Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

36 äldreboende och två personal – ensamkommande har en per ”man”


SVENSK ÄLDREVÅRD Medan det är kutym och mer en regel att alla ensamkommande har dygnet-runt-service av lika stor personalstyrka som det är antal så kallade ensamkommande högadel från MENA-länderna, får svenska äldre sjuka människor slåss om två anställda för 36 pensionärer.

Eller en personal per 18 demenssjuka, som det är i Gävle. En gammal sjuk svensk är inte värd mycket, men en invandrad lögnare från MENA som oftast är kriminell, är värd massor. När nattpersonalen på ett äldreboendet för demenssjuka var på annat håll slog en orolig demenssjuk man sönder fönstret i avdelningsdörren. Det här är inte acceptabelt, det här är skandal utan gränser.

Två personer tar alltså hand om 36 pensionärer på äldreboendet nattetid, och de var borta från demensavdelningen en timme och 20 minuter, upptagna på annat håll. När de då återvände upptäckte de att den gamla mannen krossat fönstret med ett tillhygge i sin oro att komma ut genom den låsta dörren. Han fick inga fysiska skador.

– Den här tiden, en timme och 20 minuter, är inte acceptabel, säger Britt Aspgren, medicinskt ansvarig sjuksköterska.

Det som hänt har inte lett till mer personal nattetid. Nattpersonalen är stationerad på demensavdelningen och får bara vara borta därifrån korta stunder. När många behöver mycket hjälp, antingen tillfälligt eller, som då det hände under en period, ska de ringa in extra personal säger Britt Aspgren.

Hon har anmält händelsen till Socialstyrelsen enligt lex Sarah. Nattpersonalen ska också i fortsättningen enbart ägna sig åt omvårdnad och inte fylla på förråd eller städa. Äldreboendet ska också se till att avdelningsdörrarna inte är låsta.

GD

 • TorgnySund

  Det är en stor politisk skillnad mellan ”ensamkommande barn” och våra pensionärer – som byggde Sverige och nu på ålderns höst tvingas se det ockuperat av främmande makt. ”Baaarnen” är valboskap, medan pensionärerna och deras barn och barnbarn bara ses som en del av något förgånget och omodernt.

 • Buttington

  Efter att Sveriges Breivik gjort sitt komemr jag gå och PISSA på de döda politikernas och journalisternas gravar!

  • HOTorpeden

   Jag med!

 • Micketheone

  Pensionärerna tillhör väl det ”gamla” Sverige, och får inte plats i det ”nya” mångkulturella Sverige. Ju tidigare de ”pursvenska” dör bort, ju snabbare kan Svensken och dess traditioner förpassas till historieböckerna….

 • http://www.facebook.com/people/Bengt-Idestam/100000872502275 Bengt Idestam

  Det är ju inte bara myndigheterna och politikerna man blir illamående av. Utan också av tanken att någon aktivt tjänar pengar på det där, dels som ägare och dels som anställda. Ägarna vet jag vad jag skulle göra med.  Men hur kan någon ens jobba där? Har dom ingen som helst vett eller sans? Skulle någon i min sfär jobba på ett sådant ställe skulle jag läsa lusen av vederbörande och stänga av skräpet ur bekanskapskretsen.

  • 585961

    Och vinsterna skickas till skatteparadis av utsugarna som stjäl våra skattepengar och maten är urusel allt smakar likadant oavsett om det är fisk eller kött ,  de sk ensamkommande ska ha speciell mat tillagad på boendet, VARFÖR denna diskriminering av av  högskattebetalande (högst i Europa)svenska pensionärer

 • http://armamodersvea.blogspot.com/ Bo Ålander

  Det är tyvärr snarare regel än undantag att snåla hejdlöst på personal som, i värsta fall, kan göra något som kommer svenskar tillgodo, det var likadant på frugans dagis, 2 personal på 33 (riktiga) barn och då skulle de även ta hand om matlagning och städ… Att det snålas på de gamla kan ju bara betyda att de helst önskas att de skulle gå och självdö på billigast möjliga vis men hur det resoneras när det snålas på barn, som är barn, är svårare att förstå…

 • nitohu

  Det är sånt här som måste ut till vanligt folk inför valet 2014.

 • diedummenschweden

  De ensamkommande fråm MENA är ju våra nya kreativa nybyggare pch pensionsräddare, våra nya hjärnkirurger och raketforskare!  Dessa måste vi vara oerhört rädda om och buga oss i stoftet inför!

 • Mariah_Magdalena

  Ja, det är för djävligt rent ut sagt!
  Vilka vidiriga politiker vi har!

  • Agera1

   Kan inte annat än att hålla med… Visst är det så…

 • svartamalin

  Skitpolitiker !!

 • Censurerats

  Detta är sån skam av svenska politiker med ”allas lika värde”

  Detta är modern form av Pol Plot swedish style

  De miljarder skäggbarnen kostat skulle ha gått till dagis skola äldreomsorg.

 • zelotai

  Tänk att folk är så hjärndöda så de röstar in sådana här politiker som prioriterar på detta viset.

  Skyll inte på mig jag röstade nej (till EU alltså)

  Skyll inte på mig jag röstade på SD.

  • carcharias

   Samma haer.

 • Not2LateIHope

  Man kan bli illamående för mindre. Prioritering ala Fredde. Den här regimen måste väldigt snart  avsättas då dom blivit en samhällsfara. Högförräderi borde vara rubriceringen.
  Detta förbannade vurmande för ankarjihadister är fullständigt obegripligt. Men jag har förstått att den finns en agenda för Sverige o för världen – det är den vi ser ta form nu!
  Världen kommer aldrig bli sig lik! 

 • Leikin

  Politikerna hoppas väl att man kan vanvårda våra gamla pensionärer så att de dör så fort som möjligt. Då får man ju ännu mer resurser att ta hand om s.k. ensamkommande barn (män), och så kan man gå omkring och skryta för varandra vilka goda människor och humanister man är, som har öppnat Sveriges gränser, som göder en förskräcklig och främmande kultur.

 • ledsenfarmor

  Polititkerna borde få smaka på sin egen medicin. Men det har de sett till att de inte behöver.
  Fy F*n

 • 585961

  Ja detta har pågått länge , äldrebeoende verkar enligt politikerna  inte behöva nån personal dom är väl så friska och klara i huvudet att dom klarar sig själva medan ensamkommade skäggungar ska passas upp varje minut för dom är väl så klena och sjuka eller hur tänkte ni i 7 klövern och S , skäms  på er ni blir väl också gamla en dag  , eller har ni sett till att ha så hög pension att ni kan köpa hjälp????????SD 2014