Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Kurd misshandlade och hotade sin 17-åriga fru när hon vägrade sex


KÄRLEKENS RELIGION På måndagen kom domen mot 28-årige Ayad Abdulchabar från Borås som vid upprepade tillfällen under våren misshandlat och dödshotat sin 17-åriga fru. Han har bland annat slagit och knäat henne vilket resulterat i blåmärken och svullnader. Han anklagade henne för att vara otrogen då hon varit i skolan eller med vänner.

Hon var mycket rädd ty i hennes hemland, Irak dödar man en kvinna som är otrogen. Nu döms Ayad Abdulchabar till skyddstillsyn med samhällstjänst för misshandel och olaga hot.

Enligt domen kommer båda från den Kurdiska delen av Irak. Målsäganden har berättat om en svår uppväxt. Hon blev ofta misshandlad av sin far. Hon var 12 – 13 år när hon träffade Ayad Abdulchabar utan föräldrarnas vetskap. När hon var 13 år gammal flydde hon med Ayad Abdulchabar på grund av att fadern ville gifta bort henne med en äldre person.

Hon och Ayad Abdulchabar är gifta sedan 2008 utan föräldrarnas tillstånd. Fadern har hotat att döda henne han har försökt utsätta henne och Ayad Abdulchabar för ett angrepp, i Irak. Han har tidigare dödat hennes syster.

När hon var 14 år blev hon gravid och födde 2009 en dotter. Tillsammans med Ayad Abdulchabar och dottern kom hon till Sverige sommaren 2010. Familjen fick permanent uppehållstillstånd i maj 2011. Deras barn har omhändertagits, och under våren har flickan bott själv på ett boende.

Även Ayad Abdulchabar har berättat om en besvärlig uppväxt. Han klarade sig ensam i Bagdad från tolv års ålder då han tidvis bodde på gatan. Han hade ett kraftigt alkoholbruk från tio års ålder till för några år sedan. Han bär på traumatiska minnen av krig.

Relationen mellan de båda har växelvis varit bra och växelvis våldsam. I förhör berättar målsäganden att hon kommit hem sent på kvällen. Hon var trött och hade mens när Ayad Abdulchabar ville ha sex. När hon nekade ska mannen ha ilsknat till, slitit henne i håret, knäat henne i underlivet och dunkat hennes huvud i väggen.

Senare i maj när hon hade flyttat hade Ayad Abdulchabar, trots kontaktförbud, kommit till hennes lägenhet och ropat ”hora, jag vet vad du gör” genom brevinkastet. Dessutom ska han ha skickat flera sms som innehöll dödshot.

Ayad Abdulchabar säger enligt domen att han trodde att hon var otrogen, men nekar samtidigt till att han ska ha varit hotfull. Det var efter den händelsen som flickan bestämde sig för att polisanmäla.

Ayad Abdulchabar döms för misshandel och olaga hot till skyddstillsyn och 100 timmars samhällstjänst. Han ska även få vård för sina psykiska besvär samt betala 16 000 kronor i skadestånd till flickan.

Han frias från misstankarna om grovt kvinnofridsbrott, då kränkningarna enligt domslutet inte varit tillräckligt upprepade för detta.

Noterbart:
BT säger fru utan ålder, SVT säger 17-årig flickvän i artiklarna.

Borås tingsrätt dömer:

 • Ayad Hamid Abdulchabar 1984-06-10 Solvarvsgatan 77 i Borås, Medborgare i Irak med tolkbehov på kurdiska. Till skyddstillsyn med samhällstjänst 100 timmar för misshandel och olaga hot. Ayad Abdulchabar förekommer under tre avsnitt i belastningsregistret. Han dömdes den 8 juni 2011 för brukande av falsk urkund till villkorlig dom och böter. Han är till och med den 31 december 2012 underkastad kontaktförbud i förhållande till ex-frun.

Eva Smerling Winman tillerkänns ersättning av allmänna medel med 100 469 kr. Emil Löfström tillerkänns ersättning av allmänna medel med 39 729 kr.

 • Mål nr B 1352-12

 

 • Bajen666

  Hallå Fi var är ni …eller du din Batikhäxa Gudrun…här var det jämnställt så det förslår ..!

  SD 2014.

 • Andersonszkan

  ”Han frias från misstankarna om grovt kvinnofridsbrott, då kränkningarna enligt domslutet inte varit tillräckligt upprepade för detta.”

  Naturligtvis blir han friad; när en berikande muslim ilsknar till för att hans minderåriga fru inte vill ha sex pga mens och sliter henne i håret, knäar henne i underlivet och dunkar hennes huvud i väggen och skickar dödshot med SMS, då handlar det inte om grovt kvinnofridsbrott utan om ett liet extra glödande kärleksgbabb – något som vi kulturlösa barbarer inte förstår oss på. En svensk tråkig man hade väl plockat fram dammsugaren istället och gjort lite nytta och låtit frun ta igen sig.

  Är alla invällande berikande muslimer bara hälften så lytta som det här paret så tror jag att Sveriges undergång kommer att inträffa redan om 20 år – inte 30 som jag har förutspått tidigare.

 • svennebanan1963

  Som svar till bajen666:
  De är nog på kongress,där det dryftas hur kvinnoförnedrande och mansdominerat det är på toaletter,när männen inte fäller ner locket.

 • http://www.facebook.com/people/David-Ström/100000686312882 David Ström

  Dessa Kurder är bra på att utmärka sig när det gäller dåliga nyheter.

  • http://twitter.com/Jiyan96Kurd Kurd

   Detta är inte sant du kan inte dra alla över ett streck. Ni svenskar  är mest kända för våldtäckt.

 • diedummenschweden

  Vilken fin och berikande kultur vi fått in.. ;-)

 • http://www.facebook.com/people/Maria-Lindstrom/630692648 Maria Lindström

   Vänta nu…. om hon är under 18 år…. och han en jäkla bra bit över 18 år…. Finns det inte något som säger ”automatisk” våldtäkt här? Eller har jag fått allt om bakfoten.. gäller det bara när någon är 18+ och har sex med någon som är under femton år?