Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Våldtäktsförsök på 16-åringar under Gothia Cup


VÅLDTÄKTSFÖRSÖK Tre pojkar skriver GP, men vi reviderar det till unga män, i 18-årsåldern misstänks för att ha deltagit i ett våldtäktsförsök under Gothia Cup. Två 16-åriga flickor utsattes för sexuella övergrepp på Kålltorps sjukhem där både flickorna och pojkarna (unga männen) bodde på sjukhemmet under Gothia Cup.

I onsdags under tidig kväll blev de båda flickorna attackerade i sitt rum av de tre 18-åringarna. Ledningen för Gothia Cup berättar att det har varit ”lite stökigt” kring det här pojklaget. Laget har sammantaget 66 spelare med sig till Göteborg. I dag åkte tjejerna hem, medan pojkarna och deras lag är kvar. Finns det någon vaken läsare som kan kolla upp vilka lag som bor på Kålltorps sjukhem, och tipsa oss? De uppges spela i ett internationellt lag.

- Vi blev lovade att killarna skulle flyttas från Kålltorps sjukhem. Så blev det inte. I stället fick vi vakter till sjukhemmet. Så vi tjejer blev tvungna att anmäla oss till vakterna så snart vi skulle göra något. Men de, killarna alltså, kunde röra sig hur fritt som helst, berättar en av flickorna.

SweCon för några dagar sen

Flickan, som vill vara anonym, tycker att varken polis eller Gothia-ledning gett henne och lagkompisarna den trygghet de hade behövt ha efter händelsen i onsdags.

– De lovade oss att de skulle flytta på det här laget så att vi skulle slippa se dem. Då kände vi oss mycket säkrare. Men ingenting hände på hela turneringen. De gav oss falska löften.

- Killarna har bott kvar. De och deras lagkompisar vet så klart om att vi kallat på polisen. Så vi har blivit utpekade och kommenterade på Kålltorps sjukhem varje dag. Det var riktigt otäckt, säger flickan som vill vara anonym.

- Vi erbjöd tjejernas ledare att deras lag kunde få flytta till en annan förläggning, men de avböjde. Vi har också erbjudit flickornas lag krisstödjare och vakter vid förläggningen, hävdar Pär Karlsson urskuldrande.

En av flickorna om onsdagen.

- De låste dörren frågade oss om vi ville ha sex med dem. Vi sade nej så klart. Flera gånger.

Men ”pojkarna” (unga männen igen) låtsades inte lyssna.

- Två höll fast mig, medan den tredje gav sig på min kompis, säger en av 16-åringarna.

Flickorna berättade för polisen vad som inträffade, och därefter togs våldtäktsmännen in till förhör hos åklagare. Rubriceringen på misstanken ändrades då från ”sexuellt ofredande” till ” försök till våldtäkt”, enligt polisens presstalesperson. En av 18-åringarna förhördes om själva övergreppet. De andra två för att de hållit fast en av flickorna.

18-åringarna släpptes efter förhöret, och om åklagare beslutar sig för åtal kommer de tre misstänkta att kallas till Göteborg. Jourhavande åklagare ville under lördagen inte uttala sig mer om fallet.

- Det har varit oroligt runt planen på deras matcher, säger Pär Karlsson, presstalesperson på Gothia Cup.

- Ungdomarna har också varit otrevliga mot vår personal på deras förläggning. Så otrevliga att vi skickade ut folk från vår organisation för att tala med deras ledare, säger Karlsson.

– Vi kommer inte att nämna mer än detta jag säger, för det är så pass unga människor inblandade, säger Teresia Lagnefors, presstalesman polisen Västra Götaland.

Kan detta vara något annat än invandrade exotiska nya svenskar i det Nya Sverige? Knappast. Att de ens orkar ha det så här på Gothia Cup. Lösningen är enkel. Missköter ett lag sig, ska det laget förbjudas deltaga i Cupen året därpå, samt bötfällas.

Relaterat
Gothia Cup kantas av stölder och skandalscener av irakier
Fotbollslag från Syrien nekas visum
12-åringar antastade på Gothia cups disko

GP, AB

 • http://www.facebook.com/ragnar.jellback Ragnar Jellback

  Det allra bästa och effektivaste är väl att omgående skicka hem drägget ! 

 • http://www.facebook.com/people/Carl-Johan/641563881 Carl Johan

   Vad ”oväntat”. Tur det Syriska laget inte fick visum iaf. Hade aldrig gått skicka hem dom igen. Räknar med laget i fråga inte är välkommna nästa gång Gothia cup hålls.

 • Sveagarde

  Visar återigen den LAMA Svenne-Polisen som inte kan avgöra vad som är rätt eller fel verkar det som. Skicka in en Pikéstyrka och lyft ut kackerlackorna till närmsta avgång ut ur Sverige!

  Aldrig någon som VÅGAR göra ett skit! Konstigt är även att inte några riktiga Göteborgare kramade om dom och att de fick känna den Svenska kärleken!

 • Oberst

  Det handlar om baaaaaaaaarn.

  • 585961

    Undra om det finns någon ålderkontroll över huvud taget

 • Pingback: Fekalie-Expressen tagna med byxorna nere – igen « Sweden Confidential

 • ledsenfarmor

  Det fungerar inte att blanda MENA med svenskar. Ut med packet.

 • NE_Mannen

  Porta alla blatteländer från Gothia cup för gott, det blir bara elände.

 • j_london

  Ja men vad i hela friden… den gången inte Kalle Anka-figurerna i muslimlandet Sveriges administrationer klarar av att garantera sina etniska svenska kvinnors trygghet som en kvinna i Sverige kan kräva, får det till lite eget iniativ. Jo visst, det är beklagiligt att sådant måste till.

  Men det finns inget annat val! Muslimsverige har sjunkit så långt ner i skiten att det måste till drastiska metoder för att skydda sig. Och det borde även de politiskt korrekta nissar som medverkat till att ha röstat fram (genom 7-klövern) detta bisarra vansinne, börja begripa.

  Framför allt föräldrana måste naturligtvis ställa upp. Deras pappor borde väl för helsicke kunna åka dit – och kräva att få bo på förläggningen – och turas om att gå vakt. och banka skiten ur de där förbannade svinen som inte kan låta deras flickor vara i fred. Vad är det egentligen för ”män” till pappor dessa flickor har…?

  Samt parallellt dessutom se till att skaffa fram ordentligt självförsvarsspray (finns mycket bra preparat i Polen och Tyskland) och ge flickorna vars en liten flaska, så de kan duscha ögonen på dessa respektlösa as!

  Samtidigt med detta skulle man naturligtvis ta kontakt med utländsk media, och berätta hur det spårar ur allt mer i muslimlandet Sverige.

  Det kan ju för fan inte hålla på så här dag efter efter dag, vecka efter vecka utan att någon vidtar åtgärder. Eller presenterar initiativ till förändring.

  De senaste månadernas utveckling i muslim- & zigenarlandet Sverige urholkar det allra sista förtroendet som eventuellt fanns kvar…

 • 585961

  Portförbjud ligisterna då till nästa år  och skicka omedelbart hem skiten, såna svin ska inte tas emot nåt fler år annars kan ni lägga ned Gothia för ingen förälder skickar sina flickor dit

 • Pingback: Utländska Gothia cup-spelare frias från misstankar om våldtäkt « Sweden Confidential

 • Pingback: 40 barn har gått upp i rök under Gothia Cup « Sweden Confidential

 • Pingback: Gothia Cup 2013 har börjat och brotten likaså

 • Pingback: Ännu ett Gothialag bestulet