Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Paviljonger till ensamkommande flyktingbarn i Laholm


ENSAMKOMMANDE TILL LAHOLM Kommunernas ständiga jakt på boenden och lokaler för de adliga ensamkommande flyktingbarn från Afghanistan, Irak och Somalia tar aldrig slut. Men svårare och svårare verkar det bli. I Laholm har letandet varit helt resultatlös.

Då frodas idéerna i stället så nu vill teknik- och servicekontoret i stället sätta upp provisoriska paviljonger vid Glänningeleden. Frågan är hur mycket pengar det läggs ner adminstrativt sett på detta vansinniga projekt Sverige sysslar med. Och PK-tidningen Hallands Nyheter upprepar lögnen ”barn” åtta gånger i sin artikel, för att lögnen verkligen ska gå in på Svenssons.

– Vi har lagt ner jättemycket tid på att hitta lämpliga lokaler men dessvärre inte hittat några, säger verksamhetschef, Erland Björkman.

Sökandet av boenden till grevarna från MENA har komplicerats av att läget ska vara någorlunda centralt för de ”små flyktingarna”. Detta ”med hänsyn till kommunikationer och service och för att underlätta barnens integration i samhället”, skriver Hallands Nyheter. ”underlätta barnens integration i samhället”….skrattretande att läsa.

Avtalet med Migrationsverket innebär att kommunen förbinder sig att ta emot åtta flyktingbarn i åldern 16 till 25 år med början den 1 oktober i år.

– Den första tiden kommer de att vistas i ett mottagningsboende. Hur länge vet vi inte. Det är unikt för varje barn. Sedan ska de slussas vidare till enskilda boenden i mindre lägenheter, berättar Erland Björkman.

Vidare skriver slasktidningen HN:  ”En majoritet av barnen som placerats i andra kommuner har anlänt till Sverige från Somalia och Afghanistan. Beroende på utvecklingen kan Syrien bli nästa stora flyktingland. Teknik- och servicekontoret har för avsikt att hyra bostadspaviljonger med en sammanlagd yta på cirka 350 kvadratmeter och ställa upp dem på östra sidan av Glänningeleden i närheten av vårdcentralen. Kommunen har gått ut med en anbudsförfrågan till ett antal tänkbara leverantörer. Kostnaden är ännu så länge oklar”.

– Förutom barnen kommer där också att finnas personal dygnet runt, säger Erland Björkman.

Ett annat frågetecken som återstår att räta ut är bostadsfrågan för flyktingbarnen när de är färdiga att gå vidare från mottagningsboendet.

– Vissa väljer att stanna kvar i Laholm, andra inte.

Ja, utav de som inte sitter inne för något brott då…

HP

 • Sighsten

  Barn?Skäggbarn?Hur många är under 18?Eländet tar aldrig slut.Svenne Du Betalar!

 • Kim_Stejre

  ”flyktingbarn i åldern 16 till 25 år”….25-åriga barn?

  • http://avpixlat.info/ Morningstar

   En svenne räknas som barn upp till 13-14, då dom räknas som ungdomar och vid fyllda 18 räknas dom som vuxna. Men det lär väl bli ändring på det när mussarna har tagit över. Då kommer även svennarnas barn vara giftasvuxna vid 9 års ålder.

 • Thomas Qwist

  Snacka om ” trojanska hästen” fy fan vilket landsföräderi!!!!

 • http://www.facebook.com/people/Kam-Asshfucpig/100001319584379 Kam Asshfucpig

  Grattis Laholm och Sverige.

 • Hellboy_1965

  Det handlar om baaaaaaarn………..!!!

 • Pingback: Enligt Hallands Nyheter är en 25-åring ett baaarn « Sweden Confidential

 • http://www.facebook.com/gejbert Gejbert Strömdahl

  Det intressanta är att 7-klövern i Laholm påstod när beslutet togs att vi var väl rustade och hade alla förutsättningar för att ta emot dessa individer. Man envisades även vid att det handlade om barn och ungdomar, men nu kan man ju klart läsa att det inte handlar om något annat än vuxna individer.. Om nu de här sk flyktingbarnen i andra delar av landet inte är nöjda med den lyx dom har,och genom det slår sönder och skriker i protest! Hur kommer då dessa individer som kommer att hamna i Laholm att uppföra sig då dom skall bo i Paviljonger??  Vi kan lugnt räkna med att det kommer bli en massa problem här i Laholm.. Sedan att sätta upp denna verksamhet i så omedelbar närhet till invandrargrupper som vi redan har problem med i form av skadegörese och kriminaitet kan man ju klart ställa sig frågan til med. Ännu en gång har 7-klövern i Laholm visat sin begåvning.. Jag kommer personligen att följa utvecklingen av denna verksamhet, och kommer att ifrågasätta varje negativ händelse som sker gällande denna verksamhet i (KUN) nämnden som har ansvaret för dessa sk flyktingbarn..

 • 585961

  Försök att fatta detta 7 klövern med bistånd av S att svenskar inte vill och inte måste  ta emot  de svarta skithögarna som  invaderar oss , men ni som bestämmer över våra huvuden  kan  göra som ni vill och låta dom  bosätta sig hos er eftersom ni älskar kriminella skäggungar och kvinnor i tält och  försörj dom ekonomiskt ur egen plånbok och sluta stjäla skattepengar från oss som ska gå till skola vård och omsorg för skattebetalare det är väl därför vi betalar skatt ??????????? eller, SD 2014

 • SM811

  Lätt fixat. Det måste finnas många politiker som kan ta var sitt ”barn” för det är de som vill att de skall komma.

 • Oberst

  Jag VILL INTE att dessa individer skall komma hit och vistas i mitt land. De bidrar inte med något konstruktivt. Return to sender!

 • ledsenfarmor

  Kvalifiserat skitsnack. Det finns nerlagda militärförläggningar att nyttja.