Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Muslimska Brödraskapet mobiliserar med ett parti i Syrien


Muhammad Riyad Al-Shaqfa

ARABISKA VÅREN En fjärde person i president Bashar al-Assads inre krets har avlidit till följd av bombattentatet. Syriens säkerhetschef Hisam Ikhtiar avled i dag av sina skador från onsdagens bombattentat i Damaskus. Samtidigt uppger regimen att den utplånat flera stadsdelar från terrorister.

Och i kölvattnet av Syrienkriget förbereds det nu för tiden efter al-Assad. Muslimska Brödraskapet kommer nu att bilda ett parti i Syrien, meddelade ledaren för brödraskapets politiska gren Ali Beyanouni.

 - Vi är redo för tiden efter al-Assad. Vi har planer för ekonomin, domstolarna, politiken, sade brödraskapets talesperson Mulhem al-Droubi efter att gruppen avslutat en fyra dagar lång konferens i Istanbul.

Det nya partiet ska vara ”öppet för alla syrier” och förespråka ”en demokratisk och pluralistisk” syn på staten grundad på alla medborgares lika rättigheter, lät Beyanouni meddela. Efter att Muslimska Brödraskapet förbjudits i Egypten 1963 flydde många av dess medlemmar till Syrien.

ynetnews

 • https://twitter.com/#!/Lotassen Sunngifu

  Ja, nog har de planer för ekonomin (sharia), domstolarna (sharia) och politiken (sharia) alltid.

 • World Traveller

  Inom tio ar, troligtvis tidigare saa tror jag att vi faar se en helsvensk politiker komma ut ur garderoben och meddela att han/hon konverterat och ar medlem i Muslimska Brodraskapet. MB kommer sakert ocksa att ha sitt eget politiska parti i Sverige inom nagra ar. Fragan ar om Socialdemokraterna kommer att byta namn eller om det blir en ”strid” mellan 7-kloverns partier vem som ska foretraeda MB i Sverige.

 • RobertSt2

  ”en demokratisk och pluralistisk”… My ass! Nu ljuger de med avsikt att försöka slå duster i våra ögon. De är för sharia och en helt islamistisk syn. Helt antidemokratiskt alltså. Hoppas alla fattar det, men tyvärr så går nog några på bluffen. Vi får väl se vad som kommer att hända i Egypten framöver. Sanna mina ord!

 • Leikin

  Jasså, nu dyker skäggen upp i Syrien också, precis som i Egypten. Nu väntar vi bara på sharialagarna också, så att de med profetens och Allahs goda minne kan börja sitt jihad med att först utrota judarna i Israel, och när det är gjort, ta itu med sina egna kaffer (kristna) i Syrien.