Alanya har mycket gemensamt med lilla Tomelilla. Till saken hör också att Torgny Larsson har besökt Alanya nästan årligen sen 1995, och under senaste semester hos turkarna passade han på att besöka borgmästare Hasan Sipahioglu. Så nu vill Larsson söka SIDA-pengar för ett utbyte med Alanya i Turkiet.

Oppositionsrådet Leif Sandberg (C) är dock inte lika entusiastisk, utan snarare mycket kritisk. ”Det handlar om en nöjestripp för politikerna”, säger han.

 – Jag har besökt Alanya nästan årligen sen 1995. Där har skett en enorm utveckling, de ligger till och med steget före Tomelilla i vissa avseenden, säger kommunalrådet Torgny Larsson (S) i Tomelilla.

Torgny Larsson tror att Tomelilla och Alanya skulle kunna lära mycket av varandra genom ett utbyte.

– Jag tycker att Alanya och Tomelilla har mycket gemensamt. Vi har ett näringsliv som består av jordbruksprodukter och vi har en framstående matkultur liksom turkarna, säger Torgny Larsson och nämner Ingelstakalkon och Daniel Berlin krog som exempel på framstående aktörer i Tomelillas näringsliv.

– Först och främst är turkarna ett vänligt folk som är positiva och lätta att komma nära, precis som Tomelillaborna, säger han bland annat.

Nästa onsdag ska Torgny Larsson träffa Sveriges kommuner och landsting, SKL, för att diskutera möjligheten att få SIDA-pengar för ett utbyte. Men Leif Sandberg ser inga som helst likheter mellan Tomelilla och Alanya. Han tycker att ett utbyte mellan de två städerna vore helt meningslöst.

– Vi måste prioritera våra egna byinvånare. Om det hade handlat om en bergsby i Turkiet med liknande förutsättningar som Tomelilla hade jag kunnat förstå det. Men Alanya? Vem vill skicka sina barn till Alanya? Det är en turistmetropol med barer och nattklubbar. Jag kan inte se nyttan med det. Det blir en nöjestripp för politikerna, säger han.

Leif Sandberg är mycket upprörd över sättet som Torgny Larsson marknadsfört det hela på.

– Torgny har gått ut med informationen om utbytet på kommunens intranät som om det vore ett faktum. Jag har blivit uppringd av personal som undrat. Det finns inget beslut klubbat. Det här handlar om ministerstyre och jag ogillar det starkt. Det är biståndspengar vi talar om, och de ska gå till demokratiprojekt, säger han.

ystadsallehanda

 • ledsenfarmor

  Han vill enbart ha en gratissemester. Utan inblandning av sin egen ekonomi.

  • Baron_Skugga

   Hoppas att stackarn slipper att betala drinkarna själv som Juholt blev tvungen till.

   • ledsenfarmor

    Undrar om han fått sänkt lön, eftersom han vill ha sin semester betald? Juholt gnällde över priset på drinkarna vad jag förstod, dessa politiker är enbart en massa som är fylld av ”skit”.

 • http://misslyckande.wordpress.com/ Misslyckande

  Och ideologin?

 • http://avpixlat.info/ Morningstar

  Ännu en skitstövel som vill berika sin kommun med ointegrerbara mohammedaner. Dom som minns Tomelilla på Lasse Holmqvists tid förstår nog att Tomelilla aldrig mera kommer att bli svenskt/skånskt igen.

 • http://twitter.com/GalaXyBloggen Mats Carlsson

  Gubbjäveln kan ta och betala sin semester själv. 

 • VargArg

  Ser de böjda breda korta turksvärden framför mig … Men jag ser f-n inte ett försvar !

 • Bulldoggen

  Vad tycker innevånarna i Tomelilla undrar man då?

  • Pantertanten

   Dom har ingen talan.

 • Andersonszkan

  Torgny Larsson (S) – en så kallat offentligförsörjd med en lön som vida överstiger hans kvalifikationer tycker inte att han får ut tillräckligt mycket av svenska skattepengar utan vill dessutom att de redan hårt drabbade tomelillaborna ska stå för hans semesterresor till en semesterort där spriten kostar en bråkdel mer av vad den gör i Tomelilla – vilka andra likheter ser han mellan de bägge metropolerna?

  Han har tydligen gått i samma skola som alla andra sossebetongrövar; sko dig själv, skit i alla andra och framförallt låt dom stå för notan och ifrågasätt om Dry Martinin på gratisresan till Turkiet bekostad med svenska skattemedel verkligen ska behöva kosta 15 lira ur egen ficka. 

