Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Svenska gruppvåldtogs i Grekland – fängslades själv


GRUPPVÅLDTAGEN Svenska Elin anmälde att hon utsatts för en gruppvåldtäkt på en grekisk semesterö. Då blev hon själv anklagad för att ljuga – och fick tillbringa natten på polisstationen. ”Poliserna behandlade henne som en kriminell”, säger Elins väninna. En svensk kvinna i 20-årsåldern, var på semester på en ö i Egeiska havet utanför den grekiska kusten.

I måndags kväll skulle hon gå ut och ta en drink tillsammans med en väninna och hennes pojkvän. På klubben träffade vi en tjej som Elin träffade första kvällen hon var här. Hon var i sällskap med fyra grek-vänner som var på besök från Thessaloniki. Vi tog en drink med dem, säger Elins väninna.

Efter ett tag bestämde sig tjejen och de fyra grekiska killarna att gå vidare. Elin, väninnan och dennes pojkvän följde med, men eftersom väninnan och pojkvännen skulle arbeta dagen därpå frågade de Elin om hon ville följa med eller om hon tänkte stanna. Hon ville stanna och följde med det grekiska sällskapet eftersom hon ”kände” tjejen i sällskapet.

Klockan fem stängde klubben och Elin erbjöds skjuts hem av en bartender hon mött tidigare. Men i stället för att köra hem henne körde bartendern till sin lägenhet, och där väntade de fyra männen från klubben. De drog upp henne i lägenheten och drog av henne kläderna. De höll fast henne i håret och armarna och tvingade henne till oralsex. Grekerna kränkte henne även sexuellt och samtidigt pekade de på henne och hånskrattade.

Elin lyckades efter den utdragna förnedringen ta sig till båten där hennes väninna och hennes pojkvän bodde. De satte på henne en tröja och sedan åkte vi direkt till polisen. Några timmar senare satt grekerna hos polisen på stationen.

Elin fick berätta för polisen flera gånger vad som hade hänt. Poliserna uppmanades att göra ett salivtest på Elin för att säkra bevis – något som viftades bort av polisen. Senare kom chocken, de fem grekerna hade gjort en motanmälan där de hävdade att Elin ljög, och hon fick tillbringa natten på polisstationen.

I ottan därpå fördes Elin gråtande och upprörd i handfängsel till en stad på fastlandet. Hon skrek och frågade vad de höll på med, men poliserna sa bara att det var högre order. I förrgår hölls häktningsförhandlingar. Enligt grekiska medier är de misstänkta männen mellan 20 och 22 år gamla.

– De här killarna har jättemycket pengar. Elin är rädd för vad som ska hända, hon fruktar att de ska gå fria och att de ska komma tillbaka till ön, säger väninnan.

Domstolsförhandlingarna fortsatte under fredagen. Elin har fått hjälp att skaffa advokat av sin väninnas grekiske pojkvän, och UD bistår med en tolk. Linn Duvhammar på UD:s pressjour bekräftar händelsen.

– Det vi kan säga är att hon natten mellan 2 och 3 juli har utsatts för ett övergrepp och att det har varit någon form av domstolsförhandling. UD och ambassaden i Aten har varit i kontakt med hennes familj, så mycket mer kan jag inte säga, säger hon.

Fotnot: Elin är fingerat.

AB

 • Andersonszkan

  Thessaloniki kanske man ska passa sig för – dom försöker rädda sin urusla ekonomi genom att satsa på judiska och turkiska kulturturister samt en egen lokal TV-kanal som bara ska sända porr. Då undrar man ju om porren är kosher och halal eller om det handlar om andra målgrupper vad gäller porren.

  Lite OT kanske men det som den stackars tjejen råkat ut för är inte alls ovanligt i Grekland – att det blir dom utländska brottsoffren som drabbas värst av den grekiska ”rättvisan”. Här i Sverige är vi ju vana vid det omvända förhållandet.

  • walborg

   Äntligen visar sig den Rosa Pudeln.. :)

   • Andersonszkan

    Hej Walborg – kul att se dig här.

    Jag har tagit en timeout från debattSVT och hittat denna fantastiska blogg som jag har följt från start – skönt med en blogg där inte varannan kommentar suddas utan rimlig anledning.

    Titta in här ibland – dina spännande och unika erfarenheter från Saudi och andra MENA-länder borde komme fler till godo.

    Ha det bra :)

 • Bhoman

  Förr kunde vi uppmana våra barn att aldrig prata med främlingar .
  Gör vi det idag skriker någon direkt RASIST !!!
   

 • Buttington

  Frågan är om det var greker eller ”greker”.

 • Afrikanen

  Hon följer med fyra kåta greker när hon är berusat. Radikal femenistmen har gjort att tjejer tror att de är killar. Svenska tjejer tänker som män. Fan va sjukt att följa med främlingar efter att ha berusat sig på alkohol & droger

  • En vän.

   Vem sa att hon var berusad eller använt droger? Dra inte alla över en kant.
   Hon följde med sin kvinnliga vännina och männen var vänninans vänner, ingenting verkader suspekt med dem.
   Och bartendern – hade ett gott rykte på ön och folk pratade bra om honom, det hade dem försäkrat sig om innan hennes svenska vännina gick hem med sin pojkvän. Och INGEN  förtjänar att bli våldtagen för att man är godtrogen, ett brott har ju fan begåtts emot en ung oskyldig kvinna (18 år) och det är inte hennes fel någonstan. NEJ ÄR NEJ.

  • Svensk Kvinna

   Det känns som om ”Afrikanen” inte har förstått helheten i denna situation. För det första så slänger personen ifråga ur sig en åsikt om att svenska tjejer tänker som män, vilket helt grundar sig på personens egna åsikter, dvs utan några som helst fakta.
   För det andra så har en ung tjej blivit brutalt sexuellt utnyttjad. Att rättfärdiga en våldtäkt får en att undra vilka sjuka människor som finns i vårat samhälle.
   Att sedan bortse från det faktum om hur korrupt det grekiska rättsystemet är i detta fall är liksom tidigare ännu ett bevis på att ”Afrikanen” inte har en aning om vad denne pratar om.

 • HOTorpeden

  Varför åker svenska tjejer till sådana här ställen?

  • VW

   Får man inte åka på semester eller?
   Det spelar ingen roll var du åker, sånt här kan hända varsom.
   (Antagligen håller du inte med om det eftersom du skrev så)
   Den juridiska delen däremot är hemsk, men inte räknar man med att bli våldtagen och sedan fängslad, det tror jag ingen gör, varken kvinna eller man när dem bokar flygbiljetterna.

 • YOTHI_TARZAN

  Eftersom    ” svenska killar är så tråkiga ” är det alldeles för många unga svenska kvinnor som vill prova lyckan utomlands . Ibland med katastrofala resultat.