Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Zigenare anser sig integrerade i samhället


ZIGENARNAS ÅR Under gårdagskvällen i Folkets Park i Malmö bjöds det på flera olika sorters dans som flamenco, smäktande dragspelsmusik och som final det svängiga bandet Szilvasi Gipsy Folkgroup från Ungern. I går var en glädjens dag  när vi firade att vi numera är en integrerad del av samhället men vi vill sprida våra kultur till alla som är intresserade, säger Monica Kaldaras från Romska kulturcentrat.

Pappa Daniel och mamma Duska Kwieka säger att det är trivsamt att träffas , lyssna på romsk musik och umgås över gränserna. I dag är romerna en del av samhället. Oftast blir vi accepterade av folk i samhället. Det är bara någon enstaka gång som vakterna följer oss genom en butik för att se efter så att vi inte stjäler något. Allt handlar om fördomar som vi vill bryta, menar Daniel Kwieka bestämt. Skånskan

 • http://avpixlat.info/ Morningstar

  Dom har haft 492 år and counting på sig hittills. So hell no!!

 • http://www.facebook.com/people/Peter-Nilsson/100002161299559 Peter Nilsson

  ”… att vi inte stjäler något”

  Ingen svensk skola?

 • j_london

  ”Allt handlar om fördomar som vi vill bryta, menar Daniel Kwieka bestämt.”

  Jaha… det betyder alltså att ett stort antal miljoner människor över praktiskt taget hela Europa har fel… och att zigenaren Daniel Kwieka har rätt. Där ser man!

  Det är möjligt att man med hjälp av: lögn, propaganda, övertalning i domstolarna, svensk massmedia, döda svenskars pengar, hot, lagstiftning, utpressning, böter, DO… zigenarnas kulturår i Sverige 2012… i Sverige – kan tvinga ett antal svenskar att tro på denna smörja.

  Fördomar… jo, jag tackar jag!

 • Tesak

  HA HA är det första april? Jävla skräp människor

 • Bengt Lundstrom

  Att få vara med om att plundra Sverige till musik och dans är livet! Det hoppas nog att de senast anlända somalierna skall ha övertagit ledarpositionen för parasiter (som de innehaft i 500 år) och att intresset för dem därigenom blivit mindre? Det framgår inte heller i artikeln i Skånskan om de arbetar och betalar skatt, - eller om de med integrering menar att de nu är fullkomligt ”integrerade” med de Svenska sociala myndigheterna…

 • Xjoson

  Läste artikeln i skånskan i morse. Min omedelbara reaktion var, var f-n är allt folket på denna folkfest???. Två bilder femton personer ??? var av sju är artister.

 • Oberst

  Dagens asgarv! :-D

 • von mansson

  Tydligen vänder man sig till yngre generationer denna gång..Vi äldre har ju sett och känner väl till deras kultur….och detta.sedan barnsben.
  Att det inte fanns fler på träffen,kan ha sin orsak i att man förlagt ”festen” mitt under marknadstider..Då är ju såväl Zingoalla som största delen av släkten på extremt resandehumör !!
  M.a.o skulle man kunna säga, att ett besök i Malmö Folkets Park,hade orsakat ett avbräck mitt i guldruchen !!

 • Andersonszkan

  Bara det finns tillräckligt mycket luftledningar i koppar och och åldringar som virrar omkring på stan med sina rullatorer så känner dom sig integrerade.

  • http://www.facebook.com/mikkieboy Mikkie Kokklo

   lol

 • Oxis

  Vi är nog fler som inte delar den tolkningen, dvs. att zigenarna är välintegrerade i samhället. En del är det men de flesta är det inte.

 • Erik

  De är integrerade i det svenska bidragssystemet ja. Men inte ens regeringens egna politiskt korrekta undersökning av zigenarnas brottsbenägenhet som gjordes för några år sedan slutfördes eftersom resultatet ”enbart skulle komma främlingsfientliga krafter till godo.” Flera av forskarna hoppade dessutom av tidigt eftersom de insåg vad resultatet skulle bli och vågade inte ståta med sina namn i utredningen. Vad svensk polis och butiksägare har att säga om zigenare är däremot välkänt.

 • 585961

  Djävla pack res tillbaka dit ni kom från sluta  ljuga och stjäla och tigga i Sverige, försörj er i ert hemland genom ARBETE era utsugare som ingen gillar i Sverige

 • Pingback: Norge: “Nu är det nog, sätt zigenarna på bussen” « Sweden Confidential