Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Pastor Jeans fru som gömdes av kyrkan belönas nu med uppehållstillstånd


BROTT LÖNAR SIG Den kongolesiske pastorn Jean Kabuidibuidis fru och äldsta barn har nu fått uppehållstillstånd i Sverige. Fallet med pastorn, som tidigare i år utvisades och utsattes för tortyr?, var mycket uppmärksammat.

Vi har tillämpat civil olydnad genom att hålla dem gömda illegalt, men vi har ansett att myndigheterna haft fel i det här fallet och att barmhärtighetsprincipen måste komma i första hand, säger Stefan Swärd, pastor och föreståndare i Elimkyrkan i Stockholm.

I februari blev pastorn utvisad till Kongo-Kinshasa och uppges där ha blivit torterad, på grund av att han ses som en motståndare till republiken. Han kunde ta sig tillbaka till Sverige tack vare att han fick anställning som pastor för den kongolesiska församlingen i Elimkyrkan i Stockholm.

Och därmed ett arbetsuppehållstillstånd som skulle gälla i två år. Hans fru och tre barn, alla under tio år, har under tiden hållits gömda av familjer runt om i Sverige, eftersom även de skulle ha utvisats samtidigt som pastorn.

Frun och det äldsta barnet har fått permanent uppehållstillstånd och det är ett starkt beslut som innebär att de får stanna hur länge de vill, som jag uppfattar det.

Enligt Stefan Swärd har myndigheterna åberopat ”synnerligen ömmande omständigheter”, vilket tyder på att man tagit hänsyn till att det äldsta barnet befunnit sig i Sverige under en längre tid. Det vore fullkomligt absurt om inte de yngsta barnen också får uppehållstillstånd, och jag tror att beslutet kommer att underlätta även för pastor Jean att få stanna.

Dagen

Relaterat:
Expressen ljuger med fejkade snyftbilder från photoshop

Pastorn som poserade fram tortyr?

Nya bilder på den svårt torterade pastor Jean

Pastor Jean tillbaka i Sverige

 

 • http://www.facebook.com/people/Anders-Gorro-Johansson/626841038 Anders Gorro Johansson

   Plåsterpastorn.

 • ledsenfarmor

  Jag kommer ihåg det där. Jag är så trött på allt detta som händer i landet i dag att jag bara vill gå ut och spy på första bästa mena jag ser.

 • TorgnySund

  ”Barmhärtighetsprincipen” ska gå före lagen, tycker pastor Swärd godtyckligt och sällar sig därmed till anarkisterna. Finns det några därute, som anser att det är Svea Rikes Lag, som ska gälla?

  • von mansson

   Ja jag !!

 • von mansson

  Ungefär som att få triss i Ess,och det inträffar sällan…utanför landet Annorlundas gränser !!
  Fem  nya som skall försörjas av sociala,och vem vet det kanske snart blir det ännu några,med tanke på den storlek som afrikanska ”mörkhyade” familjer ofta kan skryta över !!

 • http://swedenconfidential.info/ Kapten_Krok

  Herregud, allihop borde skickas ut idag. Varför har de fått PUT? Jo, för media med AB och Expressen i topp har lipat om detta fallet länge…. Skandal.

 • Censurerats

  Här går det bra göra skillnad på svenskar och invandrare. Men mot SD kan samma ”motdebattörer” gnälla vem är svensk

 • Censurerats

  ”befunnit sig i Sverige en längre tid” men de som inte gjort det då?

 • Zettas

  Någon som kan bör kolla om kyrkan betalar in skatt och pension för pastorn.  Gör de inte det har han ingen anställning och bör skickas hem.

 • http://www.facebook.com/people/Carl-Johan/641563881 Carl Johan

  Så om man personligen anser att en lag är fel är det OK att bryta den? Eller gäller det bara vissa grupper av personer?

 • http://www.facebook.com/people/Nyfiken-Ienstrut/100001091536006 Nyfiken Ienstrut

  Hehe, ”plåsterpastorn”? Det var en ny variant. De grymma torterarna lät honom behålla mobilen så att han kunde ringa över hela världen efter hjälp. Och guldringarna fick han ha kvar. Det är nog bara kulturmarxister och klenhövdade religiösa som tror på sådant uppenbart påhitt. Inte ens journalister kan väl tro på hans svammel, men de måste ju fullgöra sitt uppdrag…

 • 585961

  Vad kostade den misshandeln, kunde inte varit alltför kostbar för då skulle  apan inte överlevet , kanske gjorde han detta själv (billigast) men svenska politiker, migrationsverket tror på vilka sagor som helst, dags att börja sköta ert högavlönade jobb till dom som avlönar er annars säg upp er oduglingar, ingen som blivit misshandlad i Kongo får ha kvar sina guldringar och  mobil det borde ni veta tycker man, SD 2014

 • Pingback: Hela pastor Jeans familj har fått permanent uppehållstillstånd « Sweden Confidential