Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Utvisningar till Irak upphör – migrationsavtalet rivs upp


SLUT MED UTVISNINGAR Nu kommer en del av er bli skogstokiga. Irakiska parlamentet vägrar att acceptera nationella medborgare som utvisas från Europa. Bagdad förbjuder påtvingat återvändande för deporterade oh hotar med att bötfälla flygbolag som transporterar misslyckade asylsökande. Därmed är det slut med utvisningar till Irak oavsett om de mördar tio.

Det irakiska parlamentet har förbjudit påtvingade deporteringar från Europa. Det gäller tiotusentals misslyckade asylsökande, som nu inte kan återvända. Det irakiska parlamentet hotade också med att bötfälla flygbolag som deltar i utvisningsärenden.

Den ensidiga förklaringen har redan resulterat i att utvisade har förvisats tillbaka till gränsen, enligt London-baserade flyktingars stödorganisation som har lobbat för politisk förändring. Under det senaste året, har Storbritannien inte kunnat utvisa irakier, även efter att de har förlorat rätten att få stanna kvar i Storbritannien, på grund av rättsliga tvister om deras mottagande på Bagdads flygplats och statssäkerheten i Irak.

Över hela Europa, är nu tiotusentals irakier i juridisk limbo och väntar på att få asylansökningar behandlade eller under hot om återvändande till Mellanöstern om deras ansökningar har avslagits.

Förbudet mot påtvingat återvändande främjades av Internationella Federationen av irakiska flyktingar (IFIR)med säte i London, som har kämpat mot deportationer i Irak och Kurdistan.

Dashty Jamal, från IFIR, sade:

- Detta är en stor seger för irakiska flyktingar, som är offer för krig och förtryck. Norge och Danmark har sänt tillbaka flyktingar med våld nyligen De måste nu sluta med det. Jag förstår att en del människor redan har fått vända tillbaka till gränsen sedan helgen. Vi vet att det finns minst 1 300 irakiska flyktingar i Nederländerna, ensamma som har hotats med att skickas tillbaka. Sverige har sagt att man har fått 20 000 asylansökningar från irakier sedan 2003.

Således behöver inte mannen från Irak här under vara rädd mer, han får nu stanna. Finns detta i svensk media ännu?

Relaterat
Utvisningsdömd Irakier är “rädd”

Full artikel på guardian

 • sprutt

  men dom är välkomna på semester och göra investeringar förstås

 • ulven2

  suck  =( fyyfan 

 • VargArg

  ISLAMISERING ! 

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=699370540 Susanné Airdecour Lindström

  Sätt dom på vändande flyg. Behandla inte Irakiska asylsökningar, skicka tillbaka dom med en gång.

  • Andersonszkan

   Precis och bötfäll dom flygbolag som tar hit dom.

 • Pingback: Irak säger upp återvändaravtal – utvisningsdömda irakier kommer nu att få PUT i Sverige istället - Fria Tider

 • http://www.swedenconfidential.info/ AnnaKonda

  Nu är det fanimej dags att öppna fler soptippar istället för flyktingförläggningar. Vad fan ska vi ha dessa inavlade analfabeter till? Göra lampskärmar av dem!!

  Skogstokig? Det minsta man kan säga! FY FAN!!!

 • Magica de Hex

  Nej. Suck och dubbelsuck.

 • Birgitta S

  Saudi eller Kuwait, oerhört rika muslimska stater, de önskar inget hellre än att välkomna dessa bröder och systrar. Problemet löst. Glömde Dubai och Abu Dhabi och Ohman, finns säkert fler. Adjö !

  • 585961

   Dessa muslimska stater vill inte försörja losers , dom satsar sina pengar på egna landet inte som i Sverige där landsförädare styr

 • Buttington

  Dags att förklara krig med arabvärlden.

  • NiklasPureber

   visst ska vi göra det. vi ska bara skicka tillbaka alla dessa mena-folk först

 • NiklasPureber

  ja Irak landet sa detta för något år sen. de vill helt tydligen inte ha kristna irakier tillbaka. fast har inte hajat om de egentligen är kurder som de inte vill ha tillbaka.

 • NiklasPureber

  menade inte att förstöra erat tillhåll. drar mig tillbaka. 

 • NiklasPureber

  jag vill jobba mer aktivt, 

  vore glad om ni tog kontakt med mig

  mitt nummer är 0709311808

  • http://swedenconfidential.info/ Kapten_Krok

   Vi tar kontakt.

 • NiklasPureber

  trror inte ens de vet vad de har att göra med… de är faktiskt rätt 

 • http://www.facebook.com/people/Maria-Lindstrom/630692648 Maria Lindström

  Ibland undrar man när ett land gör  på detta vis – vad är det för människor man inte vill ha tillbaka? En del av mig, den lilla rödvinsröda-näsan i mig frågar…. undrar hur dessa människor som nu blir i princip statslösa – hur känner dom sig? Deras eget land vill inte ens veta av dem… Jisses alltså, det måste väl svida?

 • http://www.facebook.com/people/Jonathan-Lejonhjärta/100001516719804 Jonathan Lejonhjärta

  Det är ju bara att göra precis samma sak när dom ansöker eller smyger sig hit, kicka dom i arselet!! Men inte skulle den flata regeringen ha hår nog på bröstet att våga öppna munnen och säga att gränserna stängs för samtliga irakier tills avtalet öppnas upp igen.
  Allt tyder på att det är en långsamt pågående plan att islamisera hela världen genom att föröka sig i dom länder som dom spritt sig till. Och Sveriges regering är den som inte vill inse hur det ligger till och även om dom vet så tänker dom på sitt anseende gentemot världen.
  Sverige är det mest generösa landet när det gäller till att ta hand om alla dessa ”stackars” satar som ”flyr” krig och elände.
  För att ett par månader senare besöka sitt hemland på ”semester” ?!?! Hå hå jaja…!

