Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Nya anmälningar mot häktade bärplockar-zigenaren i Mehedeby


KAOSET MED BÄRPLOCKARNA Zigenarna som plockar bär i Medenby, avsnitt 28: Nu har det kommit in fler anmälningar mot den häktade 43-årige bulgariska zigenaren som först misstänktes för ett fall av människohandel i Mehedeby.

Ytterligare två zigenska bärplockare har nu varit i kontakt med polisen och berättat hur de lurats till Sverige. I går eftermiddag vid 17-tiden kallades polisen återigen till bärplockarorten Mehedeby efter att några boende på orten fått kontakt med två av zigenarna som var i behov av hjälp och ville få kontakt med polisen. I går hölls häktningsförhandlingen mot zigenaren som misstänks för människohandel – igen.

På måndagsförmiddagen lämnade kammaråklagare Annika Bokefors in en begäran om häktning av den zigenare på 43 år som är misstänkt för människohandel. Mannen greps i torsdags och har nu häktats.

– Han är häktad på sannolika skäl, säger kammaråklagare Annika Bokefors.

Det är inte första gången som mannen åtalas för människohandel. Han har tidigare åtalats i Hudiksvalls tingrätt om misstänkt för att ha utnyttjat bärplockare tillsammans med sin partner. Åtalet ogillades då. Mannen dömdes dock till tre månaders fängelse för försök till misshandel, ofredande och egenmäktigt förfarande.

Ytterligare två zigenska bärplockare har anmält mannen.

– De har berättat en historia som påminner mycket om det de tidigare målsägandena har berättat, säger Lisa Sannervik, presstalesperson på Uppsalapolisen.

Den 43-årige zigenaren har kontaktat de andra männen i Bulgarien, och sedan lovat dem både bostad och lön i Sverige om de kommer hit för att plocka bär i skogen. Som vanligt alltså, ohederliga och lögnare hela vägen, till och med mot sina egna landsmän.

– De har blivit lovade goda förutsättningar, med bra löner och jag kan bara konstatera att de har blivit lurade, säger Svetlan Stoev.

Den bulgariske ambassadören Svetlan Stoev ger alltså samma bild av läget i Mehedeby, som de personer som anmält den misstänkte 43-åringen för människohandel.

Ett möte skulle idag hållas i Söderhamn där Bulgariens ambassadör möter representanter för bland annat Tierps kommun för att diskutera de problem som uppstått kring bärplockarlägren. Ambassadören vill motverka att bulgarer blir strandsatta i Sverige och samtidigt undvika dålig publicitet.

Antalet anmälda småstölder i Mehedeby och Tierp har hela tiden ökat och ilskan stigit bland ortsborna. Ett beslut togs att avhysa bärplockarna. Avhysningen är dock lagd på is i nuläget då Kronofogden, som är den myndighet som ska besluta om avhysningen, inte har namnen(!) på de som ska avhysas och därför inte kan gå vidare. Varför behöva namnen? Sätt dem på en buss och sänd hem dem.

/object>Att hitta en lösning så den svenska oroade lokalbefolkningen kan bli lugn är det inte tal om. Det hela går bara ut på att det ska bli så bra som möjligt för zigenarna.

– Mötet handlar mycket om att tillsammans med de drabbade kommunerna och bulgariska ambassaden hitta en situation som blir dräglig för de här bärplockarna, säger Lisa Sannervik.

När ska Sverige och politiker förstå att det endast vållar problem med alla dessa zigenare som väller in i landet för att plocka bär. Precis som vi förutspådde från början. Och nu har Sverige ytterligare kostnader för häkte, utredning, rättegång etc för zigenaren som sitter inlåst.

Relaterat
Ska Sverige fortsätta detta bärplockar-dravel i framtiden?
300 nya zigenska bärplockare “på grund” i Ödeshög
Zigenska bärplockare tiggde om socialhjälp
Krönika: Medias ensidiga rapportering av “bärplockarna” i Mehedeby
400 zigenare invaderade Mehedeby i Uppland
Bärplockare larmade om stenkastning
Norge: “Nu är det nog, sätt zigenarna på bussen”
Bärplockarna utanför Tierp riskerar tvångsavhysning
Bulgarisk bärplockare anhållen för människohandel

SR, SR

 • von mansson

  Nu blir det mord,olika klaner och zigenar-familjer mitt i Tierps djupa skogar.
  Ambassadören är oroad över dålig publicitet,.något han lugnt kan luta sig bak och glömma.Deras rykte kan inte sjunka djupare än det varit/är senaste 100-tals åren !!
  Med eller utan blåbär…

 • white_eagle

  hörde på radion att bolaget som äger marken där Stora Enso ville med hjälp av kronofogden avhysa zigenarna,

  men hör och häpna :-)   det finns ett paragraf 22 …

  innan kronofogden avhyser de måste han räkna in de ,få deras namnuppgifter ,
  vilket visade sig vara omöjligt då de flesta männen gömde sig i skogen..? eller nån annanstans och bara kvinnor och barn fanns i lägret när kronofogden kom

 • white_eagle

  ambassadören vill inte skapa prejudikat genom att betala zigenarnas hemresa…

  eftersom det finns 600.000 zigenare i Bulgarien, många är ute på drift i europa

 • Krickadollos

  ziggos ett jävla skräpfolk! sen får myten ullenhag  säga vad han vill

 • Krickadollos

  i min stad slutade zigenarna med ett mord sen drog dom jävlarna! dom har både svenska för och efternamn sen slutar likheterna

 • Krickadollos

  alltså finska zigenare

 • Krickadollos

  grönroos, lindgren, rosenberg  grönberg etc  finska zigenare

 • Krickadollos

  å vi ska be om ursäkt! för vad? en som som ullnhag är ju å cyclar politiker utan förankring i verkligheten. förr fick alla smisk inte bara zigorsarna livet i allmännhet hårt för alla svenskar. åsså kommer sn knallkork som inte läst svensk historia å skämmig ber unisont ziggorna omförlåtelse  fan va dumt!

 • Krickadollos

  ska vi hålla ziggarna om ryggen!? håller hellre min släkt som jag vet inte hade det lätt i 16talets svrige  hårda puckar vem fan bryr sej då om zigenare

 • Krickadollos

  i vår släkt kundeman bl halshuggen direkt vi svenkar!  nu ska vi be zigenare om usäktdet va råa tider int fan tänker jag potumt be nån tattare om ursäkt  det kan ni bara fetglömma

 • YOTHI_TARZAN

  SD för rekordsiffror i nästa val vad som gäller Tierp

 • Albert Herbertsson

  skicka tillbaka dom till det första land / gräns de passerade och skicka räkningen till det landet. Klart slut. Skicka en stor räkning för vi vill inte se någon upprepning nästa år.