Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Den rumänske fasadklättraren blev omhäktad


ZIGENAREVARNING Den 24-årige rumänske medborgaren som misstänks vara den fasadklättrare som begått flera grova stölder i Falun och Östersund omhäktades under måndagen vid Östersunds tingsrätt. Åtal ska nu vara väckt senast den 23 juli.

Tidigare var han misstänkt för två fall av grov stöld och häleri, men nu har ytterligare sju fall lagts till misstankarna. Dessutom misstänker åklagaren att hans 16-årige lillebror också begått flera av stölderna. Det sista jag hörde var att totalt 24 fall av inbrott utreds, säger åklagaren Emil Westlin.

Bröderna ska ha klättrat upp längs fasaden på husen och tagit sig in genom öppna balkongdörrar och stulit främst datorer, kontanter, smycken och mobiler.

Åklagare ville få även 16-åringen häktad, men tingsrätten i Östersund avslog den begäran med motiveringen att han redan befunnit sig på fri fot en tid. Att det krävs synnerliga skäl för att frihetsberöva en så ung person och att han redan haft tid att både undanröja bevis och samråda med andra den tid han varit fri. Han har däremot anmälningsplikt hos polisen och reseförbud vilket gör att han inte får lämna Östersund.

DT

SR

  • Andersonszkan

    Finns det inget zoo i Jämtland där dom här humanoiderna kunde få jobb och visa upp sina medfödda talanger i klätterkonst?

  • ledsenfarmor

    Stäng in dem, och kasta nyckeln.