Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

12-åringar antastade på Gothia cups disko


GOTHIA CUPS BAKSIDA Så har då ”äntligen” artikeln kommit som vi häromdagen skrev att vi bara väntade in. Nora Lerneby, 12, och hennes kompisar blev antastade och det tafsades på dem. Nora stod ut en timme på Gothia cups disco, sen fick hon nog och åkte hem.

Äldre tafsande killar, nationalitet beskrivs inte men behövs knappast heller, förstörde diskokvällen för Nora Lerneby, 12 år, och flera av hennes vänner: ”Jag hade sett fram så mycket mot diskot”, säger Nora. Hon berättar om ”partyt” där unga tjejer hela tiden blir antastade.

- Det var hemskt. Jag hade sett fram så mycket mot diskot, säger Nora Lerneby.

4 000 ungdomar från hela världen, och alla upp till 18 år gamla, samlas varje kväll under Gothia Cup i Svenska Mässans lokaler för att dansa och ha kul. Nora och några av hennes lagkompisar hade varken trevligt eller kul, kvällen var mest en mardröm.

- Det var så många äckelkillar där. Jag blev helt chockad, säger hon.

Killarna slog Nora på rumpan, stack ner sina händer innanför hennes shorts, och hennes lika unga väninnor utsattes för flertalet killar som grabbade tag i dem och försökte dra iväg dem. Några av dem var 18 år, säger Nora som tyvärr inte sa inte till vakterna. Hon kommer heller inte återvända till discot något mer.

- Jag kunde inte peka ut vem som hade gjort det. Det var så många olika som höll på, säger hon.

Lena Rönnefors, turneringsledare för Gothia cup, tycker det är väldigt tråkigt med övergrepp, och trots att problemet inte är nytt för henne så verkar det heller inte göras något åt det. Det kan inte vara svårt att få reda på vilken typ av grupp det är, då massor med anmälningar kommit in.

- Det är ett misslyckande från vår sida. Diskot ska vara en plats för glädje, säger Lena Rönnefors.

Redan på tisdagens kväll fick de in flera anmälningar från unga tjejer. Lena Rönnefors berättar att de jobbar för att minimera riskerna med ljusare miljö och vakter. Varför de inte har övervakningskameror är mycket märkligt, för förr eller senare kommer det att ske en våldtäkt, och då har Cupen ryktet i botten.

- Och det är viktigt att besökare hjälper till och meddelar vakterna.

Är det problem att 12- och 18-åringar är på samma fest?

- Jag är inte säker på att problemet ligger i åldern, men man kanske ska fråga erfarna diskoarrangörer hur de gör.

Har ni informerat om hur man ska bete sig på diskot?

- Nej, det ska inte behövas. Så där får man ju inte göra på stan eller i skolan heller.

Att frågan ”Har ni informerat om hur man ska bete sig på diskot?” ställs belyser att det inte handlar om speciellt civiliserade nordmän i alla fall. Svenska sjuåringar vet att man inte gör på detta sätt. Nu påstår vi inte att det endast är utländska killar som stått för allt kladdande, men mönstret känns igen allt för tydligt, och i kombination med andra ”indicier” och uppträdande så går det nog att peka på vissa grupper.

Nu när ramadan har börjat så ber vi alla att se upp extra noga.

Relaterat
Gothia Cup kantas av stölder och skandalscener av irakier
Fotbollslag från Syrien nekas visum

GT

 • http://www.swedenconfidential.info/ AnnaKonda

  Skriver inte slaskmedia att det är svenska killar så vet vi av erfarenhet vad det är för klientel. 
  Kalla mig gärna rasist, men jag ser framför mig dessa urtida homo habilis-liknande grottvarelser dreglandes omkring av blotta åsynen av dessa normalt klädda småtjejer.

  Varför i h-e släpper man in allt förb*nnat slödder som alltid måste förstöra allting för våra svenska ungdomar? Lär man sig aldrig??

  • Roland X

   Jag har aldrig hört talas om att 12-åriga arabtjejer blivit sexuellt antastade av svenska 18-åringar.

  • http://avpixlat.info/ Morningstar

   Ja, det krävs inte så många hjärnceller för att räkna ut från vilken ”kultur” dessa äckel kommer ifrån.

 • Jan Ove Allan Malmgren

  Historien upprepar sig år från år. Det är det offer Sverige måste göra för att kunna låta vuxna barn skörda det svenska smörgåsbordet på sitt multikulturella vis. 

 • Bengt Lundstrom

  Ramadan närmar sig. Då skall muslimer göra goda gärningar. Vad som avses är lite oklart för en  otrogen viting som mig. – Vad sägs om att återvända till sina egna ”länder”?

 • http://avpixlat.info/ Morningstar

  Vadå? Det var ju bara baaaaaaaaaaaarn!!! 

 • YOTHI_TARZAN

  Visserligen tjänar Göteborg pengar på cupen – men jag tror att det är dax att lägga ner den

 • diedummenschweden

  Kanske det var några av de afghanska ensamkommande flyktingbarn (dvs endast pojkar i 20-årsåldern) som steg på bussen i Borås mot Göteborg i Onsdags kväll.  Som försökte åka utan biljett, som försökte röka på bussen så att de höll på att bli avslängda i Bollebygd..  Som blev nekade att köpa cigg på pressbyrån i Borås för att de ”enligt legitimationen” var under 18..  Och som steg av vid hpl ”Scandinavium” dvs närmsta hpl till Svenska Mässan där discot hålls

 • diedummenschweden

  Men det är ju klart..  För dessa ynglingar är ju Sverige ett ”schlaraffenland” där tjejerna INTE vandrar omkring i 1-manstält, inte är täckta av burkor, visar hud mm och att ett envist gammalt rykte som lever kvar om svenska tjejers ”lättillgänglighet”.  Icke heller att förglömma att tjejerna blivit itutade att dessa gossar är ”precis som svenska killar” och att man skall vara så postiv sååå till integrationen ..

  Dessa gossar blir som tokiga av kåtslag och eftersom de är långt, långt hemifrån så finns heller inte den sociala kontrollen, tjejernas manliga släktingar i klanen eller ens någon byäldste eller imman i närheten som kan hålla efter…

  Glöm inte bort att dessa ynglingar (de är INTE barn) kommer från en helt annan kultur med diametralt annorlunda sedvänjor än den svenska!

 • Siegfrid Olsson

  Nora är inte vilken random fotbollstjej som helst. Dotter till Johanna Bäckström Lerneby, SvT Uppdrag granskning. Klart att journalistelitens egna barn ska skyddas.
  Sen är det inte så noga när hederskulturen skördar sina offer bland utlänningsbarnen. Men den egna priviligegiekasten ska värnas till varje pris.

 • 585961

  Enkelt bevilja inte visum i fortsättningen  för de länder som inte ”sköter” sig, SD 2014

 • http://www.facebook.com/people/Kam-Asshfucpig/100001319584379 Kam Asshfucpig

  ” 
  Är det problem att 12- och 18-åringar är på samma fest
  ? ”

  Nej, problemet är troligen Muslimer , i form av Araber och Afrikaner.

 • Adsad

  be tjejen sätta på sig längre shorts som inte visar halva skinkan!!

  • Öb

   Flytta ut från mitt land

 • Pingback: Våldtäktsförsök på 16-åringar under Gothia Cup « Sweden Confidential

 • Pingback: Fekalie-Expressen tagna med byxorna nere – igen « Sweden Confidential