Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Shariabanken i konkurs


SHARIA EN LOSER Den 3 mars i år skrev danska Statstidende att Skandinaviens enda shariabank Amanah A/S försatts i konkurs. 2008 grundlades banken och de fyra jylländska sparbankerna Sparekassen Farsø, Den Jyske Spare- kasse, Sparekassen Vendsyssel och Sparekassen Hobro stod som ägare.

Konkursförvaltaren försökte att reda upp affärerna, men nu verkar allt vara över för banken. Amanahs hemsida fungerade märkligt så sent som idag och erbjöd nya bostadslån. Bankens exklusiva kontor på Kongens Nytorv kan fortfarande vara öppet, men vilka aktiviteter som bedrivs framgår ej. Amanahs affärsidé var att förmedla bostadslån till ortodoxa muslimer i enlighet med den medeltida sharialagen – utan ränta.

Uppenbarligen har intressenterna bakom Amanah grovt överskattat de danska muslimernas intresse för att investera pengar i sharia. Samma misstag gjorde den svenska mäklarfirman Avanza som startade en islamfond enligt shariamodell 2008. De fick den t o m registrerad som PPM- fond så att de svenska muslimerna kunde sätta in sina pensionspengar i den. Förra året tvangs Avanza erkänna: ”Totalt fiasko, vi fick bara 14 (!) sparare i fonden.”

Och så går det tydligen överallt i Västerlandet där man försöker starta sharia- underkastad affärsverksamhet. Störst och äldst är Islamic Bank of Britain (IBB) med över 50 000 kunder och sju bankkontor. Sedan sitt grundande 2004 har den varje år gått med rejäl förlust.

Shejken av Qatar sponsrar banken på drygt 200 miljoner kronor per år, därför överlever den, inte annars. I wahhabisternas ögon är shariabanken en viktig symbol för sharias kommande segertåg över Västerlandet.

biq.dkjihadimalmova.se

 • Trazan Apansson

  ”Gud är stor”.

 • Mariah_Magdalena

  Allt muslimerna tar sej för blir skit.
  De har aldrig lyckats med någonting som haft någor bra med sej för mänskligheten.
  De har inte bidragit till någon teknisk utveckling, eller medicinska upptäckter, eller något som helst annat framåtskridande.
  Allt de förstår sej på rör sej om – våld och död och tillbakagång till folkvandringstiden.

  • http://www.facebook.com/people/Staffan-Sundqvist/100000271586072 Staffan Sundqvist

   Jodå, en teknisk grej har de uppfunnit: Bombbältet!

  • Stolt Muslim

    Nej då, bara för att du lever isolerad & ensam mitt i skogen, så tror du att muslimerna har aldrig bidraget till något. Gå och sätt dig på skolbänken igen och läs noga för att du ska lär dig va muslimer och araber har upptäckt tusen tusen år innan du föddes, som tips för dig googla muslimska uppfinningar, och sent bättre än aldrig……

   • Bajen666

    Hittar inte ett skit…..som man har nytta av iaf.

    Ska du, en inavlad försöka få OSS till skolbänken…skrattretande..!

    SD 2014.

   • per22

    Ni hade väl en och annan icke inavlad tänkare som kom på några saker. Men sedan er pedofil Muhammed föddes på 600-talet har det bara gått utför för er kultur och era länder. Hade ni inte haft oljan , så hade ni fortfarande varit kvar på stenåldersnivån.
    Ni duger inte till att hitta på några tekniska innovationer eller att producera några varor. Ni är sexuellt underutvecklade med dåligt självförtroende eftersom måste förtrycka era kvinnor. Det går inte att respektera en muslim. Ert hatiska opålitliga beteende gör er till små osympatiska kräk.

    • Bajen666

     Kunde inte skrivit det bättre själv…applåder..!

     SD 2014.

   • Buttington

    Det där stämmer inte, historieböckerna är fulla med falsifieringar över muslimers uppfinningar och dyl. Ofta har muslimerna precis som de alltid gör, plundrat och skövlat något nytt land, dödat deras befolkning och snott deras uppfinningar. De hade säkert några uppfinningar under medeltiden, men inte många. Och hur svårt var det att upptäcka något då? Man kunde ju praktiskt taget snubbla över en ny upptäckt. Sedan snubbelupptänkadets tid har äckelmuslimer inte bidragit med något förrutom förstörelse.

    • Bajen666

     Precis. har dom nåt att vara stolta över……..så har dom snott det..!

     SD 2014.

   • https://twitter.com/#!/Lotassen Sunngifu

    Inte ens religionen islam är en unik religion, den är sammansatt av tankegångar från andra religionen i regionen som snotts av Jesus-wannabeen Muhammend.

   • Buttington

    Du är bara stolt muslim pga av vår mänskliga instinkt att känna stolthet över sitt arv, men i själva verket har varken du eller zigenare något att vara stolta över. Typ som att känna sig stolt över att heja på det sämsta laget i division femtioelva, bara för att man alltid gjort det, trots att laget suger åsnekuk.

   • Katten Kattsvans

     Jag har googlat. muslimer har inte uppfunnit ett enda ting….Inte ens självmords-bombbältet har de uppfunnit…muslimer är och förblir jordens ogräs

    • https://twitter.com/#!/Lotassen Sunngifu

     Precis som kirskål. Har man fått in det i trädgårdslandet är det närapå omöjligt att bli av med. Och gör man inte något åt det, tar det över och kväver all annan växtlighet.

   • Sighsten

    Gör om gör rätt du är fan inte stolt.

   • V-tuna , SD2014

    Stolt över vad ? Krig o elände nä du skäggebarn lämna mitt land
    Och ta med släkten… Vill ni hålla på med era lekar visst gör det men håll det på
    Hemmaplan vi är inte intresserade ge mig en anledning till att ni släpar Er hit??
    För ni hade det väl så bra hemma?? Det är ju ni som startade leken avsluta den då hemma bland tält ruiner sand o sten. Då skall du få respekt. Fegis…

 • YOTHI_TARZAN

  Skrattretande – kan någon tipsa Avpixlat om detta – fler måste få skratta åt detta elände.

 • loofon

  I Sverige gjordes en film om ungefär den bankidén.
  Ebberöds bank hette den och spelades in efter en dansk förlaga med samma namn  :o )

 • http://www.facebook.com/people/Robert-Spannande/100001569228472 Robert Spännande

  HAHAHAHAHAHAHAHA

 • Grimhild

  Nice :)