Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Kidnapparen av Kristianstadflickan häktades


KIDNAPPNING Den 32-årige Bartek Kania, ateist och född 1980, som bor på Branteviksgatan ca 200 meter från Rosengård och som misstänks för att ha kidnappat en 16-årig Kristianstadsflicka häktades på fredagen för människorov. Mannen nekar till alla anklagelser och hävdar att flickan följde med honom frivilligt och var med på allt.

Flickan å sin sida hade tydligen sagt att hon vägrade åka med men Kania satte på henne handbojor och tvingade med flickan.

– Hans uppfattning är att han är oskyldig, Allt ska ha skett med flickans goda minne. Han har inte utövat något våld mot henne. Han förnekar att han gjort något brottsligt. Hon har varit med på allt. Han är inte den våldsamma typen och är ostraffad sedan tidigare, säger advokat Thomas Ljungdahl, som försvarar 32-åringen.

Flickan hade handfängsel på sig när mannens bil stoppades av polis på Amiralsgatan i Malmö natten till onsdag. Den misstänkte 32-åringen medger enligt hans försvar att han haft kontakt med flickan via internet under någon veckas tid innan de träffades, men inte att han gjort något mot hennes vilja.

Om det fanns några sexuella motiv bakom att mannen och flickan träffades vill varken han eller åklagaren Eva Norberg gå in på. Åklagaren vill inte heller säga när hon anser att mannens brott startar, om det är direkt när flickan stiger eller tvingas in i bilen eller när 32-åringen sätter handbojorna på henne.

– Det är för tidigt att uttala sig om vad som hänt. Vi ska hålla ytterligare förhör. Vi har gjort beslag av datorer från båda sidor. De ska undersökas., säger Eva Nordberg.

”Paret” är överens om att de lärt känna varandra på internet någon vecka innan de i tisdags träffades i Kristianstad där flickan bor. Bartek Kania hämtade henne i sin bil och körde mot Malmö. Under färden skickade flickan sms till föräldrarna som kontaktade polisen.

Larmet kom 22.52 och knappt 20 minuter senare stoppades bilen utanför Rosengårds centrum i Malmö, nära mannens bostad. Flickan hade då handbojorna på sig och berättade att mannen hållit henne fången. 32-åringen greps och anhölls senare på natten. Mannen har bilder på lättklädda flickor med handbojor på sin hemsida.

Åklagaren beskriver flickans berättelse från dramat som klar och sammanhängande. Häktningsförhandlingen vid Kristianstads tingsrätt tog drygt två timmar bakom lyckta dörrar. Kania häktades på sannolika skäl misstänkt för människorov, ett brott som kan ge minst fyra års fängelse. Utöver straffvärden finns det enligt rätten risk att mannen på fri fot kan förstöra bevis. Något försvarsadvokaten var något oförstående till.

Åklagaren får rätt att ge mannen en lång rad restriktioner i häktet för att han inte ska kunna försvåra utredningen. Försvaret kan överklaga häktningsbeslutet till hovrätten, men hade direkt efter förhandlingen ingen uppfattning om det ska ske. Åtal ska vara väckt den 20 juli.

Relaterat
Tonårsflicka kidnappades – mannen greps vid Rosengård

 • Mariah_Magdalena

  Svårt att veta vad som hänt här, men det lutar väl åt att han läst in mer i hennes ord än vad som faktiskt stod där.Och när de sågs och han förstod den saken, var han redan inställd på en helyllekväll med BDSM, och tänkte inte bli bli snuvad.

  • Gäst

   Fast om han förstått att hon inte ville detta så hade han antagligen inte låtit henne smsa från bilen?

   Jag tror att han inte hade en aning om att hon ”ångrat” sig.

   • Mariah_Magdalena

    Han måste ha haft en aning, eftersom han band henne.

    • Gäst

     Inte nödvändigtvis – Inom BDSM använder man ju handbojor för nöjes skull, inte som tvång. Det är mycket möjligt att det varit överenskommet i förväg om att han skulle använda den metoden. Sen är det lika möjligt att han körde sin ”roll” för hårt, spann någon historia om allt han skulle göra med henne, och hon blev rädd på riktigt, inte vågade berätta det för honom, och därmed kontaktade föräldrar istället – med någon flummig ursäkt till föraren om att lugna dem eller något.

     I mina ögon är det enda förklaringen till varför en intelligent man med höga kunskaper inom mobilteknik skulle låtit ett ”offer” fippla med mobilen när de var på väg.

 • Morgondagen

  Vart har romantiken tagit vägen ? – Sverige har blivit De perverterades paradis.

 • etnofil

  Om det hade varit min dotter….
  …hade det förmodligen inte hjälp även om han varit djupt troende.
  Ingen gud hade velat ta i resterna av honom.

  Att ha tagit sig upp till hans ålder utan att ha förstått hur man gör eller inte gör med en 16-årig tjej är fullt tillräckligt för att släppa de bojor som det innebär att leva i ett fritt samhälle… In med eländet bakom galler!

 • http://www.swedenconfidential.info/ AnnaKonda

  Detta kommer att bli fullt normalt i det nya Sverige. Det praktiseras redan och är tradition i Sahlins omtalade kulturer.

  Titta själv här:

  http://www.youtube.com/watch?v=6yvLzsvPln8&feature=related

 • YOTHI_TARZAN

  Hursomhelst han får inte fyra år i fängelse

 • http://www.facebook.com/people/Kam-Asshfucpig/100001319584379 Kam Asshfucpig

  Är han Arabisk ateist ? Sorry , jag har noll koll på namnet.