Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Rättspsykiatrisk vård för dubbelmordet i Tullinge


DUBBELMORD 41-årige Pietrus Friono anses allvarligt psykiskt störd och döms därför till rättspsykiatrisk vård för mordet på sin pappa och dennes sambo på Norrskensbacken i Tullinge utanför Stockholm. Det var klockan 08.43 den 15 februari i år som larmsamtalet kom in i till SOS.

Kvinnan skrek högt på hjälp samtidigt som det hördes upprepade slag i bakgrunden. Sedan tystnade kvinnans röst och bara slag och stönanden hördes i luren. Det var ett vrålande som var omänskligt och fruktansvärt, uppger ett vittne enligt domen.

En polispatrull bröt sig in i lägenheten i Tullinge sex minuter efter larmsamtalet – men då var det redan för sent. Synen de möttes av visade att paret utsatts för mycket brutalt våld. Sonens pappa hittades död på hallgolvet med en kniv i bröstet. Han hade också svåra skallskador.

Kvinnan hittades död i badrummet med liknande skador. Dörren till badrummet hade också stora brytskador. När polisen kom var balkongdörren öppen och det fanns flera blodspår i lägenheten. Pietrus Friono kunde gripas kort därefter och inte långt därifrån.

Enligt domen krävs nu en särskild prövning för att 41-åringen ska skrivas ut från den rättspsykiatriska vården. Undersökningen av mannen pekade på en stor risk för att han skulle begå nya brott.

Han är sedan tidigare dömd för att ha mördat sin mamma 1996. Den rättspsykiatriska vården han dömdes till då upphörde definitivt i slutet av 2001, men 41-åringen behandlades i öppenvård fram till 2004.

Expressen

Relaterat:
Dubbelmördaren i Tullinge bedöms psykisk sjuk

Den dömde är:

  • Pietrus Friono 1971-05-24 Saknar adress

  • YOTHI_TARZAN

    Han kostar bara 2 mille per år