Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Expressens Erik Högström skjuter sig själv i foten


PATETISKA EXPRESSEN Erik Högström, en ”journalist” på Expressen – eller vad man nu ska kalla honom, skrev igår en artikel om Kinas censurering av sanningen för sina medborgare. Artikeln är med svenska ögon sett bland det mest patetiska man sett som säkert kan slå ett rekord i både dumhet och hyckleri. ”Kina jobbar hårt för att censurera internet för sina medborgare, och senast ut bland förbjudna ord är ‘sanningen’”, skriver Högström.

”Kina vill uppenbarligen inte att dess medborgare ska få reda på sanningen om vad som händer i landet”, fortsätter artikeln. Man kan nästan tro att Högström skriver om riket Sverige, för det är ju precis likadant, om inte värre, här. I Kina skrivs i alla fall sanningen så till vida att de hymlar inte när invandrare begår grova brott. Polisens insatser är heller inte med några silkesvantar som det är i Sverige.

Den som försöker söka på det kinisiska tecknet för ”sanningen” på landets populära mikrobloggsajt Weibo får upp meddelandet: ”På grund av gällande lagar, regleringar och föreskrifter kan sökresultat för ‘sanningen’ inte visas”, skriver The Telegraph.

Qi Zhenyu, ansvarig för sociala medier på Hongkong-tidningen iSun Affairs, säger till The Telegraph att det inte är säkert hur länge ”sanningen” kommer vara blockerad.

– Det är inte ovanligt, men ganska ironiskt den här gången – man kan liksom inte blockera sanningen.

Qi Zhenyu verkar inte ha uppmärksammat svensk media eller dess politiska styre, för här går det utmärkt att blockera sanningen. I stort sett alla media, med få undantag blockerar och döljer sanningen till i stort sett 100 procent.

När man till och med försöker genom urusel och bottenlåg journalistik få det till att se ut som det är infödda svenskar som begår fruktansvärda brott, såsom terrorism när invandrade MENA och araber kallas för ”svenskar” i media, då finns det noll sanning.

Sajten Weibo är omåttligt populär i Kina och har nära 300 miljoner registrerade användare. Nyheter som har spridits på mikrobloggen har vid flera tillfällen tvingat myndigheterna att agera. Men diktaturen gör allt för att kontrollera sina medborgares nätvanor.

”Diktaturen” i Sverige gör i stort sett samma sak, för så fort en enda invandrarkritisk blogg eller något uttalande görs på Facebook om invandringens konsekvenser, så raderas kommentaren, och vederbörande riskerar både sitt jobb och att bli uthängd som rasist i alla stora media.

– Så fort ett ord upprör dem blockerar de det. Men för det mesta kan man inte förklara varför de censurerar ett specifikt ord, säger Qi Zhenyu.

Precis samma händer på svenska Facebook. Vi har bara de senaste veckorna fått mail om personer som blivit blockerade, konton raderats etc, efter islamkritiska inlägg. Det var till och med en person som blev suspenderad i tre dygn från Facebook för hon hade länkat till ett inlägg på Avpixlat.

Vi hyllar inte Kina och dess kommunistiska styre nu, utan artikeln handlar om Expressens patetiska artikel om att Kina censurerar sanningen för sina medborgare, något som Sverige också säkert ligger topp fem i världen på. Man hade nästan kunnat byta ut ordet Kina i artikeln och ersatt det med Sverige, och det hade stämt in lika bra. Expressen did it again.

expressen

 • http://www.karlskrona.nu/blogg/ Karlskronabloggen

  Som vanligt mycket bra artikel Kapten Krok!

  För mig som mestadels bor i Beijing håller jag med dig om det mesta och censuren i Sverige är betydligt värre än här i Kina.

  Jag brukar säga som så att visst är det kommunistpartiet som styr Kina, men Kina är så långt från kommunism man kan komma.

  Här vet dessutom alla med utbildning att medierna är censurerade, vilket inte är fallet i Sverige där mer än 90 procent av befolkningen fortfarande tror på det som skrivs i de genomcensrurerade gammelmedierna.

  • http://www.facebook.com/mikkieboy Mikkie Kokklo

   Dessutom vet alla med utbildning här hur man genom ett par musklick kringgår censuren. De med utbildning tycker även att de som saknar just utbildning på landsbygden får den info de behöver eftersom de troligen hade misstolkat allt och inget annars och fått spelet. Har man bott ett par år i Kina förstår man

 • ledsenfarmor

  Expressen ska inte yttra sig i detta ämne ang censur. De bedriver det dagligen i mer o mer omfattning.

 • http://www.facebook.com/mikkieboy Mikkie Kokklo

  Vet inte vad jag ska säga … jag bor i Kina …. censuren här är extremt överdriven i västmedia.. orkar helt enkelt inte vidare elaborera på det eftersom det skulle bli en roman ;)

 • Orregyllensnorre

  Journalist i dag, P-lisa eller telemarketinganställd i morgon… Samma status !

  Den i huvudsak pappersbaserade slaskmedian lever på lånad tid !

 • SM811

  Det Erik Högström skriver här och det han har skrivit förut är det bara att konstatera att han inte lever i verkligheten. Finns det inte ett fint ord för personer som lever i sina egna tankar?

 • zelotai

  För att visa hur känsligt det är med sanningen i Sverige så censureras liknande kommentarer så fort DI har en artikel om bostadspriserna i Sverige. (Jag har minst blivit censurerad tre gånger, när jag kommenterat detta ämne, med liknande  kommentarer.)

  ”Priserna på fastigheterna hålls uppe genom att efterfrågan på bostäder ökar med hjälp av ett inflöde av 100000 invandrare varje år som har den finansiellt starkaste uppbackaren av alla, nämligen stat och kommun”

  Enligt DI får man inte konstatera vad som händer när efterfrågan på en sak ökar samtidigt som utbudet inte ökar i samma takt, då invandrare står för efterfrågan via myndigheterna.

  Detta är förmodligen värre än Kina.

  • http://www.facebook.com/mikkieboy Mikkie Kokklo

   Bostadspriserna trissas upp här med, men av helt andra orsaker och dessa är knappast censurerade ;)

 • Andersonszkan

  Han har beskrivit situationen i Kina men hämtat underlaget från Sverige som ligger ungefär på samma nivå vad gäller censur, förtigande och rena lögner.

 • Leikin

  Man måste gnissla tänderna på PK mediernas redaktioner när sanningen om tillståndet i Sverige läcker ut på sidor som Sweden Confidential och Avpixlat. Ett stort tack till medarbetarna på dessa sidor som gör en jätteinsats för Sverige!

 • 585961

  Ja Sverige har blivit den nya diktaturen när all sanning om invandringen och invandrarna ska mörkas och undanhållas de svenska skattebetalarna och domstolarnas ansvarslösa beteende inte får nå ut heller, för då skulle det bli ett ramaskri från Ystad till Haparanda, men förmodligen får dessa PK media snart lägga ned för ingen tror längre på skiten dom skriver, tack SC att vi får veta sanningen i vad som händer i Sverige