Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Färre illegala vapen på gatorna genom skärpt vapenlagstiftning


VAPENLAG Vapen är ett stort problem i Sverige, när de hanteras fel och av fel personer. Illegala vapen är ett särskilt stort problem, eftersom över dem finns ingen som helst kontroll.

Det är därför glädjande att riksdagen i dagarna antagit regeringens förslag om skärpningar av vapenlagstiftningen för att motverka problemen med såväl illegala vapen som legala vapen som används i kriminella sammanhang. Lagändringarna trädde i kraft den 1 juli 2012.

Reglerna om grovt vapenbrott förtydligas. I lagtexten ska det uttryckligen stå vilka omständigheter som ska beaktas när man bedömer om en gärning utgör grovt vapenbrott eller inte. Det är troligt att förändringen kommer leda till att fler vapenbrott bedöms som grova.

Två nya straffbestämmelser införs. Det blir straffbart att inte till Tullverket anmäla införsel av vapen och ammunition från ett annat EU-land och det blir straffbart att förvara skjutvapen åt någon annan utan att föreskrivet tillstånd till förvaringen finns.

Kraven på vapenhandlare skärps. Förutsättningarna för tillstånd stramas upp och det införs en skyldighet för tillståndshavaren att anmäla till polisen om det sker en förändring av vem som har ett betydande inflytande över verksamheten.

Ytterligare bestämmelser som syftar till att förhindra att olämpliga personer får tillgång till vapen införs. Skyldigheten för läkare att anmäla patienter som av medicinska skäl är olämpliga att inneha vapen utvidgas. Vidare införs en skyldighet för polisen att omhänderta tillståndsbevis i samband med att ett vapen tas om hand.

Våldsbrott skapar rädsla och otrygghet. Med dessa nya regler vill vi att färre vapen kommer i orätta händer. Det i sin tur leder till att i Sverige blir ett säkrare och tryggare land leva i.

Västboandan

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=100003911202860 Rickard Bengtsson

  Färre afrikaner och bosnier hade inte skadat heller

 • Kullen

  Idioter…
   

 • j_london

  Ännu en skitsnackande politiker i en ständig och oändligt lång, lång rad. Denna gång heter babblet Helena Bouveng, och är visst moderat riksdagsledamot i Jönköping.
  Hon leverer bara ytterligare ett kvitto i mängden, på att muslimlandet Sveriges politiker fullständigt och totalt misslyckats med att styra upp den accelererande brottsligheten med illegala smuggelvapen inblandade.

  Hon kunde besparat sig allt babbel, genom att i sin ”insändare” begränsa sig till: ”Illegala vapen är ett särskilt stort problem, eftersom över dem finns ingen som helst kontroll.”
  Och sedan utgå med sunt försnuft från detta faktum. Och sedan helt strunta i att blanda in legala vapenägare. Men så blir det när okunniga idioter till politiker får tag i ett tangentbord!

  Är man så infernaliskt korkad så att man tror att man får bort illegala vapen från gatorna i gangsterlandet Sveríge, genom att sitta bakom skrivbordet och frisera siffror och bokstäver och kalla vapenbrotten för ”grova”, och försvåra licensansökningar för sport- och idrottsskytte!

  Ja, då är man riktigt ordentligt dum. Det kan jag tala om!

  Ja men… du store tid… Vad tror DU – babblet Bouveng – att utländska kriminella gangsters bryr sig om, i fall de havererade rättsmyndigheterna önskar att man till Tullverket anmäler att man smuggar in fyra pistoler och tio askar 9 mm parabellum!! Eller att ”fler vapenbrott anses som grova!”

  Hur korkad får man egentligen vara som politiker? Den gången dessa gangsters gång efter annan skjuter för att döda – där mord/dråp innebär straffsatser som ligger långt över de som avser ”grovt vapenbrott” – så skiter man förstås både fullständigt och högaktningsfullt i svenska havererade myndigheters totalt verklighetsfrånvarande slag i luften!

  Om babblet Bouveng läsr SweCon, rekommenderas varmt att läsa min kröna som omspänner just detta tema med illegala vapen. Den finns här:

  http://www.swedenconfidential.info/2012/05/24/rikspolisstyrelsen-slar-in-oppna-dorrar/

 • arch_a

  Tycker vi ska införa hårdare lagar för de som vill ta körkort och på bilhandlarna. På så sätt kommer garanterat bilstölderna och den olagliga körningen minska.

 • x- tra

  Jättebra med nya lagar, det biter särskilt hårt på alla laglydiga kriminella, Pfttt.

 • Sven Olsen – (argdansk)

  Som vanligt slag i tomma luften – de kriminella använder, till polisen och politikernas orientering sällan legala vapen.

  Och de legala som önskar beväpna sig som självförsvar i ett samhälle där polisen endast kommer när de har lust, där domstolarna medvetet underkänner individens rätt att försvara sig med alla erforderliga medel genom att vapenlicensbelägga peppar- och tårgasspray, ja de hittar lösninger de också.

  Endast en totalidiot använder ju ett vapen med licens, om t ex han eller hans överfalles av beväpnade ligister – det kan även en blind och döv och impotent apa räkna ut – men det förstås, det är ju politiker som hittat på larvet.

 • Steenson

  Opium för folket..

 • ledsenfarmor

  Ett slag i luften. Men tanken är god.

 • klasse

  enkelt sätt att minska mängden illegala vapen är att minska införseln av lågpannade MENA folk