Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

DN: ”Ramadan en viktig högtids­månad för 300 000–400 000 svenskar”


ISLAM I SVERIGE Nu när det månadslånga cirkusevenemanget ramadan börjat, frossar svensk media i att göra reklam för svamlet i lika stor skala som muslimer vräker i sig kalorier nattetid. DN skriver att ”i dag inleds fastemånaden ramadan. I år kommer handeln att spränga miljard­gränsen i omsättning hos matbutikerna. För köpmännen i Malmö är högtiden den viktigaste, efter julhelgen”.

För vissa betyder pengar mer än hälsa och säkerhet. Ju mer muslimer och islam ju mer pengar i portmonnän, resonerar de. Men med massimporten ökar också brotten, riskerna, skatterna samtidigt som vård och annat försämras. Vilket är mest värt? DN meddelar i sin artikel att dessa 300 000 – 400 000 ramadan-firare är ”svenskar”. DN står i detta fallet för Dagens Nonsens.

300 000-400 000 ”svenskar”

Vidare skriver DN: Inför ramadan ändrar City Gross om i sin butiksinredning så att särskilt populära varor får en framskjuten plats – lite som under en julskyltning. Ett särskilt reklamblad med fokus på högtiden distribueras också till kunderna.

– Omsättningen under ramadan ökar helt klart, även om jag inte har några exakta siffror. Men efter julen är detta en av våra största högtider.

Enligt Svensk Handel uppgår den totala konsumtionen under ramadan till 1,3–1,6 miljarder kronor. I genomsnitt ökar matkostnaderna med 1 700 kronor per person. Sedan några år arbetar branschorganisationen aktivt med att informera handlarna om helgdagar som firas av muslimer i syfte att generera nya kundgrupper och tillmötesgå konsumenternas önskemål.

– Tidigare hade handlarna åsikten ”de äter ju inte ens”, men i dag har de flesta insett att detta är en köpstark kundgrupp, säger Meta Troell, omvärldsanalytiker på Svensk Handel.

– Visst, det äts inte när solen är uppe, men på kvällarna är det stora kalas. Man bjuder släktingar och vänner. Det är ju det som är traditionen med ramadan. Genom att skylta i sin butik med aktuella symboler och färger visar handlarna att de vet att det är ramadan och vill vara med och uppmärksamma högtiden.

Kunde inte Muhammed skrivit in i ramadan-reglerna att man inte ska begå brott under soltimmarna, så hade vi i alla fall sluppit en liten del.

Relaterat
Företag som vurmar för stundande Ramadan

DN

 • http://www.facebook.com/people/Robert-Spannande/100001569228472 Robert Spännande

  Svenskar ja se dessa svenskar…

 • Micketheone

  ”man ska lära sig tålamod och ödmjukhet”, och övriga elva månader praktiserar man till fullo det totalt motsatta.

 • http://www.facebook.com/people/Morgan-Olsson/100002953338221 Morgan Olsson

  Och det är bara att plocka upp NOTAN kära skattebetalare ingen skola å sjukvård inget till de gamla dom får gott sitta inlåsta och hungriga FY FAN !!! 

 • isleofavalon

  Allahu akhbar! Den stora pedofilhögtiden är här! Se till att placera ut så¨många grishuvuden ni kan vid de lokala pedofiltemplen!

 • http://avpixlat.info/ Morningstar

  Inte så konstigt att dessa jävla krämare är helt med på noterna när det gäller islamiseringen. Dom gillar det för dom tjänar multum på det. Undrar hur mycket dom kommer tjäna när väl islamiséringen är fullbordad? När nya Sverige är bara ännu ett fattigt islamiskt rövhål i världen med miljontals fattiga illiterata människor. Men då har dom väl redan skrattat hela vägen till Cayman Islands förstås.

 • Censurerats

  Vad är så märkvärdigt fasta 16 timmer par dag i Juli? Många muslimer fuskar med ätandet ändå?

  På kvällarna är det ”stora kalas”? Vad skiljer det från Eid-al-Fidr då?

  Borg säger 90% av kvinnorna från mellanöstern inte är sysselsatta. 

  Är ramadan enda positiva de kan säga om islam? Jag vet nog 100 tals saker som är negativt!

 • Censurerats

  Så 1,3-1,6 miljarder är att jubla över? Arbetslösa invandrare kostade 34 miljarder förra året?

  Ramadan omsätter 1700kr per person? Ja då kan vi nog räkna ut vad resten kostar i bidrag? ?

