Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Ensamkommande gick bärsärk på Notgårdshemmet – sju polisutryckningar på en månad


Jenni Pira

VINSTMASKINERNA KRÅNGLAR På kort tid, inom loppet av bara några veckor, har händelser vid Notgårdshemmet för ensamkommande flyktingbarn resulterat i sju ärenden hos kriminalen i Ludvika. Det senaste polisingripandet ägde rum på torsdagskvällen. Tre tonåriga asylsökande ungdomar är nu misstänkta för bland annat misshandel, olaga hot och skadegörelse. Och boendechefen Jenni Pira skyller det på Migrationsverket.

– Vi märker att Migrationsverket har blivit hårdare, fler får avslag på sina asylansökningar. Våra ungdomar mår sämre överlag, kontrar boendechefen Jenni Pira.

Det var vid 20.20-tiden som en anställd tryckte på överfallslarmet och en stund senare var en patrull från polisen på plats.

– Det hade uppstått bråk mellan flera personer och det ska ha varit ganska rörigt därute. De misstänkta brotten är misshandel, försök till misshandel, ofredande och skadegörelse. I ärendet finns fem olika målsägare och i ett fall, när det gäller skadegörelsen är Ludvikahem målsägare, uppger Mats Danielsson, tillförordnad utredningschef vid Ludvikakriminalen.

Skadegörelsen ska bland annat ha bestått i att fönster krossades och att möbler i boendet slogs sönder. Utredningschefen påminner i sammanhanget om att det hos kriminalen sedan tidigare finns sex ärenden rörande Notgårdshemmet. Torsdagskvällens tumult kom att bli det sjunde ärendet på kort tid. Och på fredagen samlade boendechefen personalen till möte om situationen.

Notgårdshemmet 

Boendechefen svamlar

– Men jag vill inte kalla det för ett krismöte, markerar hon.
– Vi har pratat igenom det som har hänt. Det är tråkigt men vi har rutiner att följa och det är hanterbart, konstaterar hon.

På Notgårdshemmet finns 16 platser och lika många så kallade ”ensamkommande asylbarn”, som Dalademokraten kallar ligisterna, medan personalen består av tolv personer, alla med tidigare erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar. De boende har personlig service ”24/7″, tillsyn 24 timmar dygnet, sju dagar i veckan alltså, i sitt all-inclusiveboende.

Sju polisärenden på kort tid. Varför?

– Vi märker att Migrationsverket blir hårdare i sin bedömning. Flera får avslag på sina asylärenden. Vi får även ta hand om ungdomar som har sökt asyl i andra EU-länder och då får man inte stanna. Det gör att det inte längre blir lika stabilt. Det uppstår mycket oro och frustration bland våra ungdomar. De mår sämre överlag.

Bla bla bla och Jenni Pira vill markera att förhållandet inte är unikt för Notgårdshemmet. Förhållandet finns även på andra boenden hävdar hon. Alltid dessa ursäkter med andra ord – aldrig säga sanningen.

Vad kan ni göra?

– Vi tar hjälp av polisen, socialtjänsten och barn- och ungdomspsykiatrin. Dessutom jobbar vi hela tiden mycket med förebyggande information och gör studiebesök ute i samhället.

I sammanhanget kan både berättas och konstateras att de flesta ”ensamkommande” från Notgårdshemmet besökte Ludvika polisstation på torsdagen, några timmar innan tumultet bröt ut alltså. Informationen verkar gå ut genom andra örat snabbare än den gick in i första. Och så avslutar boendechefen Jenni med ytterligare en ursäkt, floskel och patetiskt förljuget trams.

– Man får inte glömma att de är tonåringar. På ett boende med 16 svenska ungdomar skulle det också kunna bli bråk, slutar boendechefen.

*gäsp* jovisst…men inte sju gånger på en månad med bärsärk Jenni. Vakna upp ur din röda törnrosasömn.

DT

 • Buttington

  Jenni Pira, pissluder som gillar gruppberikning? 

 • Birgitta S

  Inget nytt under solen, allt hon säger,är förutsägbart.

 • Saxtorparen

  Det här får du betalt för att säga eller hur.
  Skattebetalarna står som vanligt för fiolerna.

 • Agera1

  Jenni Pira, nämn ett enda tillfälle då 16 pursvenska ungdommar, på någon form av boende med eller utan dygnet runt service där det blivit upplopp, krossade rutor och möbler och polisutryckning 7 gånger på en månad? Inte ens på gigantiska Gothia cup med 10.000-tals spelare förekommer detta!! Det är till och med så att Gothia cup gått från 1 person me ansvar för säkerhetsfrågor till drygt 100 på 10 år. Det talas till och med om att lägga ner Gothia cup på grund av all bråk, rån, misshandel och våldtäkter som utomeuropeiska ungdommar gjort sig skyldiga till…

  • Agera1

   Tillägg till min kommentar: på denna och liknande evenemang bor dessutom väldigt många i skolsalar och sover på enkla madrasser på golven! De var aldrig dygnet runt service med nästan 1 personal per person! Det är nästan aldrig någonsin några problem förutom med utomeuropeiska spelare…

 • birgitta

  förstår inte det är ju ensamkommande BARN??? behövs polis till det? kan de inte ta var sin unge i hampan o prata med dom,ja har 7 barn, o mina rykt i hop många gånger, o jag gått mellan

 • Saxtorparen

  Hoppas du blir Pirrad Jenny av ett gäng berikare.

