Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Socialsekreterare skickar fattiga till Stadsmissionen


INTE LIKA FÖR ALLA Medan ensamkommande får allmosor i alla dess former som betalda hemresor, extra fina tjocka vinterjackor etc, och den somaliska högadeln kan plocka ut nya fina dyra barnvagnar och tillbehör till det ena och det andra, tvingas fattiga svenskar som begär något från socialen att vända tomhänta därifrån då de nya tuffare restriktionerna gör att socialarbetare hänvisar dem till välgörenhet.

Det är Stadsmissionen som slår larm – i stället för att bevilja socialbidrag ger kommunerna allt oftare fattiga rådet att vända sig till välgörenhet. Stadsmissionen får ta emot allt fler ansökningar om basala behov som mat och bostad, då kommunerna har blivit allt mer restriktiva i att bevilja socialbidrag.

Det har Dagens Arena tidigare kunnat avslöja i en omfattande kartläggning då det i mars framkom att en av fyra kommuner börjat avslå fler ansökningar om försörjningsstöd. Stadsmissionen varnar nu för att socialsekreterarna i kommunerna allt oftare ger sina klienter rådet att vända sig till välgörenhet i stället för att bevilja deras ansökningar.

Cecilia Hjort-Brandell

Dagens Arena ringde upp Cecilia Hjort-Brandell, kurator på Rådgivningsbyrån på Stadsmissionen i Göteborg, som delar ut cirka 1,3 miljoner kronor per år till fattiga som ansöker om bidrag till livets nödtorft.

– Ansökningarna ökar samtidigt som socialsekreterarna har fått tuffare direktiv. Allt som rör någonting extra får man avslag på från det offentliga. Det kan vara allt från fritidsaktiviteter, kläder, julfiranden till något att göra på sommaren, säger hon.

Det var bättre förr då?

– Ja, man kunde få lite extra. Till exempel när det blev vinter och man behöver en ny overall till sitt barn. Sådana saker. Det får man inte längre.

Ansökningarna är nu av annan karaktär då?

– Absolut. Tidigare kunde vi, som vi såg det, hjälpa till med en guldkant på en tuff tillvaro. Men i dag handlar det väldigt mycket om basala saker som mat, elräkningar, kläder, tandvård, glasögon, mediciner och läkarbesök. Sedan är det allt fler arbetslösa ungdomar och utförsäkrade som vänder sig till oss, säger hon.

dagensarena

 • ledsenfarmor

  Att som svensk hamna hos soc måste vara mycket frustrerande. Att inte få ngn hjälp när behovet är akut, är människofientligt. 
  Däremot om du är Mena-adel, får du allt och lite till.
  Fy f*n för Sverige idag.

  • modernghost

   Ser och hör varje dag dessa människor. Det anvisas till både släktingar, stadsmissionen och annat högst odefinierbart.  När ska ni, svenskarna, börja kämpa? Just nu är ni en sorglig historia som hela världen brukar asgarva åt…

   • ledsenfarmor

    Vi svenskar? Låt dem garva. Men om du nu är så insatt i det hela, varför gör inte DU något?
    Det är inte oss svenskar du ska gapskratta åt, eller hånskratta, det är våra politiker. De är förrädare. 
    Misstänker du är invandrare, pga av ditt ordval, och då tycker jag att du som tack för allt du och din familj fått o erhåller, gör något tillbaka.
    Du kan först o främst upplysa de dina om, att vi svenskar är ett fredligt folk. Än så länge.
    Sätt inte skrattet i halsen.

    • modernghost

     Visst är jag en invandrare, med icke svenskt medborgarskap och här enbart genom jobbet – du försörjer inte min familj, jag göt det. Åker hem igen när kontraktet går ut, om man inte kommer att erbjuda en lön som får mig att förlänga kontraktet. 

     Varför skulle JAG kämpa för ERA rättigheter??? Räcker väl att jag sympatiserar med SD, deras mod och allt det dom står för. Om jag vore svensk eller åtminstone röstberättigad i Sverige, skulle jag förmodligen engagera mig ordentligt. Det hjälper inte att förolämpa mig.

