Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Mellan fyra och femhundra nya fall av HIV i Sverige varje år


MÅNGKULTUR För varje år rapporteras mellan fyra och femhundra nya fall av HIV i Sverige och många blir diagnostiserade sent. För att råda bot på det informerade Noaks ark i Angered i går.

Noaks Ark, en organisation för smittade och deras anhöriga, åker runt i Sverige på sommaren för att informera om HIV, dela ut kondomer och för att försöka få fler att testa sig tidigt. I går var de i Angered där projektledaren Jeanne Masimango berättade om deras arbete riktat mot migranter.

Jeanne Masimango

Från Smittskyddsinstitutet
2011 rapporterades 465 fall (5 fall/100 000 invånare). Det är en minskning jämfört med 2010 då 491 fall rapporterades (siffran är korrigerad), men antalet ligger på samma nivå som det genomsnittliga antalet under föregående femårsperiod. En svagt ökande trend av rapporterade fall av hivinfektion har observerats i Sverige sedan 2003 (figur 1). Under 1990-talet rapporterades i genomsnitt 280 fall per år. Sedan 2003 har det i medeltal rapporterats 440 fall per år.

Figur 1. Totalt antal rapporterade fall av hivinfektion per år 2000 – 2011 och antalet av dessa som är födda i Sverige respektive i annat land.

Åtminstone 66 av de 465 fallen (14 procent) hade diagnostiserats tidigare i annat land och kände till sin diagnos innan de flyttade till Sverige. Enligt de svenska hivklinikernas kvalitetsregister, InfCareHIV, diagnostiserades 60 procent av alla patienter 2011 i ett sent skede då infektionen redan hade en sådan påverkan på immunförsvaret att hivbehandling rekommenderas. Majoriteten av dem som diagnosticerades sent var immigranter som smittats heterosexuellt före ankomsten till Sverige, men sen diagnos förekommer även bland svenskfödda.

Ålder och kön per smittväg
Av fallen var 293 män (63 procent) och 171 kvinnor. För ett fall saknas information om kön. Medianåldern för män vid fallanmälan var 38 år och för kvinnor 32 år. Medianåldern skiljer sig åt beroende på smittväg. För män som smittats via heterosexuell kontakt var medianåldern 41 år vid anmälan medan den för kvinnor var 33 år. För män som smittats genom sex med män var medianåldern 37 år. För män som smittats genom injektionsmissbruk var medianåldern 41 år medan kvinnliga injektionsmissbrukare hade en medianålder på 33 år. Det kan skilja flera år mellan åldern vid anmälan och åldern vid smittotillfället.

Läs mer från Smittskyddsinstitutet

 • 585961

  Ja 7klövern har börjat importera HIV och AIDS till Sverige tycker han att sjukvården har för lite att göra  och för mycket pengar?????????????? skaffa en ambulans och sjukstuga till Norrlands inland i stället era landsförädare

 • von mansson

  Hörde faktiskt i tysk tv så sent som igår,att man under första halvåret haft en ökning av HIV-fallen med drygt 800..I motsats till Absurdistans media.sades helt öppet att detta berodde på den ökade invandringen av negrar från Afrika !!
  Nu kände förstås( liksom ökningen) i ”vårt” land,tyskarna redan till detta faktum.

 • SM811

  Bra arbetat Fredrik. Nu har du sett till att ökningen blir ännu mer när du gjorde upp med MP om fri invandring från Somalia.

 • svartamalin

  Reinfeldt:Med AIDS blir Sverige ett mera spännande land att leva i:(!

  • resenaren

   Hoppas det blir ett dilemma för honom(Reinfeldt) nu när han inte längre har tillgång till säker sex :-)

 • BannlysHedersmord

  Obligatoriska hälsotester borde vara en självklarhet för invandrare men nähäää då, det är för ”kränkande” mot integriteten. De ska minsann få sprida HIV och antibiotikaresistenta sjukdomar hur dom vill i liberalismens och Europakonventionens anda utan att känna sig ”övervakade” av det svenska ”rasistfolket”.

 • Tigeraldrig

  Alla bör veta hur mycket skit invandringen bidragit med.
  VARFÖR tror ni t.e.x. att media rekommenderar att det ska vara gratis vaccinering mot HEPATT B ?
  http://www.slf.se/templates/AssociationPage.aspx?id=21475
  Vad är Hepatit B?Du har en infektion med hepatit B-virus som infekterar levern. Hepatit B-infektion förekommer i hela världen, och är mycket vanlig i vissa länder

  Bra SweCon att ni viar detta, och även länken till smittskyddet.
  http://www.smittskyddsinstitutet.se/statistik/hivinfektion/

 • friryttaren

  Det beror på det ökande resandet.

 • Pica Pica

  Kopplar förskräckt till våldtäktsvågen i Sverige! Norge har visat statistik på vilka som begår våldtäkterna. Tänk om förövarna i Sverige kommer från samma kategori?
  Dessutom är många av våldtäkterna ovanligt råa och utförs i grupp. Tror att dessa män har ett uttalat kvinnohat (eller rädsla?).

  • modernghost

   Och vad har svenskarna för rädsla? Vad har ni att förlora som inte är förlorad än? Min hankatt har mera civilkurage än vad alla ni svenskar tillsammans. Stå upp för er, era ynkisar! 

