Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Afghaner dömda för våldtäkt och rån – på en man


AVD AFGHANSKA VÅLDTÄKTSMÄN Som vi skrivit om två gånger tidigare (se relaterat sist) blev i mitten av april en 20-årig asylsökande yngling både rånad och våldtagen. Gärningsmännen bestod av två andra afghanska ynglingar, den ena asylsökande och bodde på flyktingförläggningen Prästholmen i Boden.

Prästholmen

De afghanska våldtäktsmännen tvingade till sig både anala och orala samlag under tiden de höll en kniv mot offrets hals. Offret hotades med döden och fick även motta slag och sparkar.

Uppgifter berättar att orsaken var etniska eller religiösa motiv till våldtäkten. Tar Migrationsverket hänsyn till sådana motsättningar när man placerar asylsökande i samma bostad, frågade tidningen NSD?

Enligt åklagaren ska de afghanska skäggebarnen ha slagit och sparkat målsäganden i huvudet, i ansiktet och på kroppen. De ska dessutom ha tryckt en kniv mot målsägandens hals, ansikte och kropp och uttalat hot om att döda den utsatte.

Åklagaren anser att brottet bör bedömas som grovt eftersom de varit flera personer som förgripit sig på målsäganden upprepade gånger. Och för att hot har skett med kniv. De asylsökande afghanerna dömdes igår vis Luleås tingsrätt.

17-årige Said Rahim Sharifi är hemmahörande i Nacka medan 24-åriga Hossein Sharifi  är asylsökande. Det yrkas att bägge “barnen” ska utvisas ur Sverige med förbud att återvända inom viss tid. I bevisningen återfinns förhör med de åtalade och målsäganden, vittnesförhör, rättsintyg och teknisk bevisning. Båda talar dari och förnekade givetvis brott.

Vid förhandlingarna i rätten sa 17-årige Said Rahim Sharifi:

- Jag förstår inte varför jag inte släpps fri. Jag är oskyldig och ska överklaga. Den person som påstår att jag våldtagit honom ljuger. Jag vill att han ser mig rakt i ögonen och säger att jag våldtagit honom.
 • Hossein Sharifi, 880531, Egilsgränd 3, Boden. Medborgare i Afghanistan och tolkbehov på dari, för grov våldtäkt till sex års fängelse.
 • Said Rahim Sharifi 950110, Skurusundsvägen 101, Nacka. Medborgare i Afghanistan och tolkbehov på dari, för grov våldtäkt till ett år och två månaders sluten ungdomsanstalt
 • De ska solidariskt utge ett skadestånd om 225 000 kronor till offret.
 • Mål nr B 1006-12 Åtalet finns att läsa här

Åklagaren Anna Bergström hade i sitt åtal yrkat på att båda skulle vid fällande dom utvisas ur riket. Bergström yrkade även på strängare straff än vad entreprenörerna fick. Den politiskt tomatröda tingsrätten i Luleå ansåg dessa raketforskare från Afghanistan vara så betydande för Sverige att någon utvisning kunde inte acceptera.

Relaterat
Ny gruppvåldtäkt av asylsökande på asylboende
Två män anhållna för grov homovåldtäkt på skolgård
Skäggebarn åtalas för brutal våldtäkt på man
Far och son åtalas för mordförsök på Prästholmen

 • Andersonszkan

  Herregud min skapare – varför ödsla våra surt hoptjänade skattepengar på sex års fängelse på halvapan?

  Skicka hem dom snabbt som ögat så kan dom få hålla på bäst dom vill med sina sexlekar – alltså rent ut sagt; ska vi verkligen betala 5-10 miljoner för att några halvapor vill ha det lite mysigt som dom är vana vid hemifrån?

 • borttaget av moderator

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Homosexualitet_och_islam
  Blev lite nyfiken över att läsa om dessa gossar som föredrar korvrytteri framför berikning av det kvinnliga släktet.

 • Saxtorparen

  Vad gör dom här ?
  Skicka hem dom med en lapp runt halsen som berättar vad dom har gjort , sen kan hemlandet utdöma ett lämpligt straff åt dom.

 • Fegeen

  Lämpligt straff i hemlandet…?
  Det enda straffet dom får är ju en örfil för att dom va så jävla klantiga att åka fast i Sverige..
  Vi har samma jävla problem i Sollefteå med dessa kryp.
  Hot, misshandel, skadegörelse och våldtäkt…
  Afghaner afghaner afghaner