 • tonfisken

  Som om Muslimerna skulle handla på ica och coop? tillåt mig skratta…nej dom har sina egna butiker med varor som inte ens livsmedelsverket kan stava till och än mindre har kontroll över.
  Dessutom kan man ju bara spekulera i vilka skatteintäkter dessa så kallade butiker inbringar till det Svenska samhället.
  Bokföring och godkända kassaregister är i dessa butiker lika sällsynta som Kalles kaviar i ett beduintält.Att sedan Citygross tror att dom kan tjäna pengar på Ramadan är bara löjligt,dom förlorar nog fler kunder än vad dom eventuellt kan tjäna på försäljning av halalvaror.

 • http://petterssons.bloggsida.se/ Stefan K

  Ett av skälen med Ramadan som ofta lyfts fram är hur muslimerna sa känna samhörighet med fattiga. Hmmm…
  När solen går ned så frossar man i mat under flera timmar, handeln omsätter mer denna månad än annars och i slutat av högtiden festar man i tre dagar med mat och dyra presenter.
  Knappast något som riktigt fattiga kan unna sig. Hyckleri!

 • MN10

  De ramadanfirande muslimer, som arbetar och inte lever på bidrag, presterar långt under av vad de borde för att över huvud taget få behålla jobbet. De arbetskamrater som inte ramadanfestar om nätterna är tvungna att ta ansvar för de sysslor som de trötta ramadanfesteprissarnas inte orkar sköta. Jag har sett detta på nära håll under ett antal år och djupt förvånad över att fack och arbetsgivarorganisationerna inte uppmärksammar problemet. Det är en klar diskriminering mot alla de skötsamma medarbetarna i ett företag som tvingas till extra arbetsinsatser pga de muslimer som sätter ramadan före att sköta arbetet. Svensk Handel är en skitorganisation som talar om försäljningsökning när det i själva verket rör sig om ett stort intäktsbortfall för företagen och facket borde vara de första som reagerat. Det är väl bara ingen som vågar för risken att bli rasiststämplade.  

  • Stolt Svensk

   Och vad refererar du det till? Att muslimerna under ramadan skulle prestera bättre? Svenska män som misshandlar sina fruar då? Eller dom som har alkoholberoende partners varje dag? Ska vi anta att dom presterar dåligt varje dag på jobbet? Psykiskt sjuka som inte visar det på arbetet?

   Du borde fan med skaffa dig lite utbildning innan du kommer med sådana grundlösa anklagelser.

   • MN10

    Sorry, hittar inget samband i din argumentation till att muslimerna presterar sämre på arbetet på grund av  brist på föda under dagen och trötta av nattsudd vid utövandet av ramadan. Det enda koppling som du nämner som kan kännas relevant måste vara kopplingen mellan utövandet av ramadan och någon form av psykisk sjukdom. 

 • Sven Olsen – (argdansk)

  Ramadan är inget att oja sig över – vare sig pro eller kontra. Det är förstås ett bekymmer att man som vanligt fjäskar för islam i Sverige, men så länge muslimerna sköter sig och det gör ju faktiskt den stora majoriteten, så skall de vara välkomna till sin fastemånad med efterföljande frosserifest. 

  Det bekymmersamma är när tidningar går ut och stolt påpekar att 300-400 000 ”svensker” firar denna högtid. Det är väl det mest osvenska man kan tänka sig – men det intressanta skulle vara att hålla koll på den islamistiska kriminaliteten under perioden – går den ner, eller går den upp? Inget vår ”kära” media kommer att lämna informationom och SCB kommer inte heller att utarbeta en statistik över det.

  Att de handlande tar chansen att tjäna på ramadan är väl inte konstigt – de är ju faktiskt där för att tjäna pengar i första hand, och där använder de förstås vad reklammöjligheter de har för att locka de firande muslimer att handla.

  Én sak är ju att många är duktigt trötta på islam och den regim-dirigerade reklamen för denna otrevliga sekt, något annat är väl att man kan visa en viss tolerans för människor som ju faktiskt håller sig privat och firar – det är ju inte stora horder som springer runt och ställer till med bråk, utan familjefester i privat regi.

 • swebyggare

  Nu är det stort kalas för muslimerna, svenskarna betalar. Ska vi också se glada ut, ned ta mig tusan nej. 

 • http://www.facebook.com/people/Bengt-Idestam/100000872502275 Bengt Idestam

  Den finns inte en enda svensk som firar ramadan. Om man är kovertit har man förbrukat sitt medborgarskap. Och man in invällare är man här på övertid.

  • VIKINGKRAFT

   GILLA ! ! !

 • Tonfisken

   Om jag var bussförare i låt oss säga övre Norrland och levde efter koranens regler med ramadan där jag inte har ätit eller ens drucket vatten under dygnets ljusa timmar och dessutom har ägnat mig åt en mindre matorgie(för det hade jag gjort) dom få timmarna det var ”mörkt” vilket innebär minimal sömn….hur många av er här skulle vilja resa med den bussen ens till korvkiosken?

