Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Fortsatt oroligt i Österängen – moped uppeldad igen


En uppeldad moped från ett annat tillfälle

PROBLEMFYLLDA UNGDOMSGÄNG Det fortsätter att vara oroligt på Österängen. Sent på tisdagskvällen fick räddningstjänsten rycka ut till Österängen sedan man fått larm om en brand. Både affärsfolk och allmänheten på Österängen är nu relativt trötta på detta unga ligistgäng som driver omkring och ställer till med bus och problem.

I flera dagar i rad har det nu hänt nya incidenter i området. Väl på plats nedanför Österängens kyrka kunde räddningstjänsten konstatera att det var en moped som brann – igen. Gärningsmännen hann lämna platsen innan polisen och personal från Räddningstjänsten var på plats.

- ”Ett vittne har sett två unga män lämna platsen”, säger Magnus Roman, presstalesman vid jönköpingspolisen. Polisen har upprättat en anmälan om skadegörelse.

Branden är bara en i raden av händelser som ägt rum på Österängen den senaste tiden. Men tidningen Jnytt vill tydligen inte återge vittnets utsago, politisk korrekthet gäller fullt ut som vanligt.

Under de sista dagarna har gänget bland annat hotat en hundägare som sa till ungdomarna att sluta elda på Österängens torg. Det slutade med att hans blev sönderslagen, som vi skrev om här.

En affärsinnehavare berättar:

- Vi står helt handfallna när det kommer in ett gäng på 10-15 ungdomar och börjar stoppa på sig saker i fickorna. Det är inte lätt att göra något om inte polisen är på plats. Något måste hända omgående. Annars kan det här urarta helt och hållet, säger en person som arbetar i en affär i området.

Mikael Ehne, chef för akutsektionen vid Jönköpingspolisen.

- De här ungdomarna är inte på något sätt anonyma utan vi vet vilka de flesta av dem är. Vi tar tag i det här problemet omedelbart och redan idag kommer vi ha högre bevakning på Österängen. Samtidigt är det semestertider även för polisen och vi har begränsade resurser. Men så ser verkligheten ut.

Mikael Ehne ignorerar inte problemet.

- Nej, jag har förståelse för om affärsfolk och boende i området är förtvivlade. Vi har kontakt med socialen och arbetar långsiktigt. Vi får ofta frågan varför polisen inte gör något, men när vi tar någon måste det hålla för ett eventuellt åtal också. Det är viktigt att bevisningen håller. Samtidigt tycker jag att det är bra att allmänheten reagerar som de gör. Den här killen som fick sin bil sönderslagen häromdagen gjorde helt rätt när han belyste problemet.

En del av ligisterna ska vara födda 1998.

- Det kan finnas killar i 13-14-årsåldern och upp till 20 år, säger Mikael Ehne.

Killens bil som slogs sönder häromdagen av gänget

Relaterat
Ungdomsgäng i mångkulturella Österängen sätter skräck i området

jnytt

 • j_london

  Mikael Ehne är en politiskt korrekt nolla, som borde ha så pass mycket vett och förstånd att omdelbart lämna in en avskedsansökan och lämna polisen.

  Sådana korrumperade skitstövlar har inte inom polisen att göra. Han skulle eventuellt göra mycket bättre nytta genom att klippa kommunens gräsmattor…

  • Antiallt

   ja inte har han alla indianer i kanoten det är ju ett som e säkert

   • j_london

    Just precis!

    • Antiallt

     och Magnus Roman (polisens presstalesman) han skulle man ju kunna göra ett ploopers program om , som när han sa att nej på Råslätt är inte mkt invandrare det bor ju 7% svenskar där ;)

     2500 lägenheter där ute i snitt 3pers/lägenhet och 7% svenskar, nej det är inte mkt invandrare hahaha

     • j_london

       Det känns som om Mikael även får ta hand om lövräfsningen i parken… efter att han klippt gräset!

 • YOTHI_TARZAN

  Konstigt den senaste tiden har man eldat mopeder i Uppsala – annars tycker dom att det är kul att elda upp bilar