Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Krönika: Medias ensidiga rapportering av ”bärplockarna” i Mehedeby


Den ”humanitära katastrofen” i Mehedeby som vi har fått följa i media de senaste veckorna har som vanligt vinklats till att det är oerhört synd om ”bärplockarna” och att det är Sverige och svenskarnas fel att det inte finns några bär att plocka. Naturligtvis har ”bärplockarna” inget som helst ansvar själva när de söker lyckan i Sverige.

I Aftonbladet kan man t.ex. läsa hur de bara kan plocka runt 20 kilo blåbär på en dag och att de får 12 kronor kilot. Hur det är så synd om dem för att skörden tydligen har slagit fel. Att vi snackar om vilda bär som skövlas med hjälp av vår allemansrätt och EU-medlemskap nämner Aftonbladet förstås inte.

De nämner dock att det tydligen är TREDJE året i rad som ”bärplockarna” samlas just här. Det kräver ju liksom ingen naturvetare att räkna ut att blåbären kommer bli färre och färre ju mer de exploateras. Allemansrätten var inte tänkt att fungera som en rättighet där plockare med verktyg kan komma och skövla blåbären år efter år. Men nu är vi där och kanske är det dags att vi åter igen får ändra i våra friheter för att skydda oss mot mångkulturen.

Den fria rörligheten som kan vara så bra när det fungerar, men inom EU gör det inte det. Vissa befolkningsgrupper parasiterar på andra. Jag säger inte att det är fel med säsongs-baserad arbetskraftsinvandring de åren när det finns gått om bär. Men det här ofoget med hundratals zigenare som invaderar en liten by år efter år måste väl upphöra.

Aftonbladet berättar inte hela sanningen om bybornas vedermödor. De berättar inte om stölder t.ex. De nämner bara i förbifarten att ”bärplockarna” går igenom deras soptunnor på natten. Och man kan om man läser emellan raderna förstå att det stjäls hej vilt eftersom byborna inte vågar lämna sina hus ens för en kortare resa.

Stölder har rapporterats i mängder, men tror ni Aftonbladet tar upp det problemet? Nä Nä, de är alldeles för upptagna mad att berätta om vilken ”misär” som zigenarna lever under. Då frågar sig ju vän av ordning vilka faciliteter Jan Helin brukar kunna hitta mitt ute i skogen om han varit där någon gång? När jag var yngre och jag och mina kompisar tältade i skogen så brukade vi aldrig hitta en uppdukad buffe eller toaletter i alla fall. Kanske det är annorlunda i ”skogarna” runt Nockeby.

Kanske borde Svenska turistföreningen upplysa folken från Rumänien och Bulgarien att det är sparsamt med faciliteter i de Svenska skogarna så de vet det. Sedan kanske det börjar bli dags att sätta åt dessa  bäruppköpare som sprider rykten om guld och gröna skogar ute i den Svenska vildmarken runt hela jorden. Det är ett jävla oskick som förstår Sveriges rykte runt om i världen.

Tingeling

PS: Naturligtvis måste vi till nästa år fixa ett gäng fritidsgårdar i skogarna så att Zigenarna inte åker in och länsar Hemköp hela tiden.

 • arch_a

  Hur har dessa bärplockare tagit sig till Sverige? Bilar? Vad kostar bensinen per liter nu för tiden? Mer än man får för en liter bär i alla fall. Så hur drar en familj in några pengar? Att leva i Sverige är inte särskilt billigt jämfört med Rumänien/Bulgarien och co. Så alla journalister och självutnämnda välgörare. Tänk ett varv till. Så kanske myntet trillar ner.

  • http://swedenconfidential.wordpress.com Sweden Confidential

   Det är billigt om man inte betalar för sina matvaror eller diesel.

  • http://avpixlat.info/ Morningstar

   Bärplockningen är bara ett svepskäl. Sanningen är att dom kommit hit för att stjäla, tigga, spela, dansa, sjunga och leva jävel i största allmänhet. 

  • von mansson

   Tankar gör man under natten hos landets Åkerier o Entrepenörer..m.fl
   Slangning kallas det i polisrapporterna,ett brott som är svårt att utreda..Eftersom man aldrig vet vilka det är,som kör omkring och suger !!
   Men själva upphållskostnaderna förväntar de sig att Socialen i resp,kommun står för..Vilket ju i flesta fall också är fallet!!
   På Öland har deras ”kusiner” från Serbien levt i årtal på en Campingplats..Dessa kan man inte utvisa hursom helst,om man skal tro PK….

 • TorgnySund

  Allt är Sverigedemokraternas fel! Vem har plockat alla bären, så att det nu inte finns några att plocka för de stackars invandrade bärplockarna? Är det urbefolkningen som gått man ur huse och på pinn kiv tömt de allemanrättliga skogarna? Var är DO!