     Sätt inte dig på alltför höga hästar, utan gör istället något för att få bort era snikna politiker och stabilisera samhället.   

     • ledsenfarmor

      Varför skulle du inte det? Du bor här, och arb. Tycker jag är trevligt. Alla som arbetar o försörjer sig, svenskar som utlänningar, är bra människor.
      Jo, jag kämpar, inte bara här, eller på andra bloggar, med ord, utan är även engegerad på annat sätt. Hur vill jag inte berätta här. Det kan bli farligt för mig som person, och för min familj.
      Nej, jag sätter mig inte på några höga hästar.
      Ber om ursäkt om jag förödmjukade dig, var inte min mening, men idag är vi inte vana vid längre, att ngn arbetar o försörjer sig själv.
      Jag kämpar varje dag o många med mig, för att få bort våra snikna politiker.
      Men det får ske på ett parlamentariskt sätt.
      Ha en bra dag o ett skönt liv.

     • modernghost

      Jag bor här bara temporärt och har inga speciella förmåner eller rättigheter, när jobbet är avslutat packar jag ihop och återvänder hem till mitt land. Jag kan inte ens rösta här, än mindre engagera mig politiskt. 
      Vad jag vill uppnå med hårda ord är svenska folkets uppvaknande, ni verkar vara paralyserade av skräck och obeslutsamhet medan situationen kräver att ni skulle enas och kämpa för sitt liv. Parlamentariskt sätt funkar inte längre, vilket jag hoppas innerligt att ni skulle inse innan det blir alldeles för sent.

     • ledsenfarmor

      De börjar så smått vakna till, men det är inte mer. De flesta förstår ännu inte hur allvarligt läget är här i landet. Tyvärr. Det enda vi som fattat det, kan göra, är att argumentera, med fakta. Jag har t om fått min PK-trogna väninna att vända blad. Det var tufft, men gick till slut. Därför tror och hoppas jag att fler vaknar till. Men till syvende o sist, tvivlar jag på att den sk vanliga Svensson, kommer att reagera, Inte förrän det är försent. Och vi tangerar den gränsen nu. De förstår inte hur allvarligt det ekonomiska läget är, ej heller att denna sanslösa ej reglerade invandringen kommer att köra ner landet till en nivå vi inte befunnit oss i, på ett par hundra år.
      Det värsta är alla lögnaktiga tidningar, som inte vågar eller vill skriva om vad som händer. Och våra politiker som ljuger människor rakt upp i ansiktet.
      Vi är några få, som protesterar, både verbalt och med ord.
      Det hjälper inte mot islamiseringen som sker i landet. Islamisterna kommer om några få år, nästan tagit över makten här i landet. Ingen jag pratar med vill förstå, utan de vänder mig ryggen till, och sedan hörs de aldrig mer av. Gamla vänner, alltså. Jag är förtvivlad, har tyvärr inte möjlighet att flytta härifrån.  Annars hade jag gjort det för länge sedan. Och tagit med mig, barn barnbarn osv.
      Jag är inte paralyserad, men tror som du, att det är många som är. De vill inte se ”runt hörnet”, för att skåda vad som är på gång.

     • modernghost

      Jag förstår mycket väl din frustration, känner själv likadant. Dessvärre har det blivit så förjäkligt att man inte ens numera kan ‘kalla en spade för en spade’.
      Sedan all den snack om integrationen som aldrig blir av: jag lärde mig svenska för att jag behövde, helt själv dessutom, dom kommer aldrig att lära sig det för att dom saknar behov.
      Era politiker är en bunt kloprare och skojare, det förvånar mig att ni låter dem finnas kvar trots det dom har gjort mot er – i ett annat land skulle dom blivit avsatta för länge sen. Hela svenska rikstagen är smockad med människor som både saknar utbildning och arbetslivs erfarenhet, därav ingen verklighetsförankring.
      Vad dina vänner beträffar, så var dessa inga riktiga vänner om dom vände dig ryggen pga. åsiktsskillnaden, sådana ‘vänner’ kan man vara utan – vänner prövas i nöd.
      Ha nu en trevlig helg och var rädd om familjen, det enda som kommer att finnas kvar även när allt annat är bortta…  

     • ledsenfarmor

      Godmorgon, Ha en skön helg du med. Och tack för ett trevligt samtal.

