Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Hallick från Litauen fick mildrat straff i hovrätten


GROVT KOPPLERI En 25-årig hallick från Litauen åtalades för grovt koppleri i tingsrätten – straffet blev 2,5 års fängelse och livstids utvisning. Men hovrätten rev upp domen och gav mannen en mycket mildare dom. Hallicken, som saknar adress i riket, hade bott på ett hotell tillsammans med en prostituerad kvinna från samma land, och fungerat som hennes hallick.

Kvinnan i saken, Ausra från Litauen, hade arbetat i stor omfattning och uppgav att mannen, som inte hade någon inkomst, hade tagit alla de pengar hon tjänat. Enligt vittnen har mannen kontrollerat kvinnan och förmått henne att arbeta orimligt mycket. Mannen uppgav dock att de två haft en relation och bott ihop.

Tingsrätten dömde mannen för grovt koppleri då prostitutionsverksamheten bedrivits i större omfattning, medfört betydande vinning för mannen och inneburit hänsynslöst utnyttjande av annan. Påföljden bestämdes till fängelse i två och ett halvt år och mannen utvisades ur landet med permanent förbud att återvända.

Ur domen:

Ausra från Litauen är 23 år gammal och kommer från Litauen där hon bodde tillsammans med sin mamma och sex syskon. Hennes väninna Vajda som hon känt sedan ett år sa att Vajda kunde ordna arbete med sextjänster i Sverige. Ausra hade varit prostituerad tidigare under några månader i Tyskland. Vajda, som själv var prostituerad, ordnade med resan och ett hotell i Solna. De reste till Stockholm i mars 2011 och Vajda hjälpte henne med annonsering på internet. Hon skaffade också kunder på gator i Stockholms centrala delar, främst Malmskillnadsgatan, Mäster Samuelsgatan och Vasagatan. I april träffade hon Arturas hemma hos en väninna till Vajda. De kom att flytta ihop på hotellet där hon bodde.

Relationen var vänskaplig från början men övergick till att också bli sexuell. Arturas visste att Ausra var prostituerad och skjutsade henne varje kväll från Solna till Stockholms city. Hon arbetade nattetid varje dygn i veckan och hade tre eller fyra kunder per natt. Om hon inte blev hemskjutsad av kunderna ringde hon till Arturas som hämtade henne med bil. Vajda hade först tagit de pengar Ausra tjänat – i genomsnitt 1 000 kr per kund – men när Ausra och Arturas flyttat ihop tog Arturas på Vajdas förslag hand om hälften av förtjänsten. Efter varje arbetspass lämnade hon pengarna till Arturas som betalade hotellkostnadema med dem.

I slutet av september försämrades hennes och Arturas förhållande och de slutade att umgås sexuellt. Efter det bestämde Arturas att hon skulle fortsätta med arbetet och lämna alla pengar hon tjänade till honom. Han sa att han hade problem. Hon vet inte vad han gjorde med pengarna annat än att han betalade för maten och hotellrummet. Själv fick hon ett par hundra kronor om dagen för kaffe, cigarretter och mobilkostnader.

Svea Hovrätt efter överklagan om Grovt koppleri:

 • Arturas Buba, 871275-7312, adress saknas i riket. Medborgare i Litauen. För grovt koppleri sänks fängelsestraffet från två år och sex månader till två år. Utvisningen på livstid sänks av hovrätten till förbud att återvända till Sverige före den 2 juli 2022. Hovrätten anser väl att denna hallick kan få komma tillbaka och rädda någon pension.
 • Mål nr B 4490-12
 • Tingsrättens advokatkostnader: Advokaten Arne Söderlund tillerkänns ersättning av allmänna medel med 116 171kr. Advokaten Sabina Böö tillerkänns ersättning av allmänna medel för arbete som målsägandebiträde med 82 721 kr. Kostnaden för försvaret och målsägandebiträdet ska stanna på staten.
 • Hovrättens advokatkostnader: Arne Söderlund tillerkänns ersättning av allmänna medel med 59 199 kr. Kostnaden ska stanna på staten. Drygt en kvarts miljon har denna hallick från Litauen kostat oss skattebetalare. Och invandringen är lönsam sägs det.

Den som vill ha domen kan maila oss om detta.

 • kirre

  Det är störande ofta som det blir rabatt på straffet i hovrätten.

  • Mariah_Magdalena

   Det är straffskalorna det är fel på.
   Våra straff i Sverige är patetiska.

   • http://www.facebook.com/people/Kam-Asshfucpig/100001319584379 Kam Asshfucpig

    Ja dom är sjukt patetiska. En skam för ett rättssamhälle som detta ska vara.

 • YOTHI_TARZAN

  För att ni ska få lite perspektiv på detta >>> när fnasket har dragit in 1500 kr på några timmar eller en kväll >>> så motsvarar det 100 arbetstimmar i Litauen

 • http://www.facebook.com/people/Kam-Asshfucpig/100001319584379 Kam Asshfucpig

  ” 
  Drygt en kvarts miljon har denna hallick från Litauen kostat oss skattebetalare. Och invandringen är lönsam sägs det ”

  Dessa öppna gränser öppnar också graven för detta land.

 • http://www.facebook.com/people/Kam-Asshfucpig/100001319584379 Kam Asshfucpig

  Var det kanske otrohet , det handlade om ?