Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Nya ”bulgariska” bärplockare – 29 stycken på ett lastbilsflak


ZIGENARINVASIONEN En röd lastbil kom idag under lördagens eftermiddag farande på väg E20 med destination Stockholm. Lastbilen blev föremål för en mängd bilisters larm till polisen. Den Bulgarien-registrerade lastbilen hade nämligen 29 levande zigenare som last på flaket – som skulle ”plocka bär” i Sverige.

På E20 i höjd med Ledsjö stannade lastbilen – då hade den fått soppatorsk, och blev stående där tills polisen kom. En polispatrull konstaterade snabbt att föraren kört från Bulgarien och skulle vidare till Stockholm för att anmäla sig som bärplockare. De 29 personerna som färdades på flaket fick efter poliskontrollen alla åka vidare – men resan vidare blev med buss som ordnats av en kontaktperson i Stockholm.

Resenärerna hade inga pengar och inga förnödenheter. Polisen har kontrollerat att ingen av dem är efterlyst. Det är fullständigt lagvidrigt att köra passagerare på flaket på det här sättet, och dessutom tvärs igenom Europa.

Men pappers-poliserna brydde sig inte om saken och upprättade heller inte någon anmälan om brottet, åtminstone inte än. Med dessa signaler vet då zigenarna att de kan bryta mot lagen utan att det händer något. Varför polisen inte gav order om att de skulle vända hem igen är obegripligt, för nu kan vi invänta nya problem med denna omgången ”bärplockare”.

Vad detta egentligen handlar är människosmugglare, men polisen kan inte säga huruvida det verkligen rör sig om människosmuggling.

– Vi befarar att personerna har åkt i lastbilen men vi vet inte så mycket just nu, säger Jerry Nyberg, inre befäl på Lidköpingspolisen.

Relaterat
Bulgarisk bärplockare anhållen för människohandel
Bärplockarna utanför Tierp riskerar tvångsavhysning
“Asfaltsfolket” hotfulla – avvisade från camping

lidkopingsnytt

 • Sak

  Bär=värdesaker??

 • zelotai

  Var det Kling och Klang?

 • Wikas184

  hej  jag är en svensk man som åker motorcyckel inte med i någon mc -klubb men blir ädå stoppad av fabror blåljus och FOTOGRAFERAD seriöst eller hur .tänk om vi gjorde så mot somalier,sigenare i sinna mercedesar,alla med burka ,å söja, hur fan skulle de gå då tror ni ???? NEJ DET FANNS ETT UTRYCK FÖR .HÅLL SVERIGE RENT SLÄNG SKITEN I SKÅNE.. NU KAN MAN JU SÄGA HÅLL ÄVEN SKÅNE RENT Å LÅS IN SKITTEN PÅ KÅKEN …SVERIGE ÅT SVENSKARNA

 • KungFy

  Låt det hålla på tills det brakar ihop.

  Det finns några miljoner zigenare i ffa Bulgarien, Rumänien men även på Balkan.

  Om ingen sätter stopp kommer dom hit allihop för dom har i princip inget att förlora.

  Skiten brakar, problemet är att DU får betala tills det händer.

  PS
  Lycka till ”M” Ullenhag samt fru (frk) Leissner med kulturåret och (åter)upprättandet av zigenarna heder
                             DS

  • ankakalle

   Leisner har ju fått 400 skattemiljoner av myten U för att underlätta
   bärplockningen i år tror jag det var. Eftersom det verkar vara dåligt
   med bär i år, så varför inte ge dom stackars plockarna en
   miljon var, så att dom kan åka hem glada och nöjda med sitt kulturår.
   V.S.B. ( vilket skulle bevisas )

 • Pelle

  Polisen var god dröj……………………………………………………………………………………………………………………………………..just nu har vi fikapaus på 4 timmar men återkom gärna nästa vecka så får vi se om vi har lust att svara då.

 • http://www.swedenconfidential.info/ AnnaKonda

  Det är bara att stoppa händerna i fickorna, annars gör någon annan det!

 • surkart

  Hade svenskar åkt på det viset hade det blivit dryga böter och förmodligen inställelse i domstol! Polisen har det ändå inte lätt då man till händer och fötter är bundna av politisk korrekthet.

 • ledsenfarmor

  Ofattbart beteende av polisen.

 • RetaliaTOR

  En raggare under Power meet som sitter på motorhuvudet under en långsam cruising blir då alltid polisens måltavla…

 • SM811

  Varför inte tankat bilen och följt den till gränsen. Polisen måste ha fått handlingsförlamning. Vad skall vi göra för att inte bli kallade för rasister mm.

  • Blodsven

   Snuten är så in i helvetes rädd att göra fel i dylika ärenden, så för att slippa få DO, RÅ, media,fula kvinnliga polisbefäl  och varenda PK-arsel på sig så låter man hellre skiten vara. Enklast att prioritera skitsaker som att smyga på vanligt folk som kör några km för fort eller pissar i en buske på fyllan. Detta är naturligtvis politikernas och dess politiskt tillsatta polischefer och övriga medlöpares jävla påhittl, och inte den enskilde polismannens fel. Man skapar helt enkelt pajaser som Kling & Klang, dialogpoliser och annat trams som inte vågar (eller får) ta eget initiativ, dessutom utan att ha någonsomhelst jävla yrkesstolthet….

   • SM811

     Poliser arbetar förtrutet på att få samma förtroende som journalisterna.

 • YOTHI_TARZAN

  Kanske dom har lärt sig att man åker till Sverige och spelar offer och på så sätt får man mat och kläder och pengar av dumma svenskar .

 • Oleg_Datsishin

  Turister utan pengar? Om sådana skulle komma från ett land utanför EU skulle de vändas tillbaka med en gång. Skrota EU!

 • Pantertanten

  Leissner och Ullenhag kan väl ta emot några av dom. Typ hundra stycken, i sina bostäder.

 • Pantertanten

  Är den här bilden på riktigt? Är det bild av lastbilen som det skrivs om? Verkar ju som ett skämt!

  • Albert Herbertsson

   Hej Pantertanten, nej det är ju inte samma lastbil. Utan den här lastbilen söker
   parkeringsplats utanför socialkontoret i din kommun. Dammolnet beror på att
   lastbilen är en i den långa kön

   • Pantertanten

    :)

 • Lelleprottotyp

  En drös till!

  http://www.dt.se/nyheter/dalarna/1.4928173-bulgariska-barplockare-ber-om-hjalp

 • Andersonszkan

  ” – Vi befarar att personerna har åkt i lastbilen men vi vet inte så mycket just nu, säger Jerry Nyberg, inre befäl på Lidköpingspolisen. 

  Resenärerna hade inga pengar och inga förnödenheter. Polisen har kontrollerat att ingen av dem är efterlyst. Det är fullständigt lagvidrigt att köra passagerare på flaket på det här sättet, och dessutom tvärs igenom Europa.”

  Ja, tänk att ingen polis på hela långa vägen genom Europa till Sverige stoppade dom och erbjöd dom fortsatt bussresa till närmaste hotell utan tankade lastbilen åt dom och vinkade farväl och lycka till hos ”die dummen Schweden”.

  Svensk papperspolis har i vanlig ordning gjort ett utmärkt arbete och vi kan sova gott i förvissning om att mardrömmen fortsätter när vi vaknat.

  • Andersonszkan

   Jag ger mig f-n på att tyska poliser lånar ut sina privata bensinkort så att dom kan fortsätta så långt bort från deras distrikt som det bara är möjligt i den fromma förhoppningen att dom så småningom ska hamna i Sverige och aldrig mer beträda dom tyska vägarna igen.