Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Sex islamistiska terrorister gripna i London


MUSLIMSKA TERRORISTER Fem män och en kvinna har gripits av brittisk polis då de misstänks ha planerat terrordåd i London. Polisen var dock snabb med att betona att gripandena i London på torsdagen inte har något direkt med OS att göra, utan i stället gjordes inom ramen för en ”planerad, underrättelseledd insats”.

En säkerhetskälla uppgav att de gripna har kopplingar till internationell islamistisk terrorgrupp och att deras planer än så länge befann sig i ett tidigt skede. Några uppgifter om eventuella mål har inte offentliggjorts.

Fem av de gripna är muslimska män i åldern 18-29 år. Den sjätte är en muslimska i 30-årsåldern. Vid tillslaget sköts en av männen med elpistol. Polisen har högsta beredskap på allt som rör sig så här tätt inpå Olympiska spelen som börjar snart i London.

På torsdagen utbröt också trafikkaos längs motorvägen M6 då 17 polisbilar och piketer, 13 brandbilar, fyra ambulanser och till och med militärer vid tullplatsen i Staffordshire i Stoke-trakten i centrala England stod beredda på det värsta.

Det var en busspassagerares agerande som väckt misstankar och ledde till en långvarig trafikavstängning och den enorma polisinsatsen.

Polisen fick larm om att passageraren handskades med ”en rykande vätska”, varpå bussen stoppades och alla 48 ombordvarande fördes ut och placerades sittande på motorvägen under tiden som polisen undersökte saken.

Senare hette det emellertid att det rört sig om ”falskt alarm” och att ingen betecknades som misstänkt för någonting. Facit var en passagerare som smygrökte så kallade e-cigaretter ombord på bussen, en elektronisk cigarett, till för de som försöker sluta röka. Det är dyrt att röka, den cigaretten kostade säkert några miljoner.

Videolänk här.

dailymail