Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Fd Miljöpartisten Daniel Jesus Arrospide Alata dömd i Hovrätten


KRIMINELL MILJÖPARTIST Den 22 april skrev vi om dåvarande miljöpartisten Daniel Jesus Arrospide Alata 29, som bland annat kandiderade till riksdagsvalet, att han dömdes av tingsrätten för att med sin flickvän ha drogat hennes föräldrar och anlagt en mordbrand i deras hem. Kvinnan erkände att hon var delaktig men menade att det var Alata som varit den drivande kraften.

I Solnas tingsrätt dömdes Alata till fjorton års fängelse, och hans 28-åriga flickvän Rut Patrickson fick tolv års fängelse. Alata förnekade anklagelserna i sin helhet, men tingsrätten ansåg det bevisat att paret drogat föräldrarna samt att branden anlagts av dem gemensamt. Ärendet gick till Hovrätten.

Mannen och kvinnan dömdes i tingsrätten för försök till mord, grov mordbrand och falsk tillvitelse till fängelse i fjorton respektive tolv år. Mannen dömdes dessutom för grovt rån samt stämpling till mened och ålades att betala skadestånd om drygt 220 000 kronor till föräldrarna.

Bakgrunden finns här

Den 29-årige före detta miljöpartisten Daniel Jesus Arrospide Alata som 2010 ställde upp för partiet i riksdagsvalet dömdes på torsdagen till fjorton års fängelse, och hans 28-åriga flickvän Rut Patrickson fick tolv års fängelse. De har tillsammans ett barn, fött i juli 2011. De hade den 9 och 10 oktober 2011, när de besökte föräldrarna till Rut, drogat ner dem med 20 krossade Sobriltabletter (oxazepam), utblandat i Fantadricka som de bjöd på.

Alata har även försökt blåsa och pressa andra på pengar. Hade Alata varit SD:are hade media publicerat både namn och bild med krigsrubriker, men nu skriver DN inte ens namnet. Daniel Jesus Alata har chilenskt ursprung. Patrickson är inte ett svenskt efternamn, det är irländskt. Ruts gammelfarfar var irländare och hette William Patrickson och kom till Chile med sina föräldrar när han var fyra år gammal.

När sedan Eny och Albert Patrickson hade somnat, försökte de att elda upp dem genom att sätta eld på sju olika platser i lägenheten. Alata och flickvännen stal, innan de gick, kontanter, portmonnä, kamera, nycklar till lägenheten och bankpapper, vilket allt tillhör paret Patrickson.

Båda nekade till det mesta, men dum som miljöpartister är, så finns ett vittne som har hört hur Daniel Alata sagt att han planerade att döda de två föräldrarna efter att ha sövt dem med tabletter. Tingsrätten menar också att kvinnan var med i lägenheten när bränderna anlades, trots att hon nekade till detta och beskyllde Alata för detta.

Båda nekade till det mesta, men det finns ett vittne som har hört hur Daniel Alata sagt att han planerade att döda de två föräldrarna efter att ha sövt dem med tabletter. Tingsrätten menar också att kvinnan var med i lägenheten när bränderna anlades, trots att hon nekade till detta och beskyllde Alata för detta.

Rut Patrickson dömdes också för att ha pekat ut två personer för att ha våldtagit henne, något som tingsrätten skriver är en påhittad historia. Av rättens slutsatser framgår också att hon vid en rad tillfällen anmält personer för våldtäkt och att Daniel Jesus Arrospide Alata hoppats att detta skulle ge stora summor i skadestånd. Hon har gått hos en psykolog, som hon själv valde att sluta besöka.

Daniel Jesus Arrospide Alata på Matrix spelhall vid Hötorget satte sig mitt under pågående brottsutredning, och spelade dataspel. Enligt uppgifter från Miljöpartiet har den nu dömde mannen lämnat partiet sedan ett år tillbaka. Han har heller inga förtroendeuppdrag.

I januari åtalades miljöpartisten och utrikes födde Marcel Wisselqvist 46, för våldtäkt på en handikappad kvinna, som vi då skrev en artikel om här. Han blev nyligen dömd för brottet. Man förstår nu varför Miljöpartiet vill avskaffa fängelstraffet.

I hovrätten ändrade Alata sin historia och uppgav att kvinnan själv genomfört handlingarna och att han tidigare försökt skydda henne.

Hovrätten väljer dock att tro på kvinnans berättelse att de agerat tillsammans och ändrar tingsrättens dom endast så att det grova rånet bedöms som rån av normalgraden på grund av det tillgripnas låga värde. Då kvinnan anses lida av en personlighetsstörning sätter rätten ner hennes fängelsestraff till åtta år. Även Alatas påföljd mildras till tolv år.

I hovrätten ändrade mannen sin historia och uppgav att kvinnan själv genomfört handlingarna och att han tidigare försökt skydda henne. Hovrätten väljer dock att tro på kvinnans berättelse att de agerat tillsammans och ändrar tingsrättens dom endast så att det grova rånet bedöms som rån av normalgraden på grund av det tillgripnas låga värde. Då kvinnan anses lida av en personlighetsstörning sätter rätten ner hennes fängelsestraff till åtta år. Även mannens påföljd mildras till tolv år.