 • von mansson

  Billigast vore kanske om de ”Bär-rika kommunerna”, slog sig samman och betalade
  utpressnings-summan..Nu lär resultatet bli att dessa zigenare tar sitt pick o.pack och flyttar över till grannkommunen…Detta kan ju fortsätta till snön börjar falla,och det lär dröja några veckor ….Hur i alla dj-lar kan man släppa in detta folkslag,i naiva Absurdistan !!

 • Albert Herbertsson

  En sak jag undrar över – varför har ”bärplockarna” tagit med sig tält om de blev lovade att få en bostad? Vad jag kan se så är det ganska dyra tält. Hade de med sig presenningen från Bulgarien? Har man alltid med sig campingkök med utrustning när man ska bo i en bostad?
  Ja. många frågor. En vild gissning är nu att Tierpsborna får slanta upp lite mer skattepengar så att de arma ”bärplockarna” kan åka hem igen till sitt hemland.
  eller finns det inte någon campingsplats i närheten som vill ”få” mer ”gäster”
  Betalar gör ju Tieps kommun – skulle jag tro

 • Tonfisken

   Jag är rätt övertygad om att detta handlar om Arbetsslaveri och inte så mycket om Zigenare(om dom nu är det).
  Detta är säkerligen inget folk som kommer hit för att söka asyl eller begå brott utan har blivit lurade i någon form av kriminell  affärsverksamhet tack vare den här korkade schengenavtalet…så jag anser att problemet ligger hos våra politiker i andra hand och vi själva som röstande i första hand….vi har dom beslutsfattare vi väljer varken mer eller mindre.

  • http://swedenconfidential.wordpress.com Sweden Confidential

   Ligger problemet att dessa personer åker kring och stjäl cyklar och länsar affärer på varor på ”Schengen-avtalet”?

   Beror Pavve-folkets årliga ”asfaltsläggning” också på det även om deras ursprungsland ej är med i Schengen?
   Jag är högst tveksam, men jag är öppen för bevisning om att det skulle ligga brottslighet bakom.

 • j_london

  Dessa zigenare lever ta mig f-n bättre här i de svenska skogarna än hemma i Rumänien och Bulgarien!

  De små ynkliga tangentpillarna i zigenarlandet Sveriges slaskpress, som aldrig satt sin fot i verkligheten utanför den redaktionellt skyddade verkstaden – har inte den allra minsta koll på hur det ser ut i världen runt omkring dem.

  De har inte den allra minsta aning om hur verkligheten ser ut… De bara sitter där och fantiserar ihop en massa marxistiska floskler socilalistisk skitpropaganda, rent ut sagt!

  De försöker trycka i läsarna massor av redaktionell smörja och vänsterskit, som totalt saknar förankring i verkligheten. Det är helt enkelt sjukt… och tänk så många människor som i SIN okunskap trillar dit och tror på all denna vänstergegga…

 • Oberst

  Multikultikramarna älskar alla utom etniska svenskar.

 • Mariah_Magdalena

  Säkerligen är det de främlingsfientliga som varit ute och skövlat skogarna på bären.

  • http://twitter.com/Hallelujahtoday Billy

   Jimmie har varit framme, ha,ha,ha!

 • dupp

  Stackars bybor, både vad gäller stölder och otrygghet överlag. Men också att Hundratals sk*ter i skogen där dom plockar svamp och bär, äckelpellar, plus allt annat dom slänger omkring sig. Kommunen får skicka en saneringsgrupp för att ta hand om det, eller leasa ut det och skicka räkningen till kommunen, rätt skall vara rätt. 

 • HerrPiggy

  Om man läser mellan raderna i alla notiser som dyker upp i lokalblaskorna så kan vilken normalbegåvad som helst räkna ut vilka som ligger bakom. Ett exempel från idag ur Arbetarbladet: 
  Tog bensintjuvar på bar gärningMARMA En man hade plockat bär vid 12.30 tiden intill en skogsväg utanför Marma. 

  RelateratNär han skulle gå tillbaka till sin parkerade bil upptäckte han att fem personer höll på att stjäla bensin ur bilen.Tjuvarna hade brutit upp bakluckan, tagit ut en domkraft som de lyfte upp bilen med och sedan slagit hål i bensintanken för att kunna tömma bilen på bensin.När de såg att de blivit upptäckta försvann de från ­platsen i två bilar. Det ska ha varit både män och ­kvinnor i gruppen.

 • HerrPiggy

  Och i UNT 20120718 kunde man under rubriken ”
  Bärplockarna får stöd – men skapar problem”

  tidigare läsa (uppdaterat och bortrensat idag, vem är förvånad längre) att ett 20-tal personer samtidigt hade gått in på Hemköp i Tierp och försett sig med varor och sedan bara gått ut därifrån.

