Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Bedrägerianklagat invandrarpar kan komma att frias


ASSISTANSBEDRÄGERI Reseförbudet för 39-åriga paret, Tahir Bodaghi och Fereshteh Latif Nejm i Västerås som stått åtalade för grovt bedrägeri i mångmiljonklassen upphävs nu. Det kan eventuellt tyda på att paret kommer frikännas.

Enligt åklagaren har paret felaktigt fått ut drygt fem miljoner kronor under sex år genom att lämna oriktiga uppgifter till Försäkringskassan om behovet av personlig assistans för kvinnan.

Kvinnan ska ha behövt hjälp med bland annat förflyttning och på och avklädning. Maken har varit hennes assistent via ett assistansbolag. Paret har hela tiden nekat till brott och menar att de inte har ljugit om kvinnans sjukdom och behov av hjälp. Västmanlands tingsrätt har hållt rättegång, och domen kommer den 27 juli.

Men redan i måndags beslutade tingsrätten att upphäva parets reseförbud och kvarstaden på deras egendom. Det är ett positivt besked, säger mannens försvarare, advokat Hans Greijer till P4 Västmanland. Jag hoppas att det betyder att tingsrätten kommer att frikänna makarna, säger advokat Greijer.

SR

Västmanlands tingsrätt har åtalat:

 • Tahir Bodaghi 1973-06-22 Smältverksgatan 79 i Västerås
 • Fereshteh Latif Nejm 1973-02-28 Smältverksgatan 79 i Västerås

Relaterat
Assistansbedrägeri på miljonbelopp av invandrarpar

Tidigare klipp

 • Talibananas

  Rätten kanske känner ett tryck att inte ge SD vatten på sin kvarn, eller så att säga underblåsa de främlingsfientliga krafterna, varför ett frikännande vid bedrägeribrottet i detta fall måste till. (: I) Bättre med två fel än ett rätt, eller hur?

 • Hotel_Suecia

  Men hur i h-te kan tingsrätten i så fall anse att hon behöver assistans hon går och jobbar ju som vanlig på dessa bilder. Frias de är det en skandal utan dess like. Det blir bara värre och värre i Sverige.

  • Talibananas

   Egentligen borde sådana här rättsfall vara sekretessklassade, skyddade från den bråkiga allmänhetens insyn, så att rasismen inte får fotfäste i vårt samhälle. Some hell… ; )

  • Jan Ove Allan Malmgren

   Precis, behövs det ytterligare bevis än video? 

  • 585961

    Det sitter dårar i rätterna som inte kan skilja på skit och pannkaka

 • Nordkoster

  Det enklaste att göra för att förhindra detta är att förbjuda nära släktskap eller i övrigt att man inte får ha personliga band till de som utför tjänsterna samt att det måste ske en upphandling. Det är för stora summor för att en upphandling inte ska ske.

  Det kan inte få fortsätta så här med våra skattepengar.

  • Andersonszkan

   Låt Carema ta hand om kärringen så kommer hon att lägga benen på ryggen snabbare än den lame mannen som Jesus botade.

 • BirgittaSvenne

   Nu måste jag skriva, svenskar vad är det för fel på oss ? Vi är inte endast naiva, vi är helt korkade, dålig undervisning i skolan,svar ja, allt från vaggan till graven, svar ja, Jante i full karriär, svar ja, ingen stolthet, svar ja, staten tar hand om fördelar våra skattepengar efter sina behov, svar ja, sunt förnuft, ja säg det, vad är det ??

  • Nybrobo

   Tyvärr så verkar det som att de flesta Svenskar stoppat huvudet i sanden och vägrar förstå vad som händer även om man kan skönja att fler och fler vaknar upp vi har en lång väg att vandra. 

   • BirgittaSvenne

    Ledsamt nog när jag lyssnar på bekanta så tror jag att den långa vägen är ”Dead End Street”. Då är de som jag lyssnar på representativa för den svenska befolkningen, ett så kallat genomsnitt. Det enda som jag kan skönja som oroar är pengar, allt vad ideologi heter,skakar man på axlarna åt.När sista kronan klirrar ensam på kistbotten, då vaknar man, då är det för sent !

 • kirre

  Bara att fortsätta att dränera det svenska socialförsäkringssystemet på pengar.

  Allt åt alla!!

 • http://www.facebook.com/people/Carl-Johan/641563881 Carl Johan

  Varför behöver dom  70.000kr i månaden bara för hon fejkade att sitta i rullstol???? Det är ju 10x mer än dom vanligen hade behövt.

 • 585961

  Ja det går bra att slänga skattepengar  på utsugande invandrare men en allvarligt sjuk SVENSK han eller hon får ingen hjälp fy fan för dårarna som sitter i regeringen och socialförvaltningen och FK som tror på dessa utländska utsugare, ni kan ta och säga upp er från era jobb för ni sköter det inte  på ett ansvarsfullt sätt, ge pengar till svenskar som behöver det , dessa utlänningar får söka hjälp i sitt hemland här är dom inte välkomna dessa skägg med kärringar i tält

 • 585961

  Och återbetalning av felaktigt utbetalt belopp kräver jag som skattebetalare

 • Saxtorparen

  Bra SC följ upp fallet med bild på nämdemän och domare .

 • sprutt

  När domen kommer får vi se hur nämndemän och jurister dömt
  Frikänns dom ber jag till gud att domen överklagas.

 • Pingback: Turk hällde stearin på sin fru för att tvinga till sig samlag « Sweden Confidential

 • Pingback: Invandrarparet som blåste Försäkringskassan på 6 miljoner frias « Sweden Confidential