  • 585961

   Ja visst är det åt helvete, dom verkar inte ett dugg  ”rädda” att återvända när det passar dom och respengar får dom av svenska skattebetalare plus uppehälle betalt av oss också, undrar när svenska skattebetalare ska få gratis utlandssemester????????????????

 • elefantter

  Förutom dom möjliga skäl som nämns i tidigare kommentarer, kan det väl också vara att man inte vill ha in medborgare som har smittats med västerländsk kultur. Sett en arm, till exempel.

 • rudeb

  En smutsig irakisk kurd, ”född 1990″, full med rynkor och grov hud i ansiktet, försökte råna mig och många andra förra sommaren. Han dömdes till 2 år & 6 månaders fängelse samt 10 års utvisning från riket och mellan 10 och 15 tusen i skadestånd per målsägande.

  Kommer Sverige nu låta honom stanna, eller vad?

  • 585961

    I helvete heller den skithögen ska  UT UT ur landet direkt

 • nitohu

  Här måste ju EU länderna göra gemensam sak.Irak måste ta emot utvisade eller så inleder man en bojkott av landet.

 • http://www.facebook.com/people/Peter-Nilsson/100002161299559 Peter Nilsson

  Enkelt, låt bli att ta emot dem och ge ut uppehållstillstånd
   

 • Agera1

  Jag ser inget problem i detta! Det finns en mkt enkel och väl beprövad lösning på problemet! Snöra på de var sin fallskärm och sen får de helt enkelt hoppa från lämplig höjd.

  Den fråga som då uppstår är om Irak kommer att skjuta ner civila passagerarplan fullastade med egna med medborgare… Det skulle i så fall skapa gigantiska rubriker världen över utom i DDR v2.0 (Sverige) där media och politiker skulle köra ssnyftreportage och gråta ut i tv i veckor…

 • http://petterssons.bloggsida.se/ Stefan K

  Finns det andra skäl till att Irak inte vill ta emot sina egna medborgare?
  Är de möjligen glada över att slippa dem? Beror det månne på att det kan röra sig om brottslingar, extremister, arbetslösa och andra som inte bidrar till den irakiska ekonomin?

  Nåväl, släpps inga irakier IN i landet, så släpps inga irakier UT ur landet.

  Tänk så behändigt, när länderna i 3:e världen vill låta västvärlden ta ansvar för deras arbetslösa och kriminella. Säg nej till att ta emot återvändare, så tvingas Europa finansiera det hela.

 • resenaren

  Förstår inte att väst inte för länge sedan insett att dessa virrhjärnor till araber inte är och tänker som vi västerlanningar. Dom säger att neanderthalerna dog ut, men ibland undrar jag om dom inte blev araber :-(

  • resenaren

   Ser ni likheten? Byt kläderna och bilden kunde ha varit från Tahir torget!

   http://www.apg29.nu/nbilder/neandertalare-1314371325.jpg?iact=hc&vpx=480&vpy=186&dur=5604&hovh=188&hovw=268&tx=94&ty=118&sig=111587245814708845674&ei=hpH2T9ytKYjS4QSm3ITVBg&page=4&tbnh=127&tbnw=181&start=77&ndsp=27&ved=1t:429,r:9,s:77,i:34

  • http://www.facebook.com/people/Carl-Johan/641563881 Carl Johan

   Det där är rena förolämpningen till grottmänniskorna. Tror dom var väldigt uppfinningsrika och företagsamma. Speciellt i jämförelse med Araberna ^^

 • http://www.facebook.com/people/Bengt-Idestam/100000872502275 Bengt Idestam

  Ergo. vi kan inte ta emot irakiska medborgare. Kommer flygbolag med irakiska passagerare blir det böter. Folk som påstår sig komma ifrån Irak och som söker asyl kommer hädanefter få avslag per automatik och utvisas ur landet. Sätt dom i en båt.

  • Tigeraldrig

   Ja en båt med hål i botten.

  • Mcmlxvi

   Kan bara hålla med och säga ”Word!”

 • Mariah_Magdalena

  Jag förstår att de inte vill ha tillbaka sina flyktingar.
  Av naturliga skäl söker eftersökta brottslingar och annat avskräde en ny identitet.

 • World Traveller

  De har ju blivit hitskickade for att valdta och morda saa det ar klart att Muslimska Brodraskapet/Al-Qaida inte vill ha tillbaka dom. Dessutom saa betalar ju de snaella svenskarna deras uppehalle och ger bade jihadisterna och deras terroristorganisationer stora bidrag. ”Det ar haftigt att betala skatt”

 • 585961

  Ja dom skickar hit avskrädet och terrorister för att sprida sin skitpolitik undra på att dom inte vill ha igen skithögarna

 • Linn

  Då ska vi inte ta emot dem heller!! Det  är väl ett ganska logiskt svar för oss ”Vanliga” medborgare, Tyvärr inte för dem som bestämmer. De är då för rädda och patetiska för att kunna sätta sig emot. Sverige Idag!

 • zelotai

  Om de förbjuder att vi skickar tillbaka deras egna medborgare, så förbjuder vi att de skickar hit dem.

 • RobertSt2

  Sätt hårt mot hårt, ta inte emot en enda här i Sverige. Vändande flyg, utan avstigning.

 • Absolutsvensk

  När kommer swecon trycka upp klistermärken? Ett ohyggligt bra sätt att sprida sitt budskap, förmodligen kommer det komma ett par sinnessjuka kommentarer men får vi över ett par stycken som vaknar så ska det räknas som en delseger.

  • http://swedenconfidential.info/ Kapten_Krok

   Det kommer komma också så småningom. Allt kostar tyvärr :(