  • http://swedenconfidential.wordpress.com Sweden Confidential

   Nej, vad synd att du inte tog en skärmdump, kanske det finns hoppa för media så länge det är semestervikarier som skriver artiklarna.

 • MakingBacon

  Det är ett dåligt blåbärsår i år. Hoppas zigenarna tror att det skall bli lika dåligt nästa år så de inte kommer hit.

 • ÅMÅL

  ALLEMANSRÄTTEN tillkom  för att svenska folket skulle ha tillgång till naturen och kunna livnära sig, som komplement, på bär och svamp.

  Det var aldrig avsikten att hela världen skulle ha rätt att komma hit och förse sig.

  ALLEMANSRÄTT endast för SVENSKA MEDBORGARE! 

 • YOTHI_TARZAN

  Jag var själv ute i skogen idag inte en chans att jag skulle kunna plocka 20 kg blåbär idag. Min finska granne däremot fick tag i ett par liter kantareller på en timme.

 • Observanten

  Undrar om dessa är ute för att plocka bär överhuvudtaget? Skulle förvåna mig storligen om en zigenargubbe nedlåter sig till sådant skitjobb!

 • http://www.facebook.com/people/Bengt-Idestam/100000872502275 Bengt Idestam

  Som sagt, Aftonbladets chefredaktör kan väl som god medborgare bjuda in dessa ”stackare” att bo på sin tomt i bromma. Och journalisten bakom smörjan kan väl härbärgera några i sin södermalms lägenhet. Dom vet ju att det är ordentligt och ordningsamma människor som det är synd om , som dom skriver om. Eller hur var det nu igen ”Vi gillar olika” eller var det ”vi gillar att ni andra tvingas bo med olika ocm vi får bo med lika”

  • http://twitter.com/Hallelujahtoday Billy

   den var bra!

 • svartamalin

  Nu får vi väl se Zigenarkärringar med blåbär under kjolarna:)). Förresten jag har aldrig sett en Zigenare jobba.

  • YOTHI_TARZAN

    Jag har aldrig sett en zigge jobba i Sverige – men i Bulgarien så jag två stycken + en sopbil – ja dom tömde sopor utanför hotellet

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=713506563 Anita IA Månsson


  Naturligtvis måste vi till nästa år fixa ett gäng fritidsgårdar i skogarna så att Zigenarna inte åker in och länsar Hemköp hela tiden”HaHa, den var bra!

 • http://detopaverkadesinnet.blogspot.com/ MetalHeadViking

  På tal om Zigenare. Har ni sett hur länge de kan dröja vid pantmaskinen? I närheten av mitt gamla jobb fanns det en butik där de hade en pantmaskin. Några gånger kom det zigenare, och de hade flera säckar med sig! Och när man trodde att de var klara så kom de in med fler!

 • ForTheWin1988

  ”stackare”.  Har svårt för att tro att det inte finns bibliotek, bokaffär eller internet café i Bulgarien. Dom får  väll skylla sig själva att man inte tar reda på fakta innan man åker och jobbar utomlands. Allemansrätten till Svenskarna och mer utforskning vid gränserna är allt jag har och säga om den här saken. Men AB skulle garanterat kunna vinna pris i kategorin världens pinsammaste tidning med dom här artiklarna i min mening. 

 • http://detopaverkadesinnet.blogspot.com/ MetalHeadViking

  Här är ett exempel. Är det något som vet något om det här med ”stenkastning”? Jag litar inte på vad media skriver. Men kanske någon har ett Flashback-tråd eller en länk till alternativ media som förklarar vad det var som hände. 

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/barplockare-larmade-om-stenkastning_7356072.svd

 • ankakalle

  Var är zigenardrottningen Maria Leisner nu ? Hon som har fått
  400 skattemiljoner till zigenarna. Hon kunde vara på plats nu
  och ge dom en miljon var så dom åker hem och vi slipper
  se dom. Billigt.

 • Pingback: Zigenska bärplockare tiggde om socialhjälp « Sweden Confidential

 • Leikin

  Sanningen är nog att ingen svensk vid sina sinnens fulla bruk vill se en invasion av zigenare i Sverige från huvudsakligen Rumänien och Bulgarien. Dessa länder får faktiskt ta hand om sina egna zigenarproblem.
  PS. Undrar om Maria Leisner själv skulle vilja ha dessa människor som grannar?

 • Pingback: 300 nya zigenska bärplockare “på grund” i Ödeshög « Sweden Confidential

 • Pingback: Ska Sverige fortsätta detta bärplockar-dravel i framtiden? « Sweden Confidential

 • Pingback: Nya zigenska bärplockarbråk – en illegal omhändertagen