 • Bajen666

  Naiv,godtrogen och otroligt PK..antagligen livrädd om sitt jobb…vilken syltrygg denna Jenni Pira visar sig vara..!

  SD 2014.

 • Bulldoggen

  Hur kan man vara boendechef på ett hem för ensamkommande asylbedragare (flyktingBAAAARN) när man är yngre än dom boende själva? Naiviteten flödar & rinner över hela landet.

  • Legimitation

   Det går nog fortfarande för kvinnor att avancera uppåt i hierarkin genom att inta ryggläge. Dock finns det vissa undantag: http://tinyurl.com/d6et9g7

 • http://tveklost.wordpress.com/ Tourni

  Ja, jösses. Ursäkt efter ursäkt. Människan inser nog inte själv vad det är hon säger. Allt verkar så himla inövat, hon är så indoktrinerad att Stalin skulle bli röd om kinderna.

 • Oberst

  Ta INTE in fler grobianer! Det är fullsatt!

 • http://www.facebook.com/people/Kam-Asshfucpig/100001319584379 Kam Asshfucpig

  Stackars brottsliga MENA-folk, eller hur 
  Jenni Pira ? 
  Kan inte du ta hem dessa missförstådda brottslingar Jenny , och visa dom hur man blir typ ……Svensk , utan en enda våldtäkt på 13 minuter ?
  Kan du lyckas med detta , Jenny ?
  Maila mig om den kommande domen , gärna i en PDF-fil.

 • http://www.facebook.com/people/Jonathan-Lejonhjärta/100001516719804 Jonathan Lejonhjärta

  Så dessa berikare besitter inget personligt ansvar alls Jenni? Du måste väl ha förstått vid det här laget att man kan inte lära dessa inavlade idioter någonting av värde då dom har fullt upp med att hålla den lilla hjärna dom har fullt upptagen bara med att försöka hålla sig upprätt?!

  Det finns INGEN behandling för dessa brottslingar mer än utvisning och vilket man ska göra det helt klart för dom när dom beträder svensk mark och innan dom får för sig att begå brott.
  Pengar finns det i minut och parti för att behandla vuxna ”barn tydligen då våra egna ungdomar går på knäna och inga pengar finns för att hjälpa dom.

  Vem fan bryr sig om dessa invandrare som mår såååå dåligt att dom måste råna, våldta och begå allehanda olika brott?
  Vet dom inte det när dom kommer att i Sverige så måste man hålla sig i skinnet så går det heller inte att lära dom det för det sitter i deras ryggmärg att vara på det sättet.
   
  Det sitter i skinnet och det djupt då deras uppväxt och  synsätt på det mesta är från ett land med värderingar så låga att inte ens glocalnet kan matcha
  Man formas till 100% från det landet man lever och verkar i och och ingår det en snedvriden stenålders mentalitet i sättet att leva så blir man sådan som person.

  Det finns inga stora uppfinningar från dessa länder inga stora tänkare inga stora framåtskridande innovationer överhuvudtaget! Mycket pga av svår inavel bla enligt all forskning och enligt sjukvården i dom länderna.

  Många med mig har tröttnat sedan länge och saker och ting har börjat röra på sig och av en snöboll i rullning bli det snart en lavin och då!!!!…..

 • Leikin

  Alla asylsökande i Sverige som begår kriminella eller våldssamma handlingar skall med automatik utvisas omedelbart!

 • Jan Ove Allan Malmgren

   Jenni Pira – syltrygg personifierad.

 • YOTHI_TARZAN

  Många får avslag för att dom är 25 år gamla

 • World Traveller

  Kan man inte lugna barnen med lite vaggvisor typ ‘Byssan lull koka kittelen full’?
  Och ge dom VARSIN nalle och snuttefilt saa ar jag saeker pa att det ordnar sig.

 • 585961

  Kolla åldern på skithögarna, vad kostar alla polisutryckningar som vi skattebetalare får stå för, låt aporna snickra ihop möbler själva om dom vill ha några innan dom skickas ut ur landet

 • Pingback: Brunnsviks boende för ensamkommande flyktingbarn upphör « Sweden Confidential

 • Interasistiskt

  Vi får även ta hand om ungdomar som har sökt asyl i andra EU-länder och då får man inte stanna.

  Sverige bryter alltså mot Dublinförordningen. Sverige ljuger om Dublinförordningen för några ska tjäna!

  http://www.migrationsinfo.se/migration/varlden/eu/dublinforordningen/

  Migrationsverket har under 2010 kommit under prövning av migrationsdomstolen delvis på grund av Dublinförordningen. I resultat av det så bestämde migrationsdomstolen att Sverige ska ta över en asylprövning från Grekland istället och ta avstånd från Dublinförordningen. Utifrån domen valde Migrationsverket att tillsvidare pröva asylärenden från Grekland i sak i Sverige istället för att avgöra beslut om återsändningar baserad på Dublinförordningen.