 • http://www.facebook.com/people/Bengt-Idestam/100000872502275 Bengt Idestam

  Jag är helt övertygad om att det finns dubbla standarder på socialförvaltningen. Är du av icke svensk etnisk härkomst är soc betydligt mer frikostning med bidrag. Ett enkelt bevis för den tesen är att sätta sig på Arlanda en dag och se på avgångarna och inkommande flyg från ”svenska” turistorter som Teheran, Kirkurk, diverse obskyra araborter och afrikanska städer. Det är mycket intressant att se. Och dessutom skryts det helt öppet med att ”svenskarna” betalt resan. Väldigt få kan ju jobba om man varje år åker ”hem”3-6 månader om året som lejonparten av dessa asylturister gör.

  Men det är ju en officiell hemlighet som fröken Lööf, Reinfeldt, Ullentott och resten av de kriminella skatteförsnillarna väljer bort att se. Och som vi skatteBETALARE inte ska få veta.

  • http://blogghelvetet.be Roger Sahlström

   Det finns. Många ggr så går dom inte ens till soc, utan de har tom en egen ”soc” Invandrarservice. Men detta bedrägeri håller på att avslöjas. Tror visserligen inte det kommer förändra ngt hos politiker och myndigheter. Men hos väljarna lär de göra det

 • Åke Bertil Åkesson

  Nu får det snart vara slut med alla bidrag till lyxinvandrare,dom pengarna skall gå till dom äldre,sjuka,handikappade,utförsäkrade,hemlösa och till högre löner för dom som tar hand om oss på olika vis.Hälsningar Åke Bertil Åkesson.   

 • 6saxons6

  Man undrar ju varför 10000 svenskar utförsäkrats sedan 2009 när man tar in 10000 ”flyktingar” som får socialbidrag utan motkrav parallellt. När ska någon politiker våga tala klartext?

 • Orregyllensnorre

  Skicka svenskarna till soppköket, så militärtälten och dess avkomma kan frottera sig med iPhones, fina cyklar, resor och märkeskläder…

  (SD har 4% av väljarstödet i en färsk undersökning)

  Manipulerade siffror eller folkets vilja ?

  • 585961

    Klart manipulerad , törs inte visa sanningen för det svenska folket, landsförädarna är rädda

 • hubbe

  Man skäms ta mig fan i att vara en del av det här landet. Vi öser pengar över analfabeter från Somalia samtidigt som våra egna fattiga får står och köa vid soppkök. Halvnegern Rerinfeldt har verkligen lyckats.

 • 585961

  7 klövern och S är en skam för de svenska skattebetalarna , kan inte ta hand om och hjälpa en svensk i nöd men öser ut skattepengar över utländska utsugare som inte ens vill ta seden dit dom kommer, en somalisk mor med tre barn får således med alla bidrag 21800 kr/mån SKATTEFRITT, vad säger det om den svenska politiken dom ska visa utåt hur duktiga dom är att ta hand om utlänningar men skiter i sina egna medborgare som får dras med nedskärningar varenda dag och räcker inte det så höjer dom skatten eller hittar på nån ny, för att täcka de utländska utsugarnas behov, SD 2014

 • mikael2010

  Jag får slåss med näbbar och klor för att hjälpa min mamma att få KORREKT bostadsbidrag. Hon får 47 kr för lite i bostadsbidrag per månad. Hon vill ha det riktiga beloppet. Inte 46 kr eller mindre och ej heller 48 kr eller mer utan 47 kr !

  Ta in 5 miljoner invandrare där 0,000001 procent vill jobba som ordnar det nog sig !Fy f-n alltså !!!

 • Wimarg

  Jag har reagerat på att invandrarna alltid har toppenfina barnvagnar. Har aldrig någonsin sett någon med en begagnad. Alltid den senaste.

  Mina barnbarn har fått nöja sig med begagnade och det har fungerat alldeles utmärkt.

 • BannlysHedersmord

  Det är väldigt imponerande hur jävla kasst svenskar behandlar varandra och sitt eget land, något liknande kan man inte hitta i andra länder.