  ”Svenska turister hörde Juholt håna partikamrater öppet
  Här – i en skybar i centrala Istanbul – firar Håkan Juholt och hans flickvän påsk. Svenska turister på plats i Turkiet berättar hur den nya S-ledaren klagar på drinkpriserna, hånar sina kollegor och läser högt ur interna mejl från partikamrater. 
  - Han var upprörd och frågade servitören om hans Dry Martini verkligen kostade 15 lira…”

   http://www.expressen.se/nyheter/svenska-turister-horde-juholt-hana-partikamrater-oppet/

  • Andersonszkan

   15 lira är ungefär 60 spänn.

 • http://armamodersvea.blogspot.com/ Bo Ålander

  Korruptionsradarn ger fullt utslag!

  • http://avpixlat.info/ Morningstar

   Han vill säkert bara kunna åka på semester dit på Svenne Kålroths bekostnad. Lyckas han ro projektet i hamn så kan han åka dit flera gånger om året. Han behöver bara kalla det för konferens, studiebesök eller nåt liknande. Har han rest dit i nästan 20 år så suktar han säkert efter Alanya. Kanske han tycker det börjat bli för dyrt på senare år? Så kom han på den här ”geniala” idén.

   • Pantertanten

    Han har säkert redan åkt på ”studiebesök” dit. Borde kollas upp hur många av hans resor Tomelilla-borna betalat.

 • Krickdollos

  vad säga vilken tomte han har knappast kollat med tomelillas folk ger
  järnet på att dom tycker de är illa ide

 • Jalle

  Finns det något land som kan ta vara på både ekonomi och kultur så är det Turkiet.
  Den som inte vet vad Sverige och Turkiet har gemensamt är helt ute och cyklar.
  Ledtråd:
  Kalledussin!

  • swebyggare

    Ett helt land fyllt av tjyvar, kan det vara det?

 • mnilsson99

  Men det vill jag också, jag vill med ha utbyte med Alanya. Om en turk får bo i min lgh en vecka så kan jag bo i  hans i Alanya en vecka! Deal?

  • swebyggare

    Helst när det är 30- och snöstorm här hemma.

   • Pantertanten

    Nej, då kanske han eldar upp möblerna för att få upp värmen….
    Eller gör en bastu av köket.

  • boonkaan

   Personligen skulle jag aldrig komma på tanken att åka dit overhuvudtaget, även om jag skulle får betalt. Vilket jävla land. 

 • Roland X

  Gratis är gott – även politikers gratissemester i Turkiet.

 • per22

  Å andra sidan kommer invånarna i Tomelilla att vilja ha ha utbyte AV kommunalrådet.

 • http://www.facebook.com/ragnar.jellback Ragnar Jellback

  Han har väl så pass bra lön att skattebetalarna inte skall behöva bekosta pamparnas nöjesresor också ! Dj-la parasiter !

 • diedummenschweden

  Fånigt!
  Vill herr larsson i Tomelilla resa på semester till Alanya så får han allt betala detta själv och INTE försöka få någon annan att göra det!

 • j_london

  Än är inte siste SOSSE-IDIOTEN född!

 • 585961

  Är det meningen att turkiska turister ska lägga ut samma summa som svenskar gör i Alanya då eller blir det gratissemseter för dom också på svenska skattebetalares bekostnad och kanske livstidförsörjning för gubben kärringen och de 10 ungarna

 • von mansson

  Herr Larsson har nog varit berusad sen 1995..För det första tror jag att han besökt ANTAYLA,men måste medge att det även i nyktert tillstånd,kan var svårt att veta var man befinner sig,vid besök i denna del av världen !!
  Dessutom tycker jag att det är lite av övermaga,att jämföra en Osmansk stad med 380.000 invånare,med Tomelillas  ynka få tusen !! Men eftersom jag inte betalar någon kommunalskatt i någon av orterna,struntar jag i vilket…

 • Stroppen

  Förstår inte varför han inte har konverterat till islam. Han är ju som klippt och skuren som en ny muslim i Tommelilla. Men det kan ju tänkas att han smygläser koranen för att inte väcka ont blod i partiet. 

 • http://www.facebook.com/people/Robert-Spannande/100001569228472 Robert Spännande

  vilklen jävla idiot

 • Jan Ove Allan Malmgren

  Vill han ha utbyte med Turkarna? Ge honom en enkel biljet så blir vi av med honom en gång för alla. 

 • Pingback: Ystads Allehanda ojar sig över “barnfattigdom” igen « Sweden Confidential

 • boonkaan

  Han vill ju for fan ha gratis semestrar flera gånger per år. Turkland och Tomelilla lika? VIlket jävla hån och påhitt. Men allt for pengar gor ju Sossarna, när dom inte kan foerskingra.