Svea Hovrätts domslut:

 • DANIEL Jesus Arrospide Alata, 830424-1212, Penselgränd 25, Tyresö. Hovrätten ändrar tingsrättens dom endast på så sätt att hovrätten bestämmer fängelsestraffets längd till 12 år, en sänkning från 14 år.
 • Susana RUT Patrickson, 840104-0384, Johan Enbergs väg 32 B, Solna, dömd av tingsrätten för grov mordbrand. Hovrätten ändrar tingsrättens dom endast på så sätt att hovrätten ogillar åtalet för falsk tillvitelse, och bestämmer fängelsestraffets längd till åtta år, en sänkning från 12 år.
 • Mål nr B 3757-12 Domen kan läsas här.
 • Hovrättskostnader för Alata: Max Ahlgren tillerkänns ersättning av allmänna medel med 63 012 kr, Bengt Hesselberg tillerkänns ersättning av allmänna medel med 131 698 kr. Kostnaderna ska stanna på staten.
 • Hovrättskostnader för Patrickson: Sargon De Basso tillerkänns ersättning av allmänna medel med 115 563 kr. Denna kostnad ska stanna på staten.
Den som vill ha hovrättsdomen får maila oss och be om den. Vi lägger inte ut alla domar längre då vissa andra bloggar ”stjäl” dokumenten och lägger upp själva utan att tacka eller länka för jobbet vi gjort.

Relaterat (med tingsrätten dom)
Miljöpartisten Daniel Jesus Arrospide Alata fick 14 års fängelse

 • Andersonszkan

  Det lär väl bli ganska tyst om det här i Pravdamedia - hade det däremot varit en sverigedemokrat så hade han blivit rullad i tjära och fjädrar.

  Lille Jesus, kommer du nu att bli utesluten ur Miljöpatrasket de Gröna....eller kommer du att förvandla deras vatten till vin och sen är allt glömt och förlåtet...hm?

 • http://dacke2012.wordpress.com/ Crusader

  Vilken reklam för sverigefientliga MP. Var rekryterar dom? OG, Black Cobra och IRA med tanke på att SÄPO i princip anser syndikalisterna vara terrorister, och vi vet ju alla att fragglarn Fridolin varit med i den hedersklubben. Intressant persongalleri. Detta patrask ska nu sitta och kosta 4-6000 kronor om dagen och riktigt ta åt sig av den hjärtvänliga gästfriheten som en dag gjorde att han kom hit. Hade jag varit envåldshärskare för en dag hade vi sparat in pengarna och denna plattskalle hade fått en gummibåt och en åra och 2 timmar på sig att komma ur siktena på kustjägarnas AK5:or. Detta är ett klassiskt sk ”rise and fall” där en person gör en resa från botten upp mot toppen och som nu, rasar ner i botten på skittunnan. Finns många exempel. I alla fall är det gott att se att man dömer relativt hårt utan daltfjanteri och all möjlig hänsyn till blaha blaha. Grattis MP till att ni lyckas så fint att håva in riktiga förmågor, men snälla ni,-rekrytera nu inte fler terrorister, mördare eller liknande. Duger inte hederligt folk? -Skiter du fullständigt i Sverige? Rösta på miljöpartiet. Dom skiter i dig!!!

  • Andersonszkan

   Shit, det var ord och inga visor – kan inte annat än instämma till 100%%%

 • http://dacke2012.wordpress.com/ Crusader

  Ja det är väldigt tyst om denna molusk. Ändå grova brott. Borde ju ge löpsedlar i en vecka!! Men det anses väl inte riktigt bra av några någonstans som dirigerar PK-dräggen.

 • Pingback: Daniel Jesus Arrospide Alata fd Mp dömd i hovrätten. Var rekryterar Mp? Hos Black Cobra eller OG? | DACKEBLOGGEN 2012

 • Leikin

  Vill bara tacka för att det finns en sida som denna i Avpixlats anda som ger värdefull upplysning om hela sanningen bakom de beslöjade artiklarna i PK pressen!

 • Jan Ove Allan Malmgren

  Apropå Leikins tidigare inlägg. Leikin har alldeles rätt. SC ligger i topp när det gäller att presentera den nakna sanningen
  utan att ”tvingas” filtrera innehållet. Det är en prestation i sig och SC
  förtjänar högsta respekt och credit för vad de åstadkommer.

  Dessutom tycker jag om designen på SC. Den gör att jag stannar kvar lite extra. Att SC fungerar väl vittnar avancemanget på Alexa om. Hade det varit i arbetslivet hade man kunnat säga att ”SC har gjort en spikrak karriär”.

  Bra jobbat SC!

 • Sven Olsen – (argdansk)

  Varför i hel och hades sänker hovrätten konstant alla domar? Dessa två skall ju självklart dömas till livstid.

  Idiotierna i Ab(S)urdistans domstolar fortsätter och kommer inte att sluta förrän vi fått en regering.

 • ledsenfarmor

  Säger som Sven Olsen, varför sänker alltid hovrätten domar?
  Ni gör rätt i att inte lägga ut domarna, och väldigt ojust att publicera ert jobb utan att länka eller tacka er.
  Mycket ojust! Men jag har sett vid flera tillfällen att så sker.
  Ni på SweCon är absolut bäst!

 • Pingback: Inget PT i HD för f.d. riksdagskandidat som dömts för mordförsök « Sweden Confidential

 • Pingback: Många uteslutna ur SD – varför inte fler från 7-klövern?

 • Pingback: SD utreder själva våldtäktsmisstankarna mot offret Hanna Wigh