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=100003911202860 Rickard Bengtsson

  Som tur är så har vissa ganska bra resistans mot aids, de flesta som har aids i Sverige är negrer, bögar och knarkare där sjukdomen faktiskt kan ha ett bra syfte att göra sig av med dom.

  Problemet är att dom våldtar och smutsar ner i så stor mån att det drabbar oss vanliga Bengtssons.

  • jannejakan

   Vi män här från Skandinavien har lite tur i alla fall när det gäller detta då vi har någon slags gen som kraftigt minskar risken att få HIV. Men det är ju kvinnorna som är värst utsatta här med tanke på alla galna negrer och araber som springer omkring och våldtar.

 • Theobservermum

  Ja, tror man i Sydafrika att man blir av med HIV/Aids om man ”våldtar” oskulder (läs barn), så är det inte förvånande att våldtäkterna har blivit så många den senaste tiden i Sverige. Det är ju inte direkt sommarvädret som ökat antalet våldtäktsfall. 

 • modernghost

  Folkstyrd och folklig gränsbevakning är det som gäller. Svenskarna håller på att bli utplånade helt utan att reagera. Sniglar på väg till konservering?

 • Pica Pica

  Till modernghost.
  Håller med om rädsla. Har väntat länge på att svenska män skall börja reagera när deras kvinnor blir våldtagna. Nu räcker det inte längre med att knyta näven i byxfickan! Förövarna skrattar åt er!
  Förvånas också över att ”våra” politiker inte fattar vad de ställt till med. Man behöver inte vara hjärnkirurg för att ta in fakta.

  • Sven Olsen – (argdansk)

   Om nu svensken för en gång skull gav fan i sin myndighetsrädsla och gjorde nåt åt dessa våldtäktsmän, rånare och andra sötnosar vare sig de är från Arabien och Afrika, eller är inhemska stjärnor?

   När först ryktet börjar gå att Achmed/HubbaHubba/Börje  (fiktiva namn – ingen behöver känna sig kränkta) plötsligt försvunnit, och deras bekantskapskrets mycket väl vet vad det är för gull-ungar, så skulle det helt klart ha en dämpande verkning på brotten.

   Om man hittade någon ”ex-parrot” som försökt våldta någon – med apparaturen sönderbankat med en slägga mot ett städ – då slutar många nog våldta och försöker klara sig på ”egen hand” i stället.

   Men det kräver att svensken ger fan i konsekvenserna – och det är inte lätt för en civiliserat människa att sänka sig till en sån nivå av primitivitet, som krävs för att ”omhänderta” svinen – så vi får nog i framtiden se borgargarden som håller varandra om ryggen och tillser att samhällets lägrestående varelser inser sina misstag – på det hårda sättet. Samma borgargarden kan ju, med lite träning, i sinom tid ta hand om våra politiker när de skall bevakas innan, under och efter rättegångarna mot dem för fosterlandssvek och högförräderi.

   • VIKINGKRAFT

    Du är bäst i test…:)

    • Sven Olsen – (argdansk)

     Och det är långt kvar till ”bäst-före-datum” !!

     ;o)

  • surkart

   Vi ser ju mer och mer vilka förödande konsekvenser denna massinvasion från afrika åstakommer. Inte minst HIV även TBC kommer att öka markant. Jag skulle inte vilja ha mitt barn på dagis bland dolt infekterade somalier. De kan bära på smittan och inte visa några större symptom i och med att de kanske är har byggt upp en viss immunitet. Här är ju barnen helt utan skydd då sjukdomen varit utrotad. Det är ett vådligt expriment våra politker utsätter oss för. Fullständig galenskap som kommer ställa enorma krav på sjukvården! En sjukvård som drar ner mer och mer.

 • YOTHI_TARZAN

  Alla gamla gubbar och käringar – diabetes – sjuka invandrare – alkisar och knarkare samt  HIV smittade kommer att knäcka sjukvården.
  - Fulmedia har alltid mörkat om AIDS

 • Sven Olsen – (argdansk)

  När jag var i Rhodesia på 70-talet, så visades ibland upp särskilt kvinnor från bl a Zambia – med ”the slimming decease” – alltså aids. Det var länge innan man överhuvudtaget hört om sjukdomen i Europa. Därnere påstod de jag umgicks med – huvudsakligen Matabele, att det hänt för att dessa kvinnor ”fucked with monkeys”. Jag trodde de menade manliga medlemmar av Shona-stammen, då Matabele som ju härrör från Zulu har en otrolig förmåga att se ner på andra stammer, men de hävdade stenhårt att det var såna där håriga rackare som svänger sig i träden…..

  Kanske något att tänka på när man importerar tusentals khat-tuggande raketforskare och antropologer från Somalia, Nigeria etc?  

 • snickersson

  hur svårt kan det vara att kräva att våldtäkts mannen skall använda kondom ?

 • Pica Pica

  Såg nyss på nyheterna om de två kidnappade danskarna som varit gisslan hos somaliska pirater i 18 månader. Och nu kommer svärmen av anhöriga till tidigare anlända somalier! Kan inte förstå att analfabeter ska ersätta de som går i pension? Dessutom kollar vi inte vilka de är för det är kränkande??
  Vad gäller våldtäkterna måste vi finna ett botemedel. Kanske beväpna flickorna med ett försvar. Läste någonstans om att det i Afrika finns en ”snoppfälla” att införa som inte är så skön att fastna i.

 • Pingback: Aftonbladet: Slopa Sveriges stränga hiv-lag « Sweden Confidential