Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Hanne Kjöller tar upp frågan om hustruimport


DN-KRÖNIKA Hanne Kjöller skriver i sin krönika i DN 19/7 om hustruimport. Bara ordet i sig för tankarna till något omoraliskt i sak, om det är meningen eller ej förstår man inte. Med texten raljerar hon över att Erik Ullenhag och Nyamko Sabuni vill att anhöriga måste gå en kurs i ”svenskhet” och svensk jämställdhet vilket hon anser inte finns något som heter egentligen.

Däremot vill Kjöller att utländska kvinnor ska informeras om sina juridiska rättigheter så att de inte behöver stå ut med några hurringar om dagen eller att bli inlåsta av mannen. Hon benämner det för anhöriginvandring, men den största delen anhöriginvandring är väl inte svenska män som blir kära i utländska kvinnor och låter dessa flytta hit.

Men i folkmun, och vad som normalt anses som anhöriginvandring är att en invandrad person har fått PUT i sverige och sedan tar hit sin man/fru(ar) och deras tio barn för att leva på bidrag i Sverige. Vidare skriver Kjöller att en kurs i hur det svenska samhället fungerar är inte alls lika viktigt som att bryta upp tvåårsregeln, att man måste ha varit gifta i minst två år om man ska få stanna kvar i Sverige.

Men om en kvinna får stryk av sin svenska man här i Sverige borde hon inte gladeligen åka tillbaka till sitt forna hemland då istället för att få stryk i Sverige? Varför måste kvinnan i fråga nödvändigtvis bo kvar i Sverige efter att äktenskapet har upphört? Kan man säga att det då egentligen är för kärleken skull de flyttar hit. Om det finns gemensamma barn förstår jag att kvinnan kan ha anledning att få stanna men inte annars.

Det skulle även vara intressant att ta reda på hur många kvinnor som gifter sig med en svensk man och sedan efter två år skiljer sig när hennes uppehållstillstånd permanentas.

Kvinnor och barn i rättens gränsland: ”Om ett förhållande upphör innan det tillfälliga uppehållstillståndet löpt ut kan utlänningen ändå få permanent uppehållstillstånd enligt den gällande lagstiftningen om förhållandet har upphört främst på grund av att i förhållandet utlänningen, eller utlänningens barn, utsatts för våld eller annan allvarlig kränkning av sin frihet eller frid.

Eurydike gm Kapten_Krok

 • http://www.facebook.com/people/Bengt-Idestam/100000872502275 Bengt Idestam

  Med tanke på Hanne Kjöllers och de flesta svenska kärringars konstanta kognitiva dissonas som ger dom fibromyalgi, elöverkänslighet, mflr märkliga sjudomar känns det nog skönt för de trakasserade vita medelålders männen att hitta kvinnor som inte beter sig som idioter. Och när dom smittas av den svenska kvinnans sjuka, byter man upp sig. Hur skall dom stoppa det då? Hanne kan ju sitta där på sin ålderdomens höst och undra varför ingen karl orkar med henne. Hon kommer aldrig förstå.

 • Mariah_Magdalena

  Det är svenska män hon vill åt.
  Inget annat.

 • ÅMÅL

  Hanne Kjöller är en av det ”utvalda folket”  och då ser hon det som en självklarhet att vräka ur sig vad som passar henne. Det omvända förhållandet kallas ”antisemitism” och leder ofta till åtal och straff gällande ”hets mot folkgrupp”. 

 • Albert Herbertsson

  som Eurydike skrev- det skulle vara intressant att se hur många som skiljer sig efter det att de fått uppehålllstillstånd. Det är mest ett ”svenskt damproblem” – den svenska kvinnan blir ratad. Hur litet skrivs det om kvinnorna som åker till Gambia. Ett TV-program

 • Akehugo

  Mkt. bra ! Kort, koncist; fakta. Koncentrerade frågeställningar och inte en massa idiot kommentarer; fortsätt så !

 • Oberst

  Hanne Kjöller har förmodligen få eller inga erfarenheter av män…

 • Leikin

  Hur dum får man vara när man tror att zigenare och muslimer, uppväxta i en patriarkal kultur, skulle ändra sin kultur på någon månad bara för att Ullenhag kastar ut några hundra millioner kronor på ett dödfött projekt att lära dessa människor någon slags jämlikhet mellan könen?