Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Planerat flyktingboende möter kalla handen av kommunen


Lantbruksdatas lokaler – snart fullt av 200 flyktingar?

MERA FLYKTINGBOENDEN Nya flyktingboenden förökar sig som pesten i Sverige gjorde mellan 1710–1713. Senast ut i raden, men inte utan problem, är det långt framskridna planer hos ägaren till Lilla Hotellet AB som vill dana en flyktingförläggning i Lantbruksdatas tomma lokaler i Hållsta, Eskilstuna.

Ägarens idé är att bygga och få fram hela 194 nya platser för ”tillfälliga” asylsökande, men Migrationsverket har ännu inte gett grönt ljus. Men det är inte den största haken mot den eventuella flyktingförläggningen. Det stora hotet är själva kommunen, som tyvärr inte har vetorätt, som vill mota Olle i grind.

Migrationsverket avslog Lilla Hotellet AB:s propå i våras, men efter ett överklagande hos förvaltningsrätten måste de nu ta nytt beslut.

– Vi är i stort behov av lägenheter på bra plats i Mellansverige men det behöver inte nödvändigtvis vara i Eskilstuna, förklarar Migrationsverkets samordningschef Dag Bönke, Men eftersom det finns en intressent som ska få sina villkor omprövade kan ett så kallat ramavtal ligga nära till hans.

Detta medför att man, som vanligt, med kort varsel vill kunna nyttja boendemöjligheter för så kallade flyktingar, där 90 procent av alla som kommer inte är flyktingar, utan en mer sann benämning är lyxturister eller lycksökare.

Jimmy Jansson (S)

Däremot vill Eskilstuna kommun absolut inte ha ett nytt flyktingboende, med alla nya problem det kommer innebära. Kommunstyrelsens ordförande Jimmy Jansson (S) sågar förslaget vid fotsulorna:

– Vi har ingen vetorätt men med de dåliga erfarenheterna från hotell Eskilstuna och med tanke på att vi inte har tillräckliga resurser är Eskilstuna just nu ingen bra placering. Det borde finnas många större städer som kan ta ett större ansvar.

Frågan är hur många ”barn” är det som ingår i denna nya ”kull” pensionsräddare? Behövs det en ny skola redan nu till hösten? Kommunen har ju skyldigheter angående dessa frågor, och det lär ju inte ligga i nån budget som redan är gjord för 2012.

Men fastighetsägaren är givetvis het som en kamin på detta förslag, då dollartecknen säkert rullar runt i ögonen. Vem bryr sig om den lilla idyllen Hållsta med alla svenskar i sina hus runt omkring? Vem bryr som om alla affärsidkare som kommer få en markant ökning med stölder och snatterier. Bara pengar rullar in verkar människor inte vara något värda. Jo, invandrarna är värda sin vikt i guld – ren människohandel alltså.

Hotell Eskilstuna

Jimmy Jansson (S) och säkert många av er läsare minns väl förra flyktingboendet, Hotell Eskilstuna. Vi har i nån gammal post skrivit om bland annat fyra personer som då anhölls misstänkta för omfattande stölder i butiker i Eskilstuna. Dessa greps då på flyktingförläggningen i samband med att en annan asylsökare skulle gripas misstänkt för skyddande av brottsling i utredningen om ett mordförsök veckan före.

Polisen fann då en mängd stöldgods på hotellet, 18 stulna cyklar, märkeskläder och kosmetika, där prislappar fortfarande satt kvar. En asylsökare satt vid samma tidpunkt även häktad misstänkt för att ha knivskurit en annan man på flyktinghotellet. Och allt detta under några dagar, och ändå ska dessa boenden ploppa upp i fler antal. Borde det inte vara svenska folket som skulle bestämma det här.

När så flyktingförläggningen i Eskilstuna stängde i vintras, och asylsökarna skulle åka med Migrationsverkets buss till Öland för ett nytt boende, fanns bara knappt hälften kvar av de 30 asylsökande som skulle lämna det omstridda boendet på Hotel Eskilstuna. Resten hade antingen avvikit eller valt att försöka bo hos vänner och bekanta. Och hur livnär dessa sig idag?

Morgan Livh, ägaren till flyktingförläggningen Hotell Eskilstuna fick under tio år, utbetalt cirka 50 miljoner av Migrationsverket till ETT av hans företag. November 2011 sade Livh:

– Jag driver vanliga hotell också. Det är samma grej för mig, och det här är ju jättekul. Jag får mycket positivt utbyte med de här människorna, säger han.

Ja, vem skulle inte tycka det var kul att få in 5 miljoner per år.

Sveriges Radio kör som vanligt ett tårdrypande reportage

Relaterat
Bostäder byggs i Rosengårds tvättstugor åt “våra” ungdomar

ekuriren

 • thomas59

  Jimmy Jansson verkar ju ha blivit nazze och främlingsfientlig
  Vi vill ha ett samhälle där man inte skiljer mellan önskade och oänskade barn
  Kan inte expo gå in här
  .
  I övrigt vill jag ha en flygförbuds-zone över Malmö

 • Oxis

  Stackars Hållstabor om detta blir verklighet. Lugn trakt och de invandrare som bor där är väl integrerade och städade människor. Själva huskomplexet är jättestort. Det kommer att bli ett rent helvete i detta hus med alla människor. Dessutom ett säkerhetsproblem för alla som där vistas.

  • http://avpixlat.info/ Morningstar

   Och följt av en massa sociala problem, kriminalitet och annat som dom blir tvungna att lägga locket på sedan och svetsa fast.

 • TorgnySund

  Det måste helt klart ske en ändring av lagen, som idag möjliggjör att företag och kommuner utan kontroll, skor sig på illegal invandring under täckmanteln av att de alla är flyktingar. 

 • borttaget av moderator

  ”what will happen if you go bak to Mogadishu? The will kill me” Vad händer om du får stanna i Sverige?

 • per22

  Roten till den skenande ensamkommandetsunamin är regeringen Reinfeldts altför generösa ersättningar, som eggar profithungriga oseriösa företagare att starta dessa för landets ekonomi och kultur totalt förödande HVB-hemmen. Nedanståede är bara ett exempel i mängden
   
  http://www.ensamkommande.se//web/39

 • Micketheone

  In med kulturberikarna i varje liten håla i landet. Ju fler som får smaka på mångkulturen, ju fler vaknar upp och inser att staten och media ljugit för dom i alla år. Man kan vara positiv till mångkultur och invandring, så länge man inte ser eller drabbas av den själv….

 • http://www.facebook.com/ragnar.jellback Ragnar Jellback

  Hög tid att KRÄVA folkomröstning beträffande ”flyktinginvandring” !  NUUUU !

 • Bengt Lundstrom

  Pengar luktar inte, sade redan Gunnar Sträng på sin tid. Eller som Livh förefaller att se på saken: Finns det skattepengar att tjäna, (som ju saknar enskild ägare), så är det bara att ta vad man kan.

 • Pingback: Ett asylboende i Hållsta kan bli verklighet – kommunen säger: Nej tack « Sweden Confidential