Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

”Svartskallemajoriteten var enorm”


STATISTIK FRÅN AFFES Den eminenta Affes Statistik-blogg med sin faktastatistik är oumbärlig och ovärdelig för oss andra som inte har tid över. Igår publicerade Affe ännu mer rykande färsk statistik, och nedan presenterar vi ett exempel ur detta. Besök sedan Affes sida för ”full cover”. Vi tackar Affes för dessa diagram.

Affe frågar helt logiskt: ”Hur är det egentligen med “svartskallemajoriteten” på våra fängelser? Är den enorm som Jan Guillou påstår? Från kriminalvården får vi inga svar. De får nämligen inte berätta hur det ser ut. Statistiken över invandrarnas överrepresentation i brott säger desto mer. Den bekräftar den – som Guillou skriver –“närmast chockartade bild” som han fick under ett besök på Norrtäljefängelset. Och det är ändå 16 år sedan.”

Tittar man flyktigt på den magra statistik som Brå ändå har publicerat så får man inte intryck av att det skulle vara riktigt så illa. Det var nog därför Jan Guillou blev chockad. Anledningen till det är att Brå:s favoritkategori “samtliga brott” knappast är ett bra mått på hur det ser ut i våra fängelser. I “samtliga brott” blandas klotter och snatterier med mord, våldtäkt och rån.

När “Brottsligheten minskar” eller när “Invandrare är något överrepresenterade i brottslighet” är det just “samtliga brott” som det refereras till. Men invandrarnas överrepresentation är mycket större när det gäller vissa brott. Brotten som kan leda till fängelse.

Rån inkl. grovt:
Här har jag (Affe) gjort på samma sätt som i inlägget om “samtliga brott”. Jag matar in överrepresentationen som framkom i de båda Brå-rapporterna 1996:2 och 2005:17, populationsandelarna samt antalet polisanmälda brott för 1987, 1999 och 2011. De två första diagrammen är alltså de båda rapporternas resultat1. Med andra ord, detta vet våra politiker och berörda myndigheter om. 2011 är en framräkning.

Klicka på bilden för större format

Den rosa delen är “normalrepresentationen”. Det vill säga, den andel brott som de folkbokförda med utländsk bakgrund hade begått om de proportionellt sett hade begått lika många brott som svenskarna. Den röda delen visar antalet brott som samma grupp har begått på grund av att de är överrepresenterade. Den gula delen är andelen brott som har begåtts av de icke folkbokförda. Asylsökande, illegala invandrare, turister etc.1

Ja vad ska man säga? Det ser inte så bra ut. Men det kan mycket väl vara ännu värre.

1.Brå-rapporterna 1996:2 och 2005:17 undersökte åren 1985-1989 samt 1997-2001. Åren 1987 och 1999 som jag har valt är “mittåren” i de undersökningarna och borde vara de år som överensstämmer bäst med resultaten.

Ur Guillous artikel

Artikeln som Guillou skrev finns här.

I diagrammet ovan har jag (Affe) överfört resultatet på Malmö 2011.

Malmö är visserligen bara en stad, men det är ändå en ganska stor stad. För personer i de brottsaktiva åldrarna 15-54 år är personer med utländsk bakgrund sedan några år tillbaka redan i majoritet. Skiftet ägde rum 2005. Det kan man utläsa i diagrammet där den rosa delen (160) i den andra stapeln är större än den blå (141). Att titta på Malmö är, åtminstone i det här sammanhanget, som att se in i Sveriges framtid.

Resultatet för Malmö blir inte helt oväntat ännu värre än för hela Sverige. Bara 12.9 procent av rånen begås av personer med svensk bakgrund.

Affes blogg

 • kirre

  Det är bara att gå och läsa uppropslistan i Sthlm rådhusrätt så får man bilden klar för sig. Skall man hitta något svenskklingande namn så får man fan leta.

 • Orregyllensnorre

  Jan, här har du ju dina skyddslingar samlade under ett och samma tak, där kan du och dina mellanösternpolare odla erat USA och Judehat ifred ! Du kanske skulle vilja bli intagen själv ?

 • Carl S

  Jag kan bekräfta detta. Jag gjorde själv en volta på 1 år på en öppen anstalt (dömd till 1,5 års fängelse för ekobrott) 2010. Etniska västerlänningar är mellan 15-25% av dom intagna, vilket även plitarna kunde bekräfta. Jag förvånandes över hur många araber och svarta afrikaner som var intagna. Även folk från balkan (ex-Jugoslavien och Albanien) var kraftigt överrepresenterade, liksom romer. 

 • snickersson

  ok vad ska man säga?

 • SM811

  Nu vill jag att Guillou gör ett nytt besök och kommer med ett nytt uttalande.
  Har det blivit någon förbättring eller är det fortfarande ”svartskallemajoritet”?

 • YOTHI_TARZAN

  Jag fick en uppgift om 92 % på Norrtäljefängelset förra året

 • O_Rolig

  Affe är helt suverän som vanligt. En sann välgörare och vardagshjälte som offrar tid på att sammanställa detta som staten inte vill att vi ska få veta.

 • Pingback: “Rasisten” Jan Guillou « Varg i Veum

 • Sven Olsen – (argdansk)

  En regering med vett och intelligens skulle ju självklart anställa en människa som Affe att köra fram korrekt och icke-vinklat statistik.

  Affes statistiker litar jag på, som de enda! Sifo, och hela det gänget lämnar endast statistisk i överenstämmelse med beställarnas önskemål.

 • NE_Mannen

  Undrar när PK-tomtarna ska totalförbjuda kosmetikaföretaget SCHWARZKOPF !!!? Alltså svartskalle på tyska !

 • kalle008

  Eftersom jag känner väl till de BRÅ-rapporter som Affe hänvisar till så inser jag hur han har gjort, och jag kan bara bekräfta att sådär blir det.

 • snuffid

   Nu är det minst ”110%” som är bakom bom.

 • ledsenfarmor

  Tack Affe, du är helt suverän som vanligt.