Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Finland hotar lämna EU


UTTÅG UR EU Finland fortsätter visa sig vara förnuftig och logisk var det gäller invandring och Europa-pakten som alltmer börjar likna en diktatur där man själva vill styra hela Europa från Bryssels skrivbord. Nu meddelat Finland att de skulle hellre överväga att lämna eurozonen än att betala andra länders skulder i valutaområdet.

Så kan man tolka den finländska finansministern Jutta Urpilainens uttalande till affärstidningen Kauppalehti på fredagen. Ett fullkomligt logiskt tänkande, för vem skulle vilja betala någon annans skulder. I Finland finns en stark opinion mot att man ska skicka ned miljardtals euro för att stötta upp de plågade ekonomierna i Sydeuropa.

Nu öppnar också den finländska regeringen för att lämna eurozonen om åtagandena blir för dyra och orättvisa.

Finansminister Jutta Urpilainen

– Finland är starkt beslutet att vara en medlem av eurozonen, och vi tycker att euron är nyttig för Finland. Men Finland kommer inte att hänga fast vid euron till vilket pris som helst och vi är förberedda för alla olika scenarier, säger finansministern till tidningen enligt Economictimes.

Finland är ett av få euroländer som har kvar högsta kreditbetyg, AAA, och enligt Jutta Urpilainen kommer landet inte att gå med på en tätare union där alla länder blir kollektivt ansvariga för varandras skulder och risker. Urpilainen är även mycket skeptisk till att en bankunion skulle kan fungera. Finland delar även Tysklands skepsis mot så kallade euroobligationer (gemensamma statsobligationer i eurozonen).

– Kollektivt ansvar för andras skulder, ekonomier och risker, det är inte sådant som vi vill förbereda oss för, säger Jutta Urpilainen till Kauppalehti.

Finland har flera gånger varit tuffa mot EU var det gäller avtal vid räddningsaktioner, och Finland kommer nu att förhandla om att få säkerheter som ett villkor för att delta i stödlånen till de spanska bankerna. Liknande krav ställdes på Grekland.

En mer avslappnad finansminister Jutta Urpilainen

SVD

 • Andersonszkan

  Och där kom alla fördomar om dumma blondiner på skam – själva har vi en mörkhårig fj*lla med både hästsvans och ringar i öronen som har lyckats med konststycket att förskaffa oss en lägre pensionsprognos än dom forna baltiska sovjetsatelliterna  till finansminister.
  Hur ska det nu gå med det Eurabiska Babeltornet – snart är det bara vi barbariska svenskar som står för slavandet….

  ”Jag är en av dem som slavar på kung EUs pyramiddet är vi som jobbar nere invid fotenoch vi sliter och vi svettas för att inte tappa tiddet är synd om dem som inte fyller kvotenHar man en gång kommit hit, blir man aldrig mera friom man slutar här, så slutar man i gropenmen om kungen sägs att han är son av solen….”

  Det märkliga är att detta är en kommunists funderingar….kommunister som för bara ett par år sen kallade EU för den Stora Satan hyllar nu sattyget tillsammans med Gösta Bomans ättlingar De Nya Moderaterna – inte för att det var något större fel på Gösta Boman men det bevisar ju att den svenska vänstern har tappat förståndet fullständigt, men det kanske beror på att dom är hopplöst förälskade i Profeten och Eurabia.

 • Leikin

  Ett land som Finland, som genomgått det hemska vinterkriget mot Sovjet, har i alla stycken en mer realistisk syn på många saker, inklusive invandring. Gratulerar Finland till denna sunda inställningen, att var och en får betala för sitt eget slöseri!

  • aliquis

   Så hur skickar man räkningen till Mona Sahlin? Svensk- och Sverigehatare nummer ett.

 • http://www.facebook.com/people/Jonathan-Lejonhjärta/100001516719804 Jonathan Lejonhjärta

  Det värmer ett finskt hjärta med svenskt blod  att höra dessa ord från mitt förra fosterland!! :) Heja Finland/Suomi!!! Jag blir allt mer för etnisk rensning…..

  • aliquis

   Trist att vi har puckade politiker bara.

   Jag undrar hur vi helt plötsligt kan ha fått stigande ”barnfattigdom” och hur det kan vara ett problem. Antingen tar man väl hit en massa flyktingar eller så gör man det inte.

   Är förslaget att alla som arbetar skall dela med sig helt jämt med de som är obildade och inte gör ett skit?

  • laiza4600

   Det värmer även en helsvensk att se att vi åtminstone har grannar som har kvar förståndet!

 • http://www.facebook.com/people/Kam-Asshfucpig/100001319584379 Kam Asshfucpig

  Det gläder mig att finnar kan säga NEJ till allt skit som övriga Europa och pajaslandet SWEDDR pysslar med.

  Ett stort TACK FInland !!! Får jag asyl hos er , kanske  ?