Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Zigenare och arab dömda för brutalt rånmord


Den 15 juni väcktes åtal i det uppmärksammade fallet där två äldre kvinnor brutalt överfölls och rånades i Adolfsberg i Örebro i oktober 2011. Zigenaren, Angelo Petersen 44 och araben Mohamed Abdurisag Suleiman Yusuf 24 stod åtalade för grovt rån. Kvinnorna bakbands och misshandlades mycket svårt.

Zigenarna slet ur kvinnornas tandproteser och sparkade dem i ansiktet. Maria Kaharascho 77 år, avled delvis av sina skador på sjukhuset. Rättegången mot de två åtalade är avslutad och Örebro tingsrätt har meddelat domen. En tredje person, zigenerskan Sonja Britt-Mari Bianka Knutsson, 680123-506*, misstänktes för delaktighet och åklagaren hoppades få henne fälld, men hon friades.

En fjärde och femte person misstänks vara inblandad i det grova rånet, men en av dessa finns i Holland och har inte utlämnats till Sverige, tack vare att Holländska polisen “tappade bort” honom, trots att han satt hos polisen. Den sista personen är okänd, men förmodligen zigenare. Även rånoffren var av zigensk börd.

Zigenarna kom över en och halv miljon kronor. De är båda bosatta i Örebro, men Angelo Petersen är skriven i Göteborg (bidragsfusk?). Enligt åklagaren Anna Maria Larsson var Angelo Petersen lika delaktig i rånet, trots att han satt i bilen, som de andra två och därför åtalas även han för grovt rån. Det är en av männen inne i huset som alltså är på fri fot ännu.

 • Petersen ANGELO Jozo, 680510-9318, Helgeredsvägen 22, Göteborg. För medhjälp till grovt rån till två års fängelse.
 • Yusuf MOHAMED Abdurisag Suleiman, 880611-4578, c/o Aweys Abdi, Balladsgatan 17 A, Örebro (finns ingen adress på ratsit). För Grovt rån till sex års fängelse. De ska solidariskt betala skadestånd på drygt en miljon kronor till dödsboet jämte ränta på beloppet enligt 6 § räntelagen.
 • Försvarare: Leif Silbersky
 • Mål nr B 5718-11 Häkningsframställan och tingsrättens dagbok finns härhärhär och här.

 • borttaget av moderator

  Försvarare: Leif Silbersky…Hoppades Sill3n på att detta skulle vara ett ”högprofil” ärende? Tji fick han …Det var fel.

 • Suecia_Libertas

  Tragiskt med de låga straffen.

 • Andersonszkan

  Zigenarna drar sig inte för att råna och slå ihjäl varandra – pengar luktar inte tycker dom väl.

 • Manne

  Har ni några bilder av dem?

 • http://www.facebook.com/people/Kam-Asshfucpig/100001319584379 Kam Asshfucpig

  Skönt att Zigenaren dödar Zigenare , det var ingen rasism i detta vidriga dåd. Och blir någon förvänad  , när en Zigenare sniffar pengar ? Han dödar sin far å mor också omgående.

 • Pingback: Häktade zigenare och arab i rånmordet mot äldre kvinnor släpptes « Sweden Confidential