 • Mariah_Magdalena

  Nu kommer den tid när många arbetande svenskar inte får en blund i ögonen pga allt festande nattetid och spring i trapporna.
  Är det ok att de sjukskriver sej p.g.a ramadan-sömnbrist??

  • RobertSt2

   Ja om du inte är född i Sverige, annars inte.

 • Oxis

  Avskyr detta fjäskande för Ramadan. Radions morganandakt – muhammedansk denna vecka. Idag överlöparen och imamen Ib Haqq  Kielan någonting, fd Leif Karlsson.
  Hemskt.

  • RobertSt2

   Om du tycker det är hemskt idag… Vänta tills imorgon. Då blir det ännu värre. För varje dag som går…

 • https://twitter.com/#!/Lotassen Sunngifu

  Fårbönderna bör nog ha extra bevakning av sina fårhagar när ramadan närmar sig slutet.

 • Stolt Svensk

  Oj.. Vilka jävla trångsynta outbildade inavlade bönder det finns här på SC. Det är pisamt att läsa att majoriteten här inne har samma tanke som svenskarna hade för 500 år sedan. Allt det okända är skrämmande och konstigt. Om ni nu är så mycket bättre, varför kommer ni med kommentarer som ”matorgie”, ” det blir oroligt i trappen”, ”svenskarna betalar”.

  Ni är ju fan orsaken till sånna sjuka vridna människor som tror att all världens problem är Islams fel.

  • marina76

   Hm inavlade bönder???Du menar nog de som ska fira ramadan, då har du hamnat rätt med inavel, jag vet, har en kusin som konverterat och gift bort sin 10 åriga flicka med kusin till mannen, flickans pappa i Iran.Dessutom bra att du gillar ramadan för i största delen är det DU som betalar för kalaset genom skatter.Men du är väl en människa som tycker det är häftigt att betala skatt så dessa kan få ihop till vrålfester……Så vem är det egentligen som är obildad:))))

  • MN10

   Vad menar du med ”bönder”. Är ordet ”bönder” ett allmänt uttryck i din vokabulär? Du, som benämner dig ”Stolt Svensk” måste väl ändå uttryckt dig fel när du skriver ”bönder”. Man kan nästan få för sig att du av misstag uttryckt dig trångsynt, för du tillsammans med alla andra ”Stolta Svenskar” är väl inte trångsynta. Ni styrs väl inte av trångsynthet,  tex ni tar  inte hänsyn till religiösa skäl när det gäller att inta måltider på speciella tider eller hur?  

  • Gaikokujin

   Nu ska vi inte överdriva. Islam orsakar bara problem i de länder där dess utövare finns i någorlunda omfattning. Inte hela världen.

 • Albert Herbertsson

  400.000  Nej det vart ju felräknat – det finns kanske en handfull svenskar som tycker att ramadan är en viktig högtid. De s.k. konvertiterna. De resterande är ju från andra länder

 • j_london

  Men vilka korkade idioter… det finns väl inga svenskar som firar någon av mördarideologins fetishhögtider… som denna bisarra ramadan.

  Ni redaktionella idioter, trög- och korkskallar på DN: det är ju araber, A-R-A-B-E-R… alltså MUSLIMER som fjantar omkring med det där ramadan-tramset.

  Det är inga svenskar! Fattar ni inte det DN – inga svenskar firar ramadan!  Inga svenskar håller på med sådant ökentrams… svenskarna läser inte heller någon mordisk sagobok från 600-talet… där man hämtar inspiration till månadslångt trams som ramadan…

 • RobertSt2

  Se det positiva i det hela också: deras bidragspengar hammnar hos handlarna! Visserligen en omväg för pengarna, men ändå! Sverige är fantastiskt!

 • http://www.facebook.com/ragnar.jellback Ragnar Jellback

  Föreslår boycott mot butiker som saluför halalprodukter,t,ex. Willys,COOP och andra som saluför skiten! Vi  c:a 9,5 milj. svenskar fjäskar inte dom ockrande matkedjorna för !

  • Albert Herbertsson

   Nej 9,5 miljoner bor i Sverige, 8,5 är svenskar den sista 1 miljonen består av, mestadels muslimer.
   Har du tänkt den tanken vad det innebär i en s.k. demokrati
   Jag ryser.

 • Leikin

  Sanningen är att Ramadan aldrig har varit, och kommer aldrig att bli en särskilt viktig högtid för svenskar. De som firar denna högtid är inga svenskar, det är muslimer, somalier, irakier afghaner med flera. Innan dessa människor inordnar sig i vårt samhälle och lever i enlighet med svensk kultur är de absolut inga svenskar. Sluta missbruka ordet svensk och skriv om deras riktiga nationalitet!