Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Pensionärerna hamnar hos Kronofogden


SVERIGES FATTIGPENSIONÄRER PK-media och flosksprutorna svamlar ofta om ”fattigsverige” och ”fattigbarnen” hit och dit. Men de som är fattiga i sammanhanget, det är som vi alla vet – våra svenska pensionärer. Just dessa pensionärer som varit med från grunden och byggt upp välfärden i Sverige.

Och kontentan av det hela är att just dessa floskelsprutor och mångfaldsvurmare därför har ett jobb och en välfärd att vältra sig i idag. Ett tag till – för när de blir gamla finns inget av detta kvar. Redan nu växer kön av svenska pensionärer hos Kronofogden.

Pensionärer som inte klarar sina skulder är ett växande problem för Kronofogden. På fem år har fogden fått 16 procent fler skuldsatta äldre att ta hand om, säger verksamhetshef Lena Becker hos Kronofogden till Ekot i Sveriges Radio.

I fjol hamnade 42 000(!) pensionärer hos Kronofogden. Omkring två tredjedelar av dessa var män. Becker befarar fler skuldsatta äldre att ta hand eftersom svenskarna över 65 år blir fler. Bakom ärendena finns stora lån och svaga ekonomiska insikter.

DN

 • Mariah_Magdalena

  Måste då finnas hundratusentals  barn- minst – som får skuldsanering eftersom detta enligt media är huvudproblemet.
  Eller mer troligt – det finns inte ett enda barn i skuldsanering, men propagandamaskineriet går för högvarv för att höja barnbidragen.
  Och då vill mest på flerbarnstillägget, så man är säker på att det inte kommer några etniska svenskar tillgodo.
  Kanske en extra bonus på 10.000 för barn 8-12??

 • Andersonszkan

  Dom svenska folkpensionerna är ju rena skämtet – jag har inga siffror tillgängliga men jag skulle tro att majoriteten av de pensionärer som bor i lägenhet får hyran helt eller delvis betald genom hyresbidraget. I alla fall om dom är ensamstående.

  Majoriteten av svenska pensionärer är alltså bidragsberoende, men så betalar dom ju också högst skatt av alla i Sverige – inte undra på att dom hamnar hos fogden.

  • 585961

    Ja Sverige har EU s högsta skatt på pensionärer ,  7 klöverns  vill väl att pensionärerna ska försörja inaveln dom släpp in i landet, själva har dom ju sänkt sin skatt och inaveln lever på bidrag och kriminalitet

 • Seppo Muhonen

  man ska va antingen somali eller zigenare då får man hjälp av myndigheterna—

 • http://www.facebook.com/people/Eva-Andersson/596985605 Eva Andersson

  Kan ju lika gärna vara invandrande pensionärer som inte gör rätt för sig. 

  • boonkaan

   Om en invandrad pensionär inte har råd att gora rätt for sej, så går dom till socialbyrån, och får pengar till det dom behover. du kan inte vara så vidare påläst. 

 • Ake Hellman

  Vi måste lära oss att tänka FÖRE. Är 85 år och har alltid haft stenkoll på min ekonomi, jag är förvånad att inte livets hårda skola har lärt, att det  regnar inte manna från ovan.Min mamma hade bok hos handlaren och betalade allt i slutet på månaden när pappa fick lön. Mamma lärde oss barn, att ha skulder var, att inte vara fri. DU har ansvaret för dit liv och titta framåt och spara om så bara småpengar när du kan göra detta, En månadalön på banken gör att du har manöverutrymme när det uppstår tillfäliga problem. Hälsning från en glad pensionär. 

  • ledsenfarmor

   Om alla vore lika goa som du, då funnes det inga större problem.

 • Oberst

  Pensionärerna har småsmulor i pension för att ha varit med och byggt upp Sverige. Fredde Flint och Annie ”Flinet” Lööf har 148 000:- resp. 151 000:- i månaden för att rasera Sverige.

  • xbenedictx

   Att de sedan har mage att tala om allas lika värde, de har inte den minsta skam i kroppen.

 • Oxis

  De som är pensionärer nu är födda på 40-talet och tillhör en generation som fick lära sig att se till slantarna. Självfallet kan en och annan ha slarvat men i de flesta fall är det människor med koll på ekonomin. Bortförklaringen från kronofogden om en livsstil osv. med resor och dyrbara vanor låter lika förtroendeingivande som förklaringarna ang. alla vägglöss, alla kackerlackor osv. som liksom bara kommer in i landet på grund av ”svenskarnas” nya resvanor.
  Nej, detta hänger ihop med alliansregeringen (och även GPs ”lån” av våra pensioner)  och deras politik och de stackars satarna är alla fattigpensionärer som ser sitt livs insats gå upp i rök!

 • Leikin

  Man försöker inbilla folk att alla i samhället måste göra rätt för sig och därför hamnar dessa pensionärer hos kronofogden. Nu undrar jag följande: När kommer en faktura att skickas till en somalier eller afghan på de kostnader som han eller hon har åsamkat samhället under kanske tio år med fri bostad och möbler samt pengar till mat och kläder? Skulle så ske skulle kronofogden få en uppsjö av ärenden.

 • World Traveller

  ‘svaga ekonomiska insikter’ = roestat pa nagot av 7-kloverpartierna

 • 585961

  Inte underligt att man hamnar hos fogden när man efter skatt får 6500kr/mån inget bostadsbidrag , men det tycker Reinfelt är OK  han har själv bestämt att han ska ha ett lönepåökt  per mån  med 4000 kr, tycker att skattebetalarna ska  få bestämma hur hög lön de idioterna i riksdagen ska ha eftersom vi avlönar kräken som låter gamla svenskar svälta men ger en skattefri ersättning till en invandrad 3 barns mor på 210810 kr Mån