Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Somaliska föräldrar dömda för barnmisshandel


BARNMISSHANDEL Föräldrarna till åtta barn i Borlänge, Jamila Ali och Mohamud Ali döms nu till fängelse. Deras äldste son har lidit av ätstörningar och när han inte har kunnat äta har han utsatts för slag och straff. Han har sedan inte fått gå på toaletten för att kräkas utan har i stället gjort det i sitt rum. På grund av att han kräkts i sitt rum finns där nästan inga saker alls förutom sängen.

Vid ett tillfälle under sommaren 2011 skulle han lära sig ett stycke ur Koranen och lärde sig inte detta tillräckligt snabbt enligt pappan. Pappan slog honom då med händerna och med ett skohorn.

Han har i perioder haft problem att äta och har ofta kräkts efter maten. Flera sjukhusbesök har inte lett till någon korrekt diagnos. Han har även haft det svårt i skolan. Det var efter att han ertappats med snatteri i februari 2012 som historien rullades upp, i förhör med polisen. Pojken har sedan dess bott i familjehem. En polis som följt med till bostaden efter snatteriet vittnade om hur pojkens syster vädjat till henne att inte berätta något för föräldrarna, eftersom de ”slog honom sa hemskt”.

Mamman och pappan förnekade misshandeln. Jamila Ali och Mohamud Ali har samstämmigt berättat att de aldrig har slagit sin son utan i stället att de har en bra relation till denne. De har dock instämt i att Jamal under perioder haft problem med att äta men hävdat att de aldrig tvingat denne att äta upp maten utan i stället bara lagat mat som denne velat ha. För några år sedan började Jamal ljuga om när denne slutade skolan.

Det kom även rapporter från skolan om att Jamal inte gjorde sina läxor och inte vidarebefordrade information från skolan till föräldrarna. De har då talat om för Jamal att det är viktigt att passa tider och att sköta sina åtaganden. Det har dock aldrig lett till några konflikter. De har ibland också lockat med att köpa saker till Jamal och de övriga barnen för att de ska göra som de säger.

Mamman ska enligt pojken, när han inte kunnat äta, ha slagit honom med en radiosladd, på kroppen och huvudet. Hon har även en gång skurit honom med en kniv när han försökt skydda sig med händerna. Hon har sagt till honom vid flera tillfällen att hon inte gillar honom och att han borde lägga sig framför tåget.

Pappan har bundit honom med hopprep och slagit honom med radiosladden, sparkat honom och slagit honom med knytnävarna i huvudet. Pojken har förbjudits att träffa sina vänner, och att vistas i vardagsrummet. Han har också utsatts för andra straff.

Tingsrätten bedömer berättelsen som trovärdig. Pojken har kunnat tidsmässigt återge när händelserna inträffat, kunnat berätta detaljer från varje tillfälle och utan tvekan svarat på kontrollfrågor. Rättsläkarundersökningen intygar att pojkens ärr pekar på misshandel med en sladd.

Falu tingsrätt dömde dem till tio månader respektive ett och ett halvt års fängelse för grov fridskränkning. De döms även att betala 50 000 respektive 60 000 kronor i skadestånd.

DD

Falu tingsrätt  dömer:

 • Mohamud Hassan Ali 1975-01-05 Kornstigen 9 i Borlänge, Medborgare i Somalia med tolkbehov på somaliska, till fängelse i 1 år 6 månader för grov fridskränkning.

Anders Karls tillerkänns ersättning av allmänna medel med 31 025 kr. Kostnaden för den offentlige försvararen ska stanna på staten.

 • Jamila Abdullahi Ali 1973-09-24 Allfarvägen 69 i Borlänge, Medborgare i Somalia med tolkbehov på somaliska, till fängelse i 10 månader för grov fridskränkning.

Linda Nyström tillerkänns ersättning av allmänna medel med 28 750 kr. Hans Carlsson tillerkänns ersättning av allmänna medel med 22 810 kr 50 öre. Kostnaderna för den särskilda företrädaren och den offentlige försvararen ska stanna på staten.

 • Mål nr B 681-12

Noterbart
Av utredningen framgår att pappan kom till Sverige år 1997, mamman år 2003 och äldsta sonen år 2005. Ofta när det gäller somalier bor de på olika adresser. Kostnaden för tolk framkommer inte i domen.

 

 • http://www.freesweden.info/blog vinterbadaren

  Importerad inavel. Folkets dom kommer en dag att bli mycket hård mot högförrädarna inom 7-klövern!

  • Bajen666

   Sju(k)-lövern..som nån skrev..!

   SD 2014.

 • kirre

  Såna här händelser bör påföras kostnader för invandring. Polisutredningar, åklagare, advokater och domstolar är inte gratis. Någon skall betala och det är du skattebetalare.

 • Mariah_Magdalena

  Och har han 4 fruar, sitter de alla 4 med var sin lägenhet – var och en med sina barn, medan patriarken själv har en egen, så han inte blir störd av barnskrik och praktiska problem.
  Inte så konstigt det saknas hyreslägenheter till svenskar.

 • Jan Ove Allan Malmgren

  Vad f-n är det skapar dessa empatilösa monster? Saknas det tillräcklig intellektuell förmåga för att förstå vad som är rätt eller fel eller blir dom våta i brallorna varje gång dom slår ett barn? Slå ett barn, det är f-n i mig lika modigt som att upprepade ggr sparka en medvetslös i huvudet. Men det är dom bra på dom här lågpannande islamska dräggen! Jävla paria, man skulle banka skiten ur dom!

  Snälls SC, sätt ut datum och plats när dom muckar från kåken. Jag är säker på att det finns många som skulle vilja prata med det här packet. Kanske man kan hoppas på att dom etniska svenskarna knyter nävarna utanför fickorna den här gången?

  Vad är det dom lever efter förresten? Öga för öga, tand för tand? Okej, vi kan visa vad som ligger i den betydelsen.

  Nu får Malmgren gå och ta lite lugnande så han hinner lugna ner sig tills nästa äckel presenteras här på SC. Det dröjer väl max tio minuter. 

 • snuffid

  Islam måste krossas från grunden ( handgripligen ).

  • islamisbeautiful

   va fan har islam o göra med det här..slut skriva skit ..and have some respect 

 • Snurpan

  Här är ett exempel på varför vissa personer vill ha hit såna här invandrare…dom tjänar grova pengar på deras brottslighet och säkrar därmed sin ekonomiska trygghet.

  offentliga försvararen 31025 kr
  Linda Nyström,  28750 kr
  Hans Karlsson 22810 kr
  de två sistnämnda tolkar jag var särskilda företrädare (?) eller?

  Pengarna betalas av skattebetalarna och det kommer väl gälla skadeståndet också på 50 – 60 000 kr…för jag förmodar att dom inte har några pengar till det heller

  Frågan är sedan hur mycket Jamal kommer kosta oss skattebetalare…ingen blir väl normal efter en sådan behandling…så det lär ju dra iväg där med.

  Fy sjutton!

 • Leikin

  Somalierna kommer från en våldskultur och vad som här skett är en mycket lten sak i jämförelse med vad som försigår i fråga om våld i deras eget land. Undrar för övrigt vem som skall ta hand om åtta barn under deras fängelsetid och vad detta kommer att kosta svenska skattebetalare.

 • clust

  Psykopater som skapar psykopater. När ska cirkeln brytas? Tycker självklart synd om pojken som levt under sån misär, men tyvärr är nog chansen för att han kommer bli störd rätt hög och det kommer visa sig när han blir äldre. Att växa upp med kärlekslösa föräldrar bådar inte gott. Är det konstigt att det ser ut som det gör i världen och i Sverige när en viss typ av folkslag inte kan visa sina barn kärlek och uppfostra dem korrekt?

 • SM811

  Behov av tolk efter 15 år i Sverige.
  Ytterligare 27000 är på väg, ”integrerbara”,  mycket svårt.

 • Brossan

  Fulmedia förnekar sig inte. Intrycket av att det rör sig om en svensk
  GM, förmedlas av DT som lagt upp en bild på förloppet.
  http://www.dt.se/brottsplats/1.4873793-slog-och-band-sonen-doms-till-fangelse

 • boonkaan

  satans svin, och forbannade lakansklädda folkslag. Blir så forbannat att jag inte vet vad jag ska skriva. Utvisa dom jävlarna och låt dom stenas till doeds. 

 • http://swedenconfidential.info/ Kapten_Krok

  Du verkar ha skolkat från SFI…