Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

TV Tips: Barnslavarnas skrämmande verklighet


ISLAMS ANSIKTE Henrik Samuelsson på SVT har besökt Dakar i Senegal, där fattiga föräldrar lämnar bort sina barn till koranskolor. Men det är ingen egentlig utbildning som barnen får. Efter någon timmes koranrabblande varje morgon så tvingas barnen ut på gatan för att tigga åt sin koranlärare.

Human Rights Watch har i en rapport kallat det för en modern form av slaveri. Minst 50000 tiggarslavar finns idag på Dakars gator och de blir hela tiden fler.

Det finns nästan 30 miljoner slavar i världen i dag och förskräckande många av dem är barn. Korrespondenterna visar barnslavarnas verklighet som sexslavar på bordellerna i Bangladesh, som tiggare i Senegal och som hembiträden på Haiti. Det är en vardag som domineras av utnyttjande och ständig misshandel. Samtidigt är det så få som försöker göra något åt det.

Lena Scherman och Tomas Hallstan reste till Bangladesh, till det största bordellområdet i Bangladesh. Här finns över 7000 prostituerade och bland dem många barn. Med dold kamera har de tillsammans med deras tolk Masud intervjuat en 13-årig flicka som rövades bort från gatan i Dhaka. I dag är hon sexslav. Hon tvingas varje dag ta emot en mängd kunder, alla pengar tas ifrån henne och hon blir ständigt slagen.

Stefan Åsberg och Kyle Lanningham reste till Haiti för att dokumentera ett kulturellt fenomen som pågått länge i Haiti. Barn till fattiga familjer lämnas bort till andra familjer som hembiträden. De får inte gå i skolan utan får dagarna i ända slava i dessa hem. Stefan och Kyle träffar Fara som tvingats bli hembiträde åt en kvinna som har ett stånd på en marknad och hon erkänner utan omsvep att om Fara är olydig då får hon stryk med ett bälte.

Se programmet på 30 min på SVT

 • Mariah_Magdalena

  Slaveriet har aldrig upphört.
  Araberna håller på än idag.
  Och det är inte ens haram att hålla slav (såvida han inte är muslim förstås….)
  Men det är inget media rapporterar om.
  För det är ”fel” folk som är gärningsmän.

 • Leikin

  Ännu ett exempel på den totalt misslyckade medeltida ideologin som marknadsförs i väst i religionsfrihetens namn. Jag syftar naturligtvis på islam!