Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Zigenskor kände sig kränkta på Willys i Södertälje


ROMERNAS ÅR Det var i tisdags förra veckan som Aila Åkerlund och Maria Palmros skulle handla mat på Willys tillsammans med sina barn. Maria betalade sin mat kontant, och fick ett kvitto på varorna. När Aila skulle betala sin mat räckte hon över en rekvisition från Socialtjänsten, skattebetalarnas pengar, som skulle bekosta maten.

Kassörskan hade aldrig hanterat en sådan lapp förut, och gick då för att hämta en kollega. När hon kom tillbaka hade hon mycket riktigt kollegan med sig, men även en väktare. De trodde att vi skulle stjäla maten.

Maria som betalat kontant bestämde sig då för att vänta i bilen och började gå mot utgången tillsammans med sina barn. Hon blev då stoppad av väktaren. Han drog tillbaka vagnen till kassan och sa att han inte tänkte släppa ut någon av oss. Men ingen av oss hade gjort något fel, vi handlade bara mat, säger Aila.

I två timmar hölls de båda kvinnorna kvar i butiken, framför kassorna. Barnen började gråta och tyckte att väktaren var obehaglig. Marias äldsta son vågar inte gå in i butiken i dag, han tycker att det är läskigt.

Att väktare följer efter dem är ingenting ovanligt, berättar Aila. Det gör de ofta när de är i affärer och handlar. Jag vet att det är för att vi ser romska ut. Det räcker med att vi ser ut som zigenare för att bli misstänkta.

Efter en stund blev polisen kallad till butiken. En polisanmälan upprättades samma kväll och rubriceras som ”hets mot folkgrupp”. Kvinnorna tänker även driva frågan till diskrimineringsombudsmannen, DO.

LT

 • Andersonszkan

  Ja vad förvånad man blev över den sista meningen – här ställer ett antal butikspersonal upp för att hjälpa dom och så slutar det med polis och DO-anmälan.

 • Bengt Lundstrom

  Zigenare består av olika stammar. De på bilden förefaller vara finska, även om de har svenska namn. Ända sedan de fördrevs(?) från Norra Indien av muslimska härskare, har de fortsatt med sin kriminella ”kultur” i de länder de tagit sig till. Även om de skulle få ett eget land att hålla till så är de för lata för att anstränga sig frånsett enstaka undantag. Där skulle de ju kunna stjäla av varandra. Att organisera sitt liv på livslång bidragsförsörjning är ingenting annat än stöld. Men nu hoppas de troligen att problemen med de de nykomna somalierna skall avleda intresset för dem? Varför placerar man inte zigenarbarnen på barnhem, men INTE hos zigenska(?) familjer och dem själva i arbetsläger där de tvingas jobba för maten? Det ”får” ju vi andra göra till 75 års ålder om man skall tro Regeringen Reinfeldt…  

  • Gere

   Korrekt, damerna tillhör gruppen Kaale, eller finska zigenare.
    
   Dessa har traditionellt svenskklingande namn, en kvarleva sedan det ansågs ”fint” att tala svenska i Finland.

 • Nordh

  Zigenare är ändå det minsta problemet, dom småsnattar lite här o lite där. Blir dom angripna försvarar som sig men en kniv. Men de är ett ganska harmlöst folk som är en liten minoritet. Jämfört med grottmänniskorna som kommer hit och ställer till sattyg och kräver mer o mer av oss skattebetalare. Egna skolor, kyrkor, minareter, lokaler, pengar, lägeneter och fan vet allt…  Dessutom ger dom sig på och bränner ner skolor, bilar och hus för oskyldiga människor. Attackerar polis och räddningsväsendet… mördar, stympar, våldtar och förtrycker kvinnor och barn FY FAAAN vilka jävla svin!

 • http://misslyckande.wordpress.com/ Misslyckande

  Varför får vi aldrig höra – varför bära festklänningar varje dag?

  • Bengt Lundstrom

   Festklänningar? Jamen Livet skall – eller borde – vara en arbetsfri fest. Att arbeta är ett straff. Synpunkten finns beskriven redan i Första Mosebok då Adam & Eva blev fördrivna ur paradiset och blev tvungna att arbeta i sitt anletes svett!

   • http://misslyckande.wordpress.com/ Misslyckande

     När jag gjorde arbetsträning på ett ställe såg jag en zigenare i festklänning. Det hon gjorde va att sy.

    Undrar vilka andra yrken de skulle kunna tänkas klara av i den utstyrseln?

    Vissa jobb kräver tex uniform, säg postuniform. hur ska zigenarna göra där?

    Undrar hur stort krav de har att inte tvingas till jobb pga klänningen?

   • 585961

     Det ryms mycket tjuvgods i de kjolarna , jag har sett helt otroliga  exempel , dom får skylla sig själva

 • Orregyllensnorre

  Ett sätt att lösa problemet är att betala med egna ihoptjänade skattade pengar…

 • västeråsaren

  Så efter en rejäl penning från DO (läs:oss skattebetalare) kan hon ju betala kontant nästa gång.

 • Sven Olsen – (argdansk)

  Om dessa nu är så oskyldiga är det ju tråkigt för dem, men tyvärr – de har skenet mot sig, och om de envisas med att gå traditionellt klädda, så kommer sådant att hända ofta.

  Självklart skall DO ha strikta riktlinjer för när de skall acceptera hets mot folkgrupp, vilket detta inte är, det är butikernas rätt att skydda sig mot eventuella stölder – och om de betalar ut något för att butikens personal gör sitt jobb, då skall DO läggas ner med omedelbar verkning.

 • snuffid

  Det här har ju blivit ett sätt för dom att tjäna pengar på ett ”ärligt” vis.

 • per vallon

  Hoppas Scarface råkar ut för samma behandling.
  Fy fan för människor utan empati (kunskap att sätta sig in i en annans situation)

  • scarface_sweden

   Ja, tänk er mig i romsk klädsel med en skylt på ryggen där det står att ”romer snattar aldrig”. Det vore inte illa va?

 • snuffid

  Ett tjuvpack måste man hålla ögonen på det får dom finna sig i.

 • http://armamodersvea.blogspot.com/ Bo Ålander

  Visserligen är det faktum att zigenare stjäl allting som inte är noga fastspikat men det jag reagerade mest på var att en kassörska på Willys, dessutom i Södertälje inte vet hur en soc-rekvisition ser ut…

  • O_Rolig

   Ja, det borde ju komma tidigt i grundutbildningen i butiker i vissa områden…

 • Lars Å Månsson

  Varför har alla affärsidkare en sådan rädsla för dessa ”stackars” Zigenare ??
  I detta fall borde väl deras svensk-klingande namn,ha varit garanti för att båda var oskyldiga..denna gång !! När det nu drabbar en lokal med Axfood som ägare,lär DO ha möjlighet att döma ut ett rekordstort skadestånd !!

  • Jan Ove Allan Malmgren

   Ja du. Om vi resonerar så kan vi ge alla som olagligt befinner sig i Sverige ett svenskklingande namn. Problemet är därmed löst.

   Det har faktiskt hänt tidigare, att invandrare fått byta till mer svenskklingande efternamn. Många av de balter som invandrade till Sverige efter andra världskriget fick nya svenska namn. Inte alla men ett stort antal.Detta har en invandrande (efter andra värkldskigets slut) fd kollega berättat för mig. 

 • 585961

  Som man bäddar får man ligga, har ni inte fattat det era utsugare och lär er att försörja er själva  eller res tillbaka  dit ni hör hemma och ARBETA eller svält era lata apor

 • http://www.facebook.com/people/Morgan-Olsson/100002953338221 Morgan Olsson

  Lägg ner DO !!!

 • Jahaja

  Väldigt oseriöst att Sweden Confidential lägger in personliga åsikter i artikeln oavsett om det är sant eller inte. Det får mig att ta innehållet väldigt oseriöst då det lackar objektivitet. Låt sånt hamna i kommentarer istället.

  • Jan Ove Allan Malmgren

   Du ser samma sak i fekaliepressen.

 • Oberst

  Varför finns zigenare? Tillför de något positivt till det svenska samhället?

  • Jan Ove Allan Malmgren

   Zigenare har varit allmänt hatade sedan urminnes tider. På 1200-talet slängdes dom ut från Indien. Samma orsak som idag. Dom arbetade inte och dom stal som korpar. 30 generationer senare har dom inte förändrat sitt leverne över huvudtaget. Varför vill man prompt hylla detta med ett Zigenarår i år? Jag fattar nada. 

 • Jocke

  ush vilka fega rasister vi har i Sverige! jag skäms över att ha er som landsmän =/

  • Erik

   Det är bara att du flyttar. Finns ju zigenartäta områden i Europa där du säkert kan känna dig hemma. Men det är du väl för feg för?

  • Jan Ove Allan Malmgren

    Det gör ingenting. Jag skäms över att du är landsman till mig. 

 • Sissoko

  Världens otrevligaste personal sitter bakom kassorna i willys södertälje, har ej upplevt ett bemötande som deras, respeklösa fårhuvuden.

  • Erik

   Med tanke på klientelet som handlar på Willys i Södertälje så är det fullt förståeligt att personalen har svårt att visa någon glädje.

 • Johan

  Nu tycker jag denna tidningsnotis var lite fel av Scarface att lägga ut i favör el vad man ska säga för det svenska, står inte dom gjort något fel inte ens när polisen kom blev de anklagade för något brott, Sorry denna gång kan jag inte skriva p.g av vad han lagt ut utan mer på egna iakttagelserav de Sverige förstörande råttorna som lever på våra generations samlade rikedomar som snart inte finns kvar längre utan mer och mer börjar likna botten på en kakburk, vad händer då? Råttorna tar sig vidare för att frodas i en ny kakburk på någons annans bord. liksom min beskrivning av råttor ovan funkar även zigenare och fler andra invandrare kommer likt dom inte gilla Sverige när de inte finns några pengar man längre kan få, de vill kan och tänker inte göra mer än nödvändigt för att få pengar el mat på bordet därför inte olikt deras dna sammansättning.

 • Oxis

  Ser romska ut! Ja, man ser tydligt att det är finska zigenerskor. Både utseendet och klädseln! Som infödd svensk tanta skulle jag aldrig klä mig så eller ha sådan frisyr, inte heller skulle en äkta finska ha sådana kläder eller frisyr.

 • Pingback: Kvinnor lät sina barn stjäla i Södertälje